|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Startování na LPG u favorita BMM
Autor |
Zpráva |
varok
|
Startování na LPG u favorita BMM
Ahoj všem. Chtěl bych se zeptat, jestli jde startovat přímo na LPG u systému, který se dělá na favority BMM 50kW? Značku elektroniky si teď nepamatuji, ale je to systém BRC. V kabině mám jen malinkou krabičku asi 25*30mm s LED indikátorem a přepínacím tlačítkem LPG-Benzín.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
28.6.09, 12:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Startování na LPG u favorita BMM
varok píše: Ahoj všem. Chtěl bych se zeptat, jestli jde startovat přímo na LPG u systému, který se dělá na favority BMM 50kW? Značku elektroniky si teď nepamatuji, ale je to systém BRC. V kabině mám jen malinkou krabičku asi 25*30mm s LED indikátorem a přepínacím tlačítkem LPG-Benzín.
niektoré systémy majú štart vždy na benzín a pri zvýšení otáčok prepnú automaticky na LPG...
tá krabička bude iba prepínač, ale v motorovom priestore budeš mať toho viac...
takže ak tam máš nejakú elektroniku tak to asi bude tak...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.6.09, 12:59 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
varok píše: Ahoj všem. Chtěl bych se zeptat, jestli jde startovat přímo na LPG u systému, který se dělá na favority BMM 50kW? Značku elektroniky si teď nepamatuji, ale je to systém BRC. V kabině mám jen malinkou krabičku asi 25*30mm s LED indikátorem a přepínacím tlačítkem LPG-Benzín.
primo na plyn startovat nejde
pokud mas prepinac navoleny trvale na plyn tak postup je takovej
1) zapnes zapalovani
2) zacnes startovat - nastartuje to na benzin
3) pridas plyn a elektronika automaticky prepne z benzinu na LPG a na prepinaci se zmeni barva diody
4) zaradis 1 a jedes
pokud to delas jinak tak teda nevim kdo ti to tak poradil
Naposledy upravil 21lucas dne 28.6.09, 13:30, celkově upraveno 1
|
28.6.09, 13:27 |
|
|
michalkatka
|
21lucas píše: primo na plin startovat nejde
nie každý systém...
|
28.6.09, 13:28 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
michalkatka píše: 21lucas píše: primo na plin startovat nejde nie každý systém...
jedna se o strikacce a systemu BRC
karbec na plyn startovat jde tam se zmackne cervene "TURBO" tlacitko a zacne startovat
|
28.6.09, 13:31 |
|
|
michalkatka
|
21lucas píše: jedna se o strikacce a systemu BRC
karbec na plyn startovat jde tam se zmackne cervene "TURBO" tlacitko a zacne startovat
ale už som videl aj riadené lambda systémy BMM kde bolo prepínanie na "tvrdo" žiadna automatika, elektrinika iba na riadenie lambdy...
|
28.6.09, 13:56 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
michalkatka píše: 21lucas píše: jedna se o strikacce a systemu BRC
karbec na plyn startovat jde tam se zmackne cervene "TURBO" tlacitko a zacne startovat ale už som videl aj riadené lambda systémy BMM kde bolo prepínanie na "tvrdo" žiadna automatika, elektrinika iba na riadenie lambdy...
no to je taky moznost je mozne ze jiny vyrobce ma jinej system
a stejne kolik benzinu to pri tom startu spotrebuje? 1 dl a stejne je vyhoda mit v nadrzi benzin kdyby dosel plyn ani ty inteligentni LED diodove nejsou presne a nevis kolik plynu mas v nadrzi
|
28.6.09, 14:18 |
|
|
michalkatka
|
21lucas píše: no to je taky moznost je mozne ze jiny vyrobce ma jinej system
a stejne kolik benzinu to pri tom startu spotrebuje? 1 dl a stejne je vyhoda mit v nadrzi benzin kdyby dosel plyn ani ty inteligentni LED diodove nejsou presne a nevis kolik plynu mas v nadrzi
množstvo LPG v nádrži nevieš aj tak presne, ja to počítam podľa kilometrov, existuje plavák do nádrže ktorý sa napojí na budík palivomeru pre benzín, ale tam je cena dosť vysoká, inak to počítam podľa kilometrov, stejne ten mechanický plavák mám zaseknutý na max...
a nevýhodou týchto automatických systémov je je ak ti odíde niečo v palivovej benzínovej sústave tak stojíš, kamošovi tak odišlo čerpadlo...
|
28.6.09, 14:51 |
|
|
Ondras83
|
21lucas píše: michalkatka píše: 21lucas píše: jedna se o strikacce a systemu BRC
karbec na plyn startovat jde tam se zmackne cervene "TURBO" tlacitko a zacne startovat ale už som videl aj riadené lambda systémy BMM kde bolo prepínanie na "tvrdo" žiadna automatika, elektrinika iba na riadenie lambdy... no to je taky moznost je mozne ze jiny vyrobce ma jinej system a stejne kolik benzinu to pri tom startu spotrebuje? 1 dl a stejne je vyhoda mit v nadrzi benzin kdyby dosel plyn ani ty inteligentni LED diodove nejsou presne a nevis kolik plynu mas v nadrzi
hlavně tam musí bejt benzín, protože minimum systémů odpojuje čerpadlo no a to se musí chladit....jinak nechápu ty lidi, co nastartujou, tůrujou motor na místě a až přepne na LPG, tak jedou....já nabrnknu, pohodička jedu např ke křižovatce, jak se rozjedu a přesáhnu cca 2500rpm tak automaticky při klesání otáček (třeba když řadim) přepíná na LPG
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
28.6.09, 22:16 |
|
|
varok
|
Jojo, v motorovém prostoru mám krabičku, ŘJ. Je to prý jen na plyn. Když mi montovali ten systém, tak mi říkal ten chlápek, že nastartuji na benzín a při zvýšení otáček se přepne na LPG. Ta krabička v interieru má LED indikátor, ale nemám ho zapojen. Je tam mikrospínač na přepínání benzín-LPG a ledky které indikují jednotlivé stavy. Já se jen ptal, jestli nejde nějak startovat přímo na LPG. Ale s mým systémem asi ne.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
4.7.09, 14:58 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
varok píše: Jojo, v motorovém prostoru mám krabičku, ŘJ. Je to prý jen na plyn. Když mi montovali ten systém, tak mi říkal ten chlápek, že nastartuji na benzín a při zvýšení otáček se přepne na LPG. Ta krabička v interieru má LED indikátor, ale nemám ho zapojen. Je tam mikrospínač na přepínání benzín-LPG a ledky které indikují jednotlivé stavy. Já se jen ptal, jestli nejde nějak startovat přímo na LPG. Ale s mým systémem asi ne.
s tvym systemem vubec nee
|
4.7.09, 16:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pokud nejde nic přepínat tak je tam tlačítko a když ho podržíš startuješ na plyn
jinak startujte na benál, a nemějte ho déle jak tři měsíce nejlépe tankovat každý měsíc 5-10 litrů a vyjezdit, za tři měsíce se stane z benálu žíravina a sežere klidně i čerpadlo trubky hadice
u šetřílků způsobí kolaps miloš
|
5.7.09, 11:12 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: pokud nejde nic přepínat tak je tam tlačítko a když ho podržíš startuješ na plyn
jinak startujte na benál, a nemějte ho déle jak tři měsíce nejlépe tankovat každý měsíc 5-10 litrů a vyjezdit, za tři měsíce se stane z benálu žíravina a sežere klidně i čerpadlo trubky hadice
u šetřílků způsobí kolaps miloš
no áno, teraz som zažil peklo, LPG som jazdil na doraz, na benzín som nešiel asi rok, benzínu dosť, ale auto na benzín nechce ísť a plynový pedál strašne tvrdý, utrhol som plynové lanko, veľmi obtiažne som došiel na LPG pumpu, načapoval som, ale nechal to na benzíne, nedalo mi to, tak som na benzín došiel domov, rozoberám, kontrolujem obohacovač, akceleračku, trysky, mením plavák s ihlou auto konečne išlo lepšie aj držalo voľnobeh, ale pedál stále tvrdý, po obhliadnutí zistené že akcleračka ide ťažko iba koľko dovolí striekať tryskou, opäť rozborka prečistenie všetkých knálov s akceleračky, opäť som to zložil a nepomohlo, to bolo ešte včera... dnes som skontroloval palivový systém či mi nepreplavuje karbec, ale všetko ok, odbublinkovač aj spiatočka bez problémov... nakoniec ešte rozoberám akceleračku a zistil som že na membráne, kde je tá gulička kam dosadá páčka pod ňou je strunka a tá mala koniec vyskočený mimo tak že sa tá gulička nestlačila, takže preto taký tvrdý pedál, na LPG to prečerpávalo vzduch takže to nevadilo, ale na benzín bolo zle...
takže ako vraví miloš, najlepšie nejazdiť iba na LPG, už si dávam záväzok, jeden deň v mesiaci jazdiť na benzín
|
5.7.09, 14:39 |
|
|
varok
|
Už jsem to někde četl, že se má při startování držet ten tlačítko a že se to nastartuje rovnou na LPG. U mě to ale tak nefunguje. Když to tak udělám, tak se to nastartuje na benzín, ale nebliká mi LED od LPG. Tím pádem to nejde přepnout na LPG vůbec. Takže vypnout motor a Znovu. Mám tedy systém naprogramovaný asi na startování na benzín.
|
6.7.09, 16:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|