Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 22:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Vrzáhí silentbloku zadního tlumiče u Favorita 
Autor Zpráva

Příspěvek Vrzáhí silentbloku zadního tlumiče u Favorita
Dobrý den,
nedávno jsem si nechal vyměnit zadní tlumič na Favoritovi. Od té doby když je teplo, tak při zatížení nákladem nebo osobou vzadu tento tlumič vrže. Prvně jsem myslel, že je špatný tlumič ale podle zvuku - mám podezření na vrzání silentbloku. Jedná se o takový gumový zvuk a projevuje se to jenom když je hodně teplo. Během jízdy zvuk při zhoupnutí na nerovnostech časem ustane. četl jsem, že při výměně zadního tlumiče se musí gumové uložení nějak předepínat, pak se prý objevuje tento zvuk. Jaký je Váš názor a jak se tohoto zvuku zbavit.

Předem díky za rady.

2.7.09, 21:01
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Vrzáhí silentbloku zadního tlumiče u Favorita
alexis píše:
Dobrý den,
nedávno jsem si nechal vyměnit zadní tlumič na Favoritovi. Od té doby když je teplo, tak při zatížení nákladem nebo osobou vzadu tento tlumič vrže. Prvně jsem myslel, že je špatný tlumič ale podle zvuku - mám podezření na vrzání silentbloku. Jedná se o takový gumový zvuk a projevuje se to jenom když je hodně teplo. Během jízdy zvuk při zhoupnutí na nerovnostech časem ustane. četl jsem, že při výměně zadního tlumiče se musí gumové uložení nějak předepínat, pak se prý objevuje tento zvuk. Jaký je Váš názor a jak se tohoto zvuku zbavit.

Předem díky za rady.

na vrchu tlmiča nieje čo nastavovať, ale spodný úchyt sa má zaťahovať až pri spustenom aute... potom sa ten silent skrúti... tak isto všetky silenty...

2.7.09, 21:12

Příspěvek 
Takže jestli tomu dobře rozumím, ten vrchní silentblok je zkroucený nebo jinak zdeformovaný? Určitě je ten zvuk od něj, protože jde od horní misky, když na ní položím ruku a auto propružím, tak je to tam cítit.

2.7.09, 21:18

Příspěvek 
Tam budou vrzat pěnový dorazy od neznámého výrobce ....nejpravděpodobnější je díl od Auto Kelly.... :lol: :sick: pomůže to rozebrat,promazat vazelínou tu pístnici a díru toho čínskýho šmejdu a dát ho tam nazpět...Jinak to ještě může taky dělat tlumič a to jest jeho pístnice kontra simering...ale to už je i u těch rejžojedů méně pravděpodobný....... :wink:

2.7.09, 22:11

Příspěvek 
alexis píše:
Takže jestli tomu dobře rozumím, ten vrchní silentblok je zkroucený nebo jinak zdeformovaný? Určitě je ten zvuk od něj, protože jde od horní misky, když na ní položím ruku a auto propružím, tak je to tam cítit.

keď to je cítiť hore, môže sa to prenášať od hocikadiaľ, hore je bod kde visí váha celého zadku auta, skús niečím premazať piestnicu, môže ísť tuho a preto to robí...

3.7.09, 10:13
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]