Autor |
Zpráva |
sharpers
|
nářadí na generálku
Čim dal vice se u mě schyluje k možnosti, že přišti jaro si pořidim spotřebaka, momentalně mam teda domluvenou od kamoše krasnou oužu, a zatlačím moje auto do garaže kde by se cele zgeneralkovalo. chtěl bych se zeptat někoho kdo s tim ma zkušenosti, jestli muže poradit co je nato třeba. všechny kdo chcou debatovat na tema zbytečnosti generalky v mem připadě tak ať jdou pls jinam....jeslti k tomu dojde tak nato budu mit sve duvody no a teda k věci. na autě si nechám pár věcí vyvařit, pak se rozebere, udělá se kastle, hodí se lak, pak se prakticky poskádá nová přední a zadní náprava a zgenerálkuje motor.
V dílně mám všechny čísla klíčů mezi v rozmezí 5-45 co jdou sehnat....jak normální, tak takové ty s očkem. Dále sady Gola, ve velikostech 6-30, k tomu račny, male i velke, nastavce na imbusy, křižovy a plochy šroubovak, k somu ruzne prodlužovaky na račny. Dale sadu imbusu , a takove ty věci jako kladivo, šroubovaky, kleště, kombinačky, ocelové kartáče. Z el. nářadí mám k dispozici vrtačku, vibrační brusku, rozbrušovačku, přímočarku, a sice to asi nebudu potřebovat na 100% ale je tam i cirkula, el hoblík atd....možná se bude hodit že tam je i soustruh a dokonce na něm umím. Samozřejmě je přítomen i svěrák, krabička s vrtákama, nástavci s ocelovým kartáčem do vrtačky, a smirkovy papir. toho mam myslim vic než budu kdy potřebovat. jmenovitě se jedná o 13 rolí vysokých metr a jsou navinute každa v hodně vrstvach. děda byl stolař tak toho měl hafo. sou tam od nejhrubších po jemné, pod vodu ...naašel sem tam i jemnost 1500....V průběhu roku si pořídím kompresor + lakovací pistoli, stahovák na pružiny, uhlovy klič a ten co měří sílu dotahováni. Ještě tam je i svářečka z roku 1-2, ale funguje a dva kovy k sobě přidělat umí, nikdy nevíte kdy se to bude hodit. Jo a ještě pájka, zvedák, světlo, a spoooousta malých krabiček na šroubky. Ptám se tedy...co tak ještě můžu potřebovat ? co se mám snažit sehnat ? na co při te generalce určitě nebudu vybaven ? kamarad řikal něco o lisování silentbloků ale nevim co nato.....[/code]
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
12.7.09, 21:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
COčko silentbloky se daji ve svěráku
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.7.09, 21:32 |
|
|
sharpers
|
Sadra17 píše: COčko silentbloky se daji ve svěráku
a naco třeba ono COčko ? vyvařene prahy a lemy burou ještě pře zajetim do garaže, v podlaze diry nejsou, blatniky se budou měnit, stejně tak pate dveře...jinak koroze povrchova takže bruska.....nebo ještě jinde bych ho potřeboval ?
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
|
12.7.09, 21:38 |
|
|
Jarda S.
|
ono i tu povrchovou korozi je nejlepší vyříznout a nahradit zdravým plechem
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.7.09, 21:41 |
|
|
sharpers
|
Sadra17 píše: ono i tu povrchovou korozi je nejlepší vyříznout a nahradit zdravým plechem
když je to puchýřek o velikosti 1x1 mm a je uprostřed střechy tak to fakt řezat nebudu jinak většina plechu, teda jako blatniky, pate dveře, čelo, prahy, lemy budou nove, zbytek je fakt minimum a jen povrchova, a na takovych mistech že i kdybych měl cočko tak bych to tam asi nedělal....jedine co mě napada je ram čelniho okna, ten nevim v jakem je stavu
|
12.7.09, 21:44 |
|
|
Jarda S.
|
tak to jo to jí asi potřebovat nebudeš
|
12.7.09, 21:46 |
|
|
fatal
rejpal
|
Re: nářadí na generálku
sharpers píše: Čim dal vice se u mě schyluje k možnosti, že přišti jaro si pořidim spotřebaka, momentalně mam teda domluvenou od kamoše krasnou oužu
Cože? Užovku jako spotřebáka?
|
12.7.09, 21:53 |
|
|
sharpers
|
Re: nářadí na generálku
fatal píše: sharpers píše: Čim dal vice se u mě schyluje k možnosti, že přišti jaro si pořidim spotřebaka, momentalně mam teda domluvenou od kamoše krasnou oužu Cože? Užovku jako spotřebáka?
čekal sem kdo se ozve
on má jako spotřebáky fiat doblo, a fiat ulysse, na parkovišti mu stojí červená užovka v pěkném stavu, chtěl ji dát do garaže jenže má dvě garaže a v obou skelety Rka...jeden renovuje a z druheho bere dily....ja mu řek že přišti rok si seženu něco na ježdění když se bude dělat felina a on mi nabidl tu oužu...jinak konec s OT
ještě mi teda něco bude chybět nebo ne ?
|
13.7.09, 07:32 |
|
|
Ondras83
|
pistole na tubu s tmelem, tmely, kit, hafo hadrů, hever, stojany pod auto, majzliky a hodně šikovný ruce...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
13.7.09, 12:34 |
|
|
kwiko
|
cas a nervy
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
13.7.09, 14:58 |
|
|
Ondras83
|
a nezapomeň dobrou náladu, protože bez dobrý nálady neuvaříš ani dobrej čaj...
prostě jak ta práce nebaví, stojí to za vyliž prdel...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
13.7.09, 15:41 |
|
|
Šemik
|
A nebylo by lepší to udělat naopak? Felicií je jako máku, koupit jinou zachovalejší by bylo levnější. Zato užovek je už málo, a pokud je krásná, tak veterána z ní. Bude mít cenu, Felicie je teď auto v takovém tom meziobdobí kdy už není žádaným vozem na trhu a zároveň ještě není historicky cenná.. 742ce tohle období už končí, je z ní skoro veterán
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.7.09, 18:30 |
|
|
Petr105
|
To zní, jako kdybych měl doma poklad
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
14.7.09, 18:32 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Petr105 píše: To zní, jako kdybych měl doma poklad
Jo, asi se pomalu dostáváme do toho věku. Ale té mojí zatím svědčí spíše těch 10 tkm za rok než stání
2: vercajk ke GO - nevím, jestli tu někde vzpomínal měřidla. Takže šupleru alias posuvné měřítko, mikrometr se taky hodí, bropušená lišta s držákem na úchylkoměr pro měření přesahu vložek není taky k zahození a spárové měrky netřeba připomínat. Zapoměl sem na něco? (momen´ták netřeba, třeba je pouze cit)
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
14.7.09, 20:03 |
|
|
Petr105
|
ondra120 píše: Jo, asi se pomalu dostáváme do toho věku. Ale té mojí zatím svědčí spíše těch 10 tkm za rok než stání
Hmm, už to vidim Až už škodovku dám jednou do stavu, že s ní budu po technické stránce spokojenej, bude zase tak stará, že mi bude líto s ní jezdit... Zatím ale stále zastávám názor, že se musí zaplatit a trochu si na sebe vydělat
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
14.7.09, 20:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|