|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Jonny
Junior TW team
Registrován: 27.12.07, 21:50 Příspěvky: 2246 Bydliště: Turčianske Teplice ( SR )
|
 GO karoserie
Zdarec Pani . Chystam sa na celkovu GO karoserie ktora zahrna vymenu : maly rost podlahy , podbehy ( obe strany ) , stena chladica , podlaha kufru vlastne sa ide menit cely kufor . na zadku menim : nosnik zadneho ramena a aj to jeho pokracovanie ktore neviem ako sa vola ale zatial som ho nezohnal  . Rad by som vedel ako najlepsie zvarit diely bez zbytocneho prehrievania plechov . Poradie by som tiez rad vedel ( napr : najprv dno o rost a potom podbehy alebo naopak ) a nake typy na to aby sa nam to podarilo podarilo zvarit co najrovnejsie . Za pomoc dakujem 
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
| 17.6.09, 21:25 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: GO karoserie
ideálna by bola bodová zváračka, ale postačí aj CO-čko... 
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 17.6.09, 21:27 |
|
 |
|
Jonny
Junior TW team
Registrován: 27.12.07, 21:50 Příspěvky: 2246 Bydliště: Turčianske Teplice ( SR )
|
michalkatka píše: ideálna by bola bodová zváračka, ale postačí aj CO-čko...  bodovu zvaracku mam ale je to taka nesikovna krava na ktorej sa daju zvarat len rovne plechy ( teda ak myslis tu elektricku sprostost s dvoma medenymi elektrodami na ramenach kam sa strcia plechy , urobi to "cvak" a je to zvarene )
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
| 17.6.09, 21:30 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Jonny píše: michalkatka píše: ideálna by bola bodová zváračka, ale postačí aj CO-čko...  bodovu zvaracku mam ale je to taka nesikovna krava na ktorej sa daju zvarat len rovne plechy ( teda ak myslis tu elektricku sprostost s dvoma medenymi elektrodami na ramenach kam sa strcia plechy , urobi to "cvak" a je to zvarene )
áno, to mám na mysli, však v pri výrobe sú tak pobodované celé autá...
|
| 17.6.09, 21:33 |
|
 |
|
Jonny
Junior TW team
|
michalkatka píše: áno, to mám na mysli, však v pri výrobe sú tak pobodované celé autá... no len je tazko sa s tou zvarackou dostat na menej doztupne miesta ( zahyby , prevysy , otvory .... ) a som mal taky napad ( zavrhnuty elektrikarom ) ze pouzit normalnu zvaracku elektricku , pouzit z nej prud ktory by som priviedol na klieste s medenimi hrotmi , na sekundu by som do kliesti ( ktorymi by som k sebe stlacil dva plechy ) priviedol prud ktory by to mal teoreticky zavarit ale vraj sa to bude stejne prehrievat  takze CO je jednoduchsie
|
| 17.6.09, 21:43 |
|
 |
|
michalkatka
|
Jonny píše: michalkatka píše: áno, to mám na mysli, však v pri výrobe sú tak pobodované celé autá... no len je tazko sa s tou zvarackou dostat na menej doztupne miesta ( zahyby , prevysy , otvory .... ) a som mal taky napad ( zavrhnuty elektrikarom ) ze pouzit normalnu zvaracku elektricku , pouzit z nej prud ktory by som priviedol na klieste s medenimi hrotmi , na sekundu by som do kliesti ( ktorymi by som k sebe stlacil dva plechy ) priviedol prud ktory by to mal teoreticky zavarit ale vraj sa to bude stejne prehrievat  takze CO je jednoduchsie
zasa tak zlý nápad by to byť nemusel, ale musel by si použiť vývod s tej bodovačky čo máte ( tam je potrebný energetický výboj) nestačí iba prúd so zváračky, ale musel by si použiť poriadne vodiče ( odhadom aspoň 100mm/2 ) aj zváracie automaty to tak majú...
|
| 17.6.09, 21:47 |
|
 |
|
Jonny
Junior TW team
|
michalkatka píše: zasa tak zlý nápad by to byť nemusel, ale musel by si použiť vývod s tej bodovačky čo máte ( tam je potrebný energetický výboj) nestačí iba prúd so zváračky, ale musel by si použiť poriadne vodiče ( odhadom aspoň 100mm/2 ) aj zváracie automaty to tak majú... no a kolko je to 100mm/2 ? mam tu kable o priemere 15mm budu stacit ? Kamos ma doma mega elektricku zvaracku - taku velku kravu na kolieskach z vlastnym chladenim som myslel ze na zlemek sekundy tam vrazit plny kotol z tej zvaracky . to by snad mohlo stacit nie 
|
| 17.6.09, 21:53 |
|
 |
|
michalkatka
|
Jonny píše: michalkatka píše: zasa tak zlý nápad by to byť nemusel, ale musel by si použiť vývod s tej bodovačky čo máte ( tam je potrebný energetický výboj) nestačí iba prúd so zváračky, ale musel by si použiť poriadne vodiče ( odhadom aspoň 100mm/2 ) aj zváracie automaty to tak majú... no a kolko je to 100mm/2 ? mam tu kable o priemere 15mm budu stacit ? Kamos ma doma mega elektricku zvaracku - taku velku kravu na kolieskach z vlastnym chladenim som myslel ze na zlemek sekundy tam vrazit plny kotol z tej zvaracky . to by snad mohlo stacit nie 
nie, klasická zváračka je na zváranie oblúkom, klasické bodové zváranie sa robí energetickým výbojom to potebuje iné parametre, je to vlastne nahromadenie energie vo veľkých kondíkoch, je to vlastne ako keď sa ti pri skrate pripália dráty k sebe.. prebehne rýchly výboj ale skrat vyrazí poistku. kôli tým skratovým prúdom v bodovačkách býva aj tlmivka, takže to nieje také jednoduché...
100mm/2 je odhadom 12-15mm v priemere...
|
| 17.6.09, 23:02 |
|
 |
|
varok
|
Já nevím, ale bodové svářečky nepracují s výbojem. To je podle mého něco jiného. Klasicke elektrické svářečky pracují s napětím např. 50V a proudem např. v desítkách A. Bodové svářečky mají napětí jen asi 1V a proud i několik 1000A.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 18.6.09, 22:23 |
|
 |
|
michalkatka
|
varok píše: Já nevím, ale bodové svářečky nepracují s výbojem. To je podle mého něco jiného. Klasicke elektrické svářečky pracují s napětím např. 50V a proudem např. v desítkách A. Bodové svářečky mají napětí jen asi 1V a proud i několik 1000A.
neviem ako to napísať, energetický výboj môže mať parametre 1V a 1000A, ale dôležitejší je čas, ten sa pohybuje okolo 1/10s....
nemal som na mysli vysokonpäťový výboj ( oblúk )
|
| 18.6.09, 23:00 |
|
 |
|
venda
|
Princip bodového sváření není ve výboji.
Do svářeného místa je třeba přivést proud dostatečně vysoký na to, aby se jeho působením kov ohřál na tavicí teplotu.
A čas po který tento proud působí, není rozhodující. I když z hlediska práce a ohřevu okolí je vhodné,aby byl co nejkratší.
|
| 19.6.09, 08:28 |
|
 |
|
varok
|
Venda: Já psal ale to samé.
Michale: Promiň, špatně jsem tě pochopil. Myslel jsi asi krátký impulz, ne?  Jo, u bodovačky se většinou pustí proud jen např. na 1s.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 19.6.09, 17:09 |
|
 |
|
venda
|
On ten čas závisí na proudu, síle materiálu a velikosti bodu.
|
| 19.6.09, 17:56 |
|
 |
|
michalkatka
|
varok píše: Venda: Já psal ale to samé. Michale: Promiň, špatně jsem tě pochopil. Myslel jsi asi krátký impulz, ne?  Jo, u bodovačky se většinou pustí proud jen např. na 1s.
píšem energetický výboj, nie vysokonapäťový pri ktorom preskočí iskra ako by každého mohlo napadnúť...
áno, rozhodujúci je hlavne čas, pri bodovom zváraní sa prechodom elektrickej energie roztaví iba bod a tým neprichádza k prehrievaniu materiálu naokolo, čo je výhodné pri bodovaní tenkých plechov ktoré sa potom nekrútia a nezvlnia...
|
| 20.6.09, 06:58 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|