Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 23:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 prosím o radu-barva ve spreji 
Autor Zpráva

Příspěvek prosím o radu-barva ve spreji
Zdravím.Nedávno jsem si nechal namíchat na feldu takovou tu základní světle zelenou barvu ve spreji.Všechny opravovaný místa jsem nastříkal,vypadalo to pěkně,ale barva když je teplo nebo ještě hůř slunce,tak mi dost leptá,váže na sebe prach a nečistoty,takže teď jsou všechna místa vyditelně tmavě zelená,Blatník udělal i tzv. "mapu" :cry: .Nevíte někdo,jestli se musí do barvy ještě něco přidávat aby ztuhla :?: Není to špatnou barvou?Potřebuji to znovu opravit,mám koupit radši namíchanou barvu v plechovce???Moc díky za pomoc.

19.6.09, 14:29
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Ty namíchané barvy by už měly být i s tužidlem, takže nic přimíchávat nejde. Leda by ti namíchali špatný poměr. Barva by měla do několika hodin zaschnout, potom doporučuji aspoň týden na ni nesahat, potom rozleštit tempem...ta tvá barva je měkká ještě i po tak dlouhé době? Spíš bych tipl, že ti to špatně namíchali...pod barvou byl plnič? Ta mapa je výsledek moc tlusté vrstvy stříknuté najednou.

K plechovce bys ale potřeboval i stříkací pistoli. :wink: Ten sprej je docela jednoduchá alternativa a pokud nejsi jelito nebo nedočkavec, tak se s ním dá dosáhnout moc pěkného výsledku.

19.6.09, 14:34
Mistr mechanik

Příspěvek 
no pkud ti to leptá je to španý sprej, pokud je sprej dobrá dělá to i neodvětraný podklad ale to není tvůj případ

už nuděláš nic musíš počkat až ti to nějak vytuhne a v srpnu to zkusit znova v jiné míchárně

mně taky nas...li v míchárně natřu 2/3 baráku a došla barva metry čtvereční jsem jim dal, natřu pětkrát žlutou a nekryla, natřu zelenou a šla umývat prostě podvod na podvod v té míchárně jsem měl problémy i s lakem na auta

no šel jsem si stěžovat do prodejny a říkám, ten co to tam míchá ten plešatý s knírkem ten se ještě do ničeho netrafil /myslel jsem odstín/

ta prodavačka mi říká, tak to máte pravdu to je můj manžel :roll: miloš :D

19.6.09, 16:50
von GLEXR

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
ten plešatý s knírkem ten se ještě do ničeho netrafil /myslel jsem odstín/

ta prodavačka mi říká, tak to máte pravdu to je můj manžel :roll: miloš :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to už je fakt moc

Škoda 742 Forever Team

19.6.09, 17:11
Profil ICQ

Příspěvek 
To slyším prvně, že by po nějaké době, např. týden barva ještě leptala. Kdyby napsal, že ráno stříkal a večer lepí, to je něco jiného. Já bych to tipnul na špatnou barvu, nebo promíchal ji pořádně?

19.6.09, 17:23

Příspěvek 
Mě to když to nastříkám v garáži,nechám to zaschnout,tak to normálně zaschne.Jak s tím po zaschnutí vyjedu,svítí slunce,tak to leptá,nachytá to prach a bordel,k večeru,když je chladno,tak zase vše OK.Koupil jsem dva spreje,oba stejný výsledek,700 v háji.Ten blatník měl slabý nástřik,dal jsem si záležet,byl tak tři dny nastříkaný uklizený,takže zaschlí musel být.Tu mapu mi udělalo to slunce,jak na to svítilo až po pár týdnech,ta barva se jakoby rozlezla.Barvu vždycky protřepávám.Skusím tedy to nechat namíchat někde jinde.Tohle jsem nechával namíchat ve ŠKODA servisu,dělal to ale stejný člověk.

Jinak jsem ještě nikdy nic nestříkával na autě,možná jsem něco spackal já?prvně jsem to zbrousil na plech,potom základovka+sprej.Ten plnič jak se píše víše,je nto nějak důležitý,nebo to nahrazuje tu základovku?

19.6.09, 17:49

Příspěvek 
No jo...na základovce mi to taky udělalo takový hnusný povrch. Ale je to krásně suché a nic neleptá.

Ten sprej (plnič) je docela důležitý. Taková podkladní vrstva. Sjednocuje povrch pod lakem. Vlastně ten povrch dělá dobrý lak. Plnič se stříkne, vybrousí co nejjemnějším šmirglem pod vodou a na to se pak stříká vrchní lak. ale zase to není moc vhodné třeba doprostřed dveří nebo kapoty...pak to nejde moc zamaskovat. Nejlepší je pak stříkat celý díl, nebo aspoň po hranu.

19.6.09, 20:38

Příspěvek 
No já to právě na ty dveře a podobný záplaty potřebuji,+ ten blatník.Mě zas nějak nevadí,že se to úplně nezamaskuje,ale aby na sebe barva i po delší době(měsíců)lepila prach a bordel,to by nikdo nechtěl.Mám světlou Feldu,teď jak se to za tepla leptá,tak nachytám prach na ty záplaty a pěkně vynikne,kde je záplata :cry: Původně byly záplaty pěkně světlí,teď jsou hodně tmavě zelený.Skusím tu barvu nechat namíchat jinde a uvidím.

20.6.09, 12:39

Příspěvek 
Vážně to je divné. Buď je opravdu špatně namíchaná barva, nebo je někde chyba. Já sice stříkám spreji nerad, ale když už jsem něco nastříkal ať už auto, nebo něco jiného, tohle se mi ještě nikdy nestalo. Nechal bych si barvu namíchat někde jinde. Pokud to bude stejné, tak bych hledal chybu v přípravě povrchu apod.

20.6.09, 20:29

Příspěvek 
Pred aplikaciou zatrepat, a to poriadne dlho..
a bude fajn :idea:

20.6.09, 20:56

Příspěvek Re: prosím o radu-barva ve spreji
mic119 píše:
Zdravím.Nedávno jsem si nechal namíchat na feldu takovou tu základní světle zelenou barvu ve spreji.Všechny opravovaný místa jsem nastříkal,vypadalo to pěkně,ale barva když je teplo nebo ještě hůř slunce,tak mi dost leptá,váže na sebe prach a nečistoty,takže teď jsou všechna místa vyditelně tmavě zelená,Blatník udělal i tzv. "mapu" :cry: .Nevíte někdo,jestli se musí do barvy ještě něco přidávat aby ztuhla :?: Není to špatnou barvou?Potřebuji to znovu opravit,mám koupit radši namíchanou barvu v plechovce???Moc díky za pomoc.

Pokud je to origo škodovácký odstín z COLORLAKu, tak je lepší kupovat spreje přímo tam a za podstatně menší cenu. Já si tam nechávám dělat spreje na 20let starý auto a je to bez problémů.

29.6.09, 09:17

Příspěvek 
máš barvy 1k nebo 2k polyetanový pastelový abáze toje 2k .nitrocelulozovýc2001,acetonky,pryskyřicetoje1k. jestly sis nechal namíchat tak ti ktomu nedala tužidlo toje na 3dc asi 1dc tužidla a jestly si kytoval dej pod barvu plnič. jestli chceš výc tak jdi na sránku http//auto51.mypage.cz/panelleft/lakování-auta

1.7.09, 11:13

Příspěvek Re: prosím o radu-barva ve spreji
mic119 píše:
jdi tonda2001

1.7.09, 11:21

Příspěvek 
tonda2001 píše:
máš barvy 1k nebo 2k polyetanový pastelový abáze toje 2k .nitrocelulozovýc2001,acetonky,pryskyřicetoje1k. jestly sis nechal namíchat tak ti ktomu nedala tužidlo toje na 3dc asi 1dc tužidla a jestly si kytoval dej pod barvu plnič. jestli chceš výc tak jdi na sránku http//auto51.mypage.cz/panelleft/lakování-auta

1. zkus používat interpunkci a mezery mezi slovy, naprosto jsem nepochopil, co tím příspěvkem chceš říct
2. link máš špatně, za http patří dvojtečka a po doplnění odkaz stejně nefunguje
3. pro mic119: Pokud máš problém opakovaně, zkusil bych jinou firmu, může to být jak nekvalitními materiály, tak nevhodným skladováním nebo šlendrián ze strany pracovníků (Nedal tužidlo a podobně)...taky bych se tam stavil a omlátil jim to o hlavu aby si nemysleli, že si zákazník nechá všechno líbit...

1.7.09, 11:31

Příspěvek 
Ten Tondův link je asi toto.

1.7.09, 11:52
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další