Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 00:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Pomer brzd 40:60 
Autor Zpráva

Příspěvek Pomer brzd 40:60
Čaute, ako by to malo byť? na ktorú nápravu tých 60%. Normálne by mal byť piestik v hl. b. valci tak, že k hornému vývodu ide 40%, ale raz ide od hornéno vývodu trubka k prednej náprava, iné zapojenie hovorí, že má ísť k zadnej. Ja mám trubky také že mi to ide k zadnej. Takže som to mal 60% predné, 40% zadné, ale pedál sa mi zdal stále mäkký a stále som prebrzďoval predné kolesá, a to aj za sucha. Tak som ten piestik dal naopak čiže teraz mám 40%predné a 60%zadné. A brzdí to fakt oveľa lepšie, aj napriek tomu že na predok ide iba 40% brzdnej sily stále je brzdná stopa predných kolies o trošičku dlhšia ako u zadných (tak by to asi malo byť nie?). A brzdí to slušne už pri malom zošliapnutí pedálu, skoro ako u tých novších áut. A netreba veľa aby som blokol všetky 4. Aký máte na to názor príp. skúsenosti (pripomienky). Dik

14.1.07, 17:20
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Ja mam pocit ze mam 60 predek a 40 zadek ale ted si me docela zmatl :shock:
Predek vzdy brzdi vic jak zadek pac se pri brzdeni presouva teziste spise kupredu. Me to brzdi dobre, je potreba vice sily nez u novych aut :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

14.1.07, 17:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Samozrejme že to nie je oktavka:) ale oproti tomu čo to brzdilo predtým tak je to rozdiel. Mne to vrtalo v hlave preto, lebo sú dve rôzne zapojenia tých trubiek ale neverím že sa teraz vyrábajú aj také trubky kde prednú zapojíš aj na horný vývod hl. b. valca. pozapájal som to preto tak ako mi to trubky umožňovali (60predok40zadok). Máš pravdu že pri brzdení sa hmotnosť presúva na predné kolesá ale ak si zoberieš že škodovka má fakt rozloženie hmotnosti asi 80:20 tak sa mi zdalo že zadné brzdia slabo.. a ešte kým sa pohnú tie čeľuste k bubnu tak to zaberie riadnu dráhu pedálu. Nakoniec som sa rozhodol našiel si chvíľku a ten piestik prehodil.. zatiaľ som spokojný.. ešte som to však neskúšal ako sa auto správa v kritických situáciách tak nieviem. Uvidím čo tu ešte ďalší napíšu

14.1.07, 17:40
Profil ICQ

Příspěvek 
60/40 je objemove rozdelenie a nema nic spolocne s rozdelenim sily. Tento pomer je dany dlzkou tyciek vnutri hlavneho brzdoveho valca. Ak je vsetko v poriadku, bude to normalne brzdit aj ked sa to posklada opacne. Myslim, ze tych 60% ma ist na predny okruh. V Andrtovi je obrazok - do 83 je horny vyvod pre predny okruh, od 83 je to opacne (Ja som si to nevsimol, vsetky auta co som robil mali horny vyvod na predny okruh alebo som to nesledoval). Prehodit sa to da len vymenou brzdovych potrubi. Pre rapidy je rozdelenie 50/50. Nakolko spodna komora HBV je nachylnejsia k poruche, pripada mi zapojenie tejto na zadny okruh ako vyhodnejsie riesenie.

14.1.07, 19:08

Příspěvek 
Peter50kw píše:
Nakolko spodna komora HBV je nachylnejsia k poruche, pripada mi zapojenie tejto na zadny okruh ako vyhodnejsie riesenie.

presne.. s tlakom to nemá nič spoločné... ja pako, diky. Ináč ktorá je podľa teba tá spodná komora HBV? dá sa to chápať dvojzmyselne :D No a čo sa týka toho objemového rozdelenia neviem ktorá náprava potrebuje viacej kvapaliny na dosiahnutie požadovaného brzdného účinku. ako som písal aj teraz sa mi skôr zablokujú predné kolesá než zadné takže pri brzdení majú asi dostatočné množstvo kvapaliny. Teraz ma niečo napadlo.. možno to má predsa niečo spoločné aj s tým tlakom. v HVB sú predsa pružiny... aj v zadnej bubnovej tiež. Skúsim túto myšlienku spracovať a potom to tu hodím

14.1.07, 19:37
Profil ICQ

Příspěvek 
to je jasny ze 60 predek a 40 zadek

14.1.07, 22:56
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Peter50kw píše:
60/40 je objemove rozdelenie a nema nic spolocne s rozdelenim sily. Tento pomer je dany dlzkou tyciek vnutri hlavneho brzdoveho valca. Ak je vsetko v poriadku, bude to normalne brzdit aj ked sa to posklada opacne. Myslim, ze tych 60% ma ist na predny okruh. V Andrtovi je obrazok - do 83 je horny vyvod pre predny okruh, od 83 je to opacne (Ja som si to nevsimol, vsetky auta co som robil mali horny vyvod na predny okruh alebo som to nesledoval). Prehodit sa to da len vymenou brzdovych potrubi. Pre rapidy je rozdelenie 50/50. Nakolko spodna komora HBV je nachylnejsia k poruche, pripada mi zapojenie tejto na zadny okruh ako vyhodnejsie riesenie.

Si si istý tým 50/50m pri Rapide (teda predpokladám, že vo všeobecnosti pre 4 pestiky)

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

20.1.07, 19:06
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]