Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
Jonny píše: a to je problem ho tam prirobit ? si myslim ze pre teba nie . u nas na VZV je to tiez tak spravene ( 3 ventilatory z PC )
problém to nieje, ale treba to vymyslieť, už tam toho mám dosť...
na VZV (to je vysokozdvižný vozík ), a ventilátor s PC nieje to malé
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.6.09, 21:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jonny
Junior TW team
|
michalkatka píše: Jonny píše: a to je problem ho tam prirobit ? si myslim ze pre teba nie . u nas na VZV je to tiez tak spravene ( 3 ventilatory z PC ) problém to nieje, ale treba to vymyslieť, už tam toho mám dosť... na VZV (to je vysokozdvižný vozík ), a ventilátor s PC nieje to malé tie ventilatory sme tam narvali 3 vedla seba . ale keby si to riesil nimi , nesmelo by ti na ne prsat - oni su na to citlive
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
20.6.09, 22:02 |
|
|
michalkatka
|
Jonny píše: tie ventilatory sme tam narvali 3 vedla seba . ale keby si to riesil nimi , nesmelo by ti na ne prsat - oni su na to citlive
ventilátor s PC je malý, to sa mi nezdá ako vhodné riešenie...
|
21.6.09, 07:40 |
|
|
kwiko
|
Myslim ze najst vykonnejsi ventilator z nejakeho auta nebude az taky problem.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
21.6.09, 08:43 |
|
|
michalkatka
|
kwiko píše: Myslim ze najst vykonnejsi ventilator z nejakeho auta nebude az taky problem.
ty máš doma vrakpark, ja mám iba vrakfav...
myslíš že to čo mám a čo zrejme budeš mať na Felmanovi aj ty nieje dostatočné
skús si to tam primerať či ti tam vôjde ten väčší chladič ty máš tú konzolu na kompresor/altík trocha inú...
|
21.6.09, 09:04 |
|
|
varok
|
Michale: To promiň, já myslel, že máš na chladiči ventilátor 200W. Tak to se asi zahřeje přední chladič od klimy, a teplo jde do druhého chladiče kapaliny od motoru. To není moc dobré. Já si stejně ale pořád myslím že dát tam účinnější ventilátor by nebylo na škodu. V některých autech se snad lepší ventilátory dají najít, ne? Ventilátor z počítače nepoužívej, má maličký výkon. To už si raději sežen ventilátor z nějaké motorky, která má vodní chlazení. Jsou to dost výkonné a malé kousky. Nebo nějakým zpusobem vhánět studený vzduch před klimachladič Třeba nějakým podobným způsobem, jako měli ventilátory š100 u topení. To by nešlo
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
21.6.09, 10:09 |
|
|
Jiri
|
Jak to ma puvodne ta feldy...taky ma urcite chladic klimy pred normalnim tam to nenacpou nikma..ale to maji tak vsehcny auta ten chladic vody je stejny pro klimu i pro normlani ..ja bych dal novy cisty chladic a na nej nejlepe dva vykonne ventilatory..nekde doma mam vetrak z hondy co sem mel to byl dvoulitr a tam bylo malo mista je hodne priplacnuty na chladicu
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
21.6.09, 11:01 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Michale: To promiň, já myslel, že máš na chladiči ventilátor 200W. Tak to se asi zahřeje přední chladič od klimy, a teplo jde do druhého chladiče kapaliny od motoru. To není moc dobré. Já si stejně ale pořád myslím že dát tam účinnější ventilátor by nebylo na škodu. V některých autech se snad lepší ventilátory dají najít, ne? Ventilátor z počítače nepoužívej, má maličký výkon. To už si raději sežen ventilátor z nějaké motorky, která má vodní chlazení. Jsou to dost výkonné a malé kousky. Nebo nějakým zpusobem vhánět studený vzduch před klimachladič Třeba nějakým podobným způsobem, jako měli ventilátory š100 u topení. To by nešlo pôvodne som si aj ja myslel že mám ventilátor 200W, niekde som to čítal a myslel som že je to ten na chladiči, merania ukázali že je to ten v kúrení. mne je jasné že sa vzduch zohreje na klimachladiči a potom už nestačí ochladiť vodu, preto by som tam dal prídavný chladič ktorý bude nasávať vzduch priamo zvonku, len nikto mi nič rozumné o umiestnení zatiaľ neporadil, každý len väčší chladič, výkonnejší ventilátor, to viem že by bolo ideálne, ale niesom idealista a nemám peniaze, tak chcem niečo čo doma mám a stačí to len zmontovať. Jiri píše: Jak to ma puvodne ta feldy...taky ma urcite chladic klimy pred normalnim tam to nenacpou nikma..ale to maji tak vsehcny auta ten chladic vody je stejny pro klimu i pro normlani ..ja bych dal novy cisty chladic a na nej nejlepe dva vykonne ventilatory..nekde doma mam vetrak z hondy co sem mel to byl dvoulitr a tam bylo malo mista je hodne priplacnuty na chladicu
áno ale klímové feldy majú veľký chladič ako 1.9 a tam na pravej strane cca 7-10cm nieje prekrytý vodný chladič klímovým, zrejme to stačí, lenže čo viem tak by mali mať ten kryt ventilátora čo zakrýva celý chladič
keby som mal ventilátor ktorý sa zmestí vedľa toho veľkého tak už je tam, mám jedine taký turbínový ktorý by vošiel na radiátor kúrenia, preto tak uvažujem.
to Volvo čo sme s Kwikom robili má tiež dva ventilátory, jeden od motora, jeden s predu, lenže ja už pred chladiťom mám hneď výstuhu takže neviem....
|
21.6.09, 12:31 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
co použít favořití radiátor topení ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
21.6.09, 12:37 |
|
|
michalkatka
|
Sadra17 píše: co použít favořití radiátor topení ?
prečítaj si začiatok
|
21.6.09, 12:42 |
|
|
Jiri
|
ja bych to musel videt asi....ty uz tam toho mas moc ...a ten vetsi chladic z feldy tam nenacpes...taky zalezi jak ten chladic je cisty..uvnitr...i venku zebra a tak...uvnitr muzou byt nektere kanaly zanesene a ted ti to nestaci je sme na skodvce taky delal to chlazeni dopredu mel sem tam chladic varilo me to nechladilo se to a dal sem jiny hcladic a pak bez problemu..a pritom z venku vypadal krasne..dovnitr nevidis
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
21.6.09, 13:00 |
|
|
michalkatka
|
Jiri píše: ja bych to musel videt asi....ty uz tam toho mas moc ...a ten vetsi chladic z feldy tam nenacpes...taky zalezi jak ten chladic je cisty..uvnitr...i venku zebra a tak...uvnitr muzou byt nektere kanaly zanesene a ted ti to nestaci je sme na skodvce taky delal to chlazeni dopredu mel sem tam chladic varilo me to nechladilo se to a dal sem jiny hcladic a pak bez problemu..a pritom z venku vypadal krasne..dovnitr nevidis
je mi jasné že chladič by mal byť čistý zvonku aj zvnútra, síce je ešte pôvodný origo, pri vypnutej klíme to chladí krásne, keď zopne beží asi 30-40sek a vypne, zasa podotýkam že mám čidlo na chladiči pre 742.12x, nejaké 88/79°, ručička sa ešte do červeného nedostala, stačí otvoriť okná a vynúť klímu a je to ok...
|
21.6.09, 14:20 |
|
|
patrik-hp
|
Děj větrák z 1.6 tky...Pokud ti bude ten větrnej plech někde vadit klidně ho přizpůsob nůžkama.
|
21.6.09, 17:23 |
|
|
michalkatka
|
patrik-hp píše: Děj větrák z 1.6 tky...Pokud ti bude ten větrnej plech někde vadit klidně ho přizpůsob nůžkama.
nemáte niekto fotku ako ten verták aj s plechom vyzerá ja také nič nemám a ani neviem na 100% či by to pomohlo
|
21.6.09, 17:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já teba minulý týden narval větřýk z fáčka do iveka a co tak ho dát před chladič, když ti nevleze do motoru sdělej nárazník a výzruhu a budeš chytrý hned miloš
|
21.6.09, 21:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|