| Autor |
Zpráva |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
 chlazené kotouče na fávo
Existují chlazené kotouče na Favorita? Nějaké na normální ježdění, ne závodní, docela by se mi možná hodily
|
| 6.6.09, 12:15 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
kotouče z clia a třmeny ze siery  řešili sme to tu s ondrou téma brzdy na feldu 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 6.6.09, 12:26 |
|
 |
|
bitmap
|
Jen pockejte, az to tu uvidi michalkatka a zacne vam vysvetlovat, ze chlazeny brzdy jsou nesmysl a seriove brzdy jsou nejenomze dostatecne, ale dokonce predimenzovane 
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
| 6.6.09, 14:43 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
bitmap píše: Jen pockejte, az to tu uvidi michalkatka a zacne vam vysvetlovat, ze chlazeny brzdy jsou nesmysl a seriove brzdy jsou nejenomze dostatecne, ale dokonce predimenzovane 
ja vás kašlem, kto chce nech si to dá, ale Favo brzdy sú ešte ako tak postačujúce na ťažkú Fel 1.9, takže kto chce kam...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 6.6.09, 16:39 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
tak asi mám ty kotouče po smrti (nikdy jsem je neměřil ale od oka nevypadají moc sjetě) ale když jedu s nákladem a pořádně zabrzdím tak to prostě začne hučet jak brzdící vlak a po chvíli i vibrovat což znamená že se kotouče přehřívají....
|
| 6.6.09, 18:57 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
cyz píše: tak asi mám ty kotouče po smrti (nikdy jsem je neměřil ale od oka nevypadají moc sjetě) ale když jedu s nákladem a pořádně zabrzdím tak to prostě začne hučet jak brzdící vlak a po chvíli i vibrovat což znamená že se kotouče přehřívají....
veľa urobí kombinácia materiálu kotúč/dosky a kotúč pod 9mm patrí na recikláciu nie na auto...
ja veselo brzdím zo 130 na 0 a žiadne trasenie krútenie, akurát je občas cítiť "gumu" ale s tým sa počíta... (bremo/TRW)
|
| 6.6.09, 19:40 |
|
 |
|
NOVON
Registrován: 15.7.08, 21:08 Příspěvky: 1841 Bydliště: KOPŘIVNICE
|
Pokud jsou origo favo brzdy v pořádku,tak brzdí perfektně a není třeba větraných kotoučů,ty stejně nejsou,leda tak vrtané..Jinak pokud chceš ještě lepe brzdit,tak kotouče BREMBO a desky TEXTAR,ale počítej s vyšší cenou-hlavně ty desky..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
| 6.6.09, 19:53 |
|
 |
|
Jarda S.
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
tuhle kombinaci sem říkal už několikrát  kotouče brembo stojí to co sériovky tak bych neváhal a šel do nich  desky mam Meyle a dobrý brždění 140 - 0 párkát vydrželi a to i 170 - 70 a to docela prudce
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 6.6.09, 20:03 |
|
 |
|
bitmap
|
Ani kdyby ty ziletky a desky k nim vyrabeli sami bohove na Olympu, tak to nebude brzdit dobre, a uz vubec ne vyborne.
Zrovna ted v Doksech chtelo par lidi povozit, tak jsem udelal vyhlidkovou jizdu kolem vesnice a uz asi po ctyrech zabrzdenich ze 160 na 40 se trema lidma na palube byly brzdy KO - tomu by nezabranila sebelepsi kombinace desek a kotoucu, a to mam prosim pryc omezovace k zadnim brzdam, takze mi nebrzdi jen predky jako na ostatnich Favoritech.
Jinak, je velka a mala verze chlazenejch brzd dopredu, ta mensi je kotouc o prumeru 238mm a brzdicem z nejaky Sierry, to se vejde pod 13" disk a pak je vetsi varianta s kotoucem 259mm a trmenem z MondeaII 1.6 16V - 2.0 16V, k tomu se musi pouzit 14" disky, ale to je teprv ta spravna kombinace, ktera se neutaha ani pri delsi prasojizde.
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
| 6.6.09, 20:39 |
|
 |
|
michalkatka
|
bitmap píše: Ani kdyby ty ziletky a desky k nim vyrabeli sami bohove na Olympu, tak to nebude brzdit dobre, a uz vubec ne vyborne. Zrovna ted v Doksech chtelo par lidi povozit, tak jsem udelal vyhlidkovou jizdu kolem vesnice a uz asi po ctyrech zabrzdenich ze 160 na 40 se trema lidma na palube byly brzdy KO - tomu by nezabranila sebelepsi kombinace desek a kotoucu, a to mam prosim pryc omezovace k zadnim brzdam, takze mi nebrzdi jen predky jako na ostatnich Favoritech.
Jinak, je velka a mala verze chlazenejch brzd dopredu, ta mensi je kotouc o prumeru 238mm a brzdicem z nejaky Sierry, to se vejde pod 13" disk a pak je vetsi varianta s kotoucem 259mm a trmenem z MondeaII 1.6 16V - 2.0 16V, k tomu se musi pouzit 14" disky, ale to je teprv ta spravna kombinace, ktera se neutaha ani pri delsi prasojizde.
bez omezovačov 
|
| 6.6.09, 20:41 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
michalkatka píše: bitmap píše: Ani kdyby ty ziletky a desky k nim vyrabeli sami bohove na Olympu, tak to nebude brzdit dobre, a uz vubec ne vyborne. Zrovna ted v Doksech chtelo par lidi povozit, tak jsem udelal vyhlidkovou jizdu kolem vesnice a uz asi po ctyrech zabrzdenich ze 160 na 40 se trema lidma na palube byly brzdy KO - tomu by nezabranila sebelepsi kombinace desek a kotoucu, a to mam prosim pryc omezovace k zadnim brzdam, takze mi nebrzdi jen predky jako na ostatnich Favoritech.
Jinak, je velka a mala verze chlazenejch brzd dopredu, ta mensi je kotouc o prumeru 238mm a brzdicem z nejaky Sierry, to se vejde pod 13" disk a pak je vetsi varianta s kotoucem 259mm a trmenem z MondeaII 1.6 16V - 2.0 16V, k tomu se musi pouzit 14" disky, ale to je teprv ta spravna kombinace, ktera se neutaha ani pri delsi prasojizde. bez omezovačov 
jj..na FK se to řešilo mockrát a nic to nedělá ani v zimě...známá věc 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 7.6.09, 22:44 |
|
 |
|
Jura
|
Jojo...na FK se to hodně řešilo, ale já sem furt názoru, že pokud máš ten zadek v pořádku a vyndáš ty omezovače, tak třeba na sněhu tě ten zadek prostě musí jasně předbíhat at si každej říká co chce... podobně na mokru když třeba na to šlápneš v zatáčce... Samozřejmě že takhle se moc nebrzdí, ale co když .... Furt aby člověk myslel na ten zadek. Jinak kdyby tu u nás nepršelo a nesněžilo taky bych je vyndal:)
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 7.6.09, 22:52 |
|
 |
|
Jarda S.
|
zlatej zátěžák 
|
| 7.6.09, 22:59 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
Jura píše: Jojo...na FK se to hodně řešilo, ale já sem furt názoru, že pokud máš ten zadek v pořádku a vyndáš ty omezovače, tak třeba na sněhu tě ten zadek prostě musí jasně předbíhat at si každej říká co chce... podobně na mokru když třeba na to šlápneš v zatáčce... Samozřejmě že takhle se moc nebrzdí, ale co když .... Furt aby člověk myslel na ten zadek. Jinak kdyby tu u nás nepršelo a nesněžilo taky bych je vyndal:)
když je mokro, tak mě flokuje zadek i s omezovákama  ...předek ještě neflokuje a zadní kolo (u řidiče) už píská  ...včera sem to rozhodil, tak musim ještě naladit samostavy 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 7.6.09, 23:09 |
|
 |
|
Jura
|
Se naladí samy ty samostavy ne? Nebo jim nějak pmáháš?
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 7.6.09, 23:14 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|