Autor |
Zpráva |
Petr105
|
Mě teda mazání svítí taky, ale slibuji si hodně od nového oleje. Mám ještě dva dotazy.
1.V garáži mám filtr, na kterém je výslovně napsáno Olejový filtr pro Škoda 105, 120 atd..., obtokáč, ale je malý. Když jsem řekl v mototechně že chci obtok. filtr, tak mi dali minimálně dvakrát tak dlouhý Na co potom ten malý je?
2. Když už budu měnit olej, chtěl bych sundat vanu a vyčistit jí. Stejně tak sací koš. Má cenu šahat hadrem i do bloku zespoda, tzn. čistit všechno kam dosáhnu, nebo je to blbost a stačila by ta vana s košem?
Dík
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
26.6.09, 08:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
vyčištěním nic nezkazíš
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
26.6.09, 08:24 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Moh bys srovnat prirubu saciho kose a zvysit tlak poladenim prepadu, treba by to mazalo lepjeji.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
26.6.09, 08:44 |
|
|
Petr105
|
Matthes píše: Moh bys srovnat prirubu saciho kose a zvysit tlak poladenim prepadu, treba by to mazalo lepjeji.
To bych mohl, jen bych potřeboval popis trochu pro člověka, který to uvidí poprvé v životě...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
26.6.09, 08:45 |
|
|
Pech.
|
pokud máš původní motor, tak tam je fitr, který je jako papírová vložka, co má z plechu jen čela.... je podlouhlý...
do novějších motorů M se dávají filtry celoplechové, jako na většině aut...
hoď sem foto, těch filtrů co se ti nezdají
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
26.6.09, 11:33 |
|
|
Pech.
|
nejdřív to zkus vyměnit olej, filtr aaž pak se pouštěj do vymejšlení úprav...
čistit to nemusíš, takovej fofr to nebude...
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
26.6.09, 11:34 |
|
|
ferrari
|
Jj, daj sem fotky, bo obtokový filter (ltorý majú užovky) má ina jeden rozmer...to, čo máš v garáži, nebude asi obtokáč, ale výmenná vložka pre plnoprietokový filter (kedysi bol asik problém zohnať plnoprietok filter a tak sa varábali také filtre, v ktorých sa dala vymeniť vložka)...
A to čistenie - hm, ak je dobre zapchatý sací koš čerpadla (čo môže byť a pri použití M6AD obzvlášť), tak by som ani náhodou neotáľal s vyčistením...totiž, ak Ti pri použití M6AD presvecuje mazanie, tak niečo nebude v poriadku...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
26.6.09, 13:39 |
|
|
Pech.
|
mně se to spravilo samo lepším olejem, postupně.... dá se předpokládat, že to rozpustí jetel i v sacím koši...
|
26.6.09, 23:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|