Autor |
Zpráva |
Petik
|
Tlumiče problém!!!
Mám dotaz ohledně tlumičů.Jaký je rozdíl mezi tlumiči olejovým ve Škodě Favorit a tlumičem plynovým ve Felicii?Já mám ve Favoritu tlumič plynový z Felicie a mám problém s odklonem kol.Je možné,že tlumiče mají jinou výšku???
|
21.1.07, 16:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
patrik-hp
|
A to jaký problém prosimtě?? Ty auta jsou naprosto stejný....Teda nejsou Felicie je zakulacená
|
21.1.07, 17:07 |
|
|
Petik
|
Mám problém s odklonem kol.Oba kola jdou mírně vrchem k sobě.
|
21.1.07, 17:10 |
|
|
patrik-hp
|
Zvláštní...A kolik to auto má najeto?Nejsou ty pružiny nějak zkracovaný???
|
21.1.07, 17:34 |
|
|
patrik-hp
|
A nebo je to tak nepatrný a tys to odhalil
|
21.1.07, 17:35 |
|
|
Petik
|
Auto má najeto 93000km.Tlumiče tam jsou žluté a jsou plynové.Jsou tam cca 4 roky.Péra jsou původní.Misky,čepy a pryže na uchycení ramena jsou nové.Rozjetí kol je znatelné hlavně,když couvám a zastavím./--\
|
21.1.07, 18:03 |
|
|
Ondra
|
Dej novy horní gumový uložení a esi ty tlumiče nejsou ohlí tak není duvod ke špatnýmu odklonu,leda že bys měl hnutou kastlu.
_________________ Škoda 136 GL,67KW,r.v. 88,karb.dabl dell orto 40
|
21.1.07, 19:17 |
|
|
spartra
|
jo odklon, to jsme měli ohlí tlumiče, kapánek brutální odklon, auto skákalo jak koza, skok ajel jsi v protisměeru, skok a byl jsi zas zpátky
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
21.1.07, 21:25 |
|
|
patrik-hp
|
A nemaj tedy ty pružiny po sezóně???A nejsou ty tlumiče přidřený??? dej tam fabriku,novou a né nějaký Monroe nebo Alko a samo že ty gumy pod horní misky nový,automaticky a dej i dorazy a klid pohoda jazz.
|
21.1.07, 22:10 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
patrik-hp píše: A nemaj tedy ty pružiny po sezóně???A nejsou ty tlumiče přidřený??? dej tam fabriku,novou a né nějaký Monroe nebo Alko a samo že ty gumy pod horní misky nový,automaticky a dej i dorazy a klid pohoda jazz.
Monrouuuuuuu sou spatny jo Ja si je chtel dat na zadek
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
21.1.07, 22:11 |
|
|
patrik-hp
|
Matthes píše: patrik-hp píše: A nemaj tedy ty pružiny po sezóně???A nejsou ty tlumiče přidřený??? dej tam fabriku,novou a né nějaký Monroe nebo Alko a samo že ty gumy pod horní misky nový,automaticky a dej i dorazy a klid pohoda jazz. Monrouuuuuuu sou spatny jo Ja si je chtel dat na zadek
Ale nejsou...Asi Ale jsou podivný...Určitě né lepší,Auto se po nich chová jako kočárek...a ten tlumiče nemá
Tak vážněji...ten plyno-kapalinovej bazmek je pohodlnej,ale bezpečně se to nechová.Auto je prostě....no představ si,že dáš angličáka na amaroun...pochutina z Návštěvníků...no a když s nim zatřeseš,tak tak se to auto chová na silnici. A je vysoký jako nakopnutá koza.prostě na Favorita ty tlumiče neumí...fabrika je fabrika,.Jinak neboj,že by je tam nedávala,kdyby za něco stáli Ale dej si je tam,třeba na jiný auto budou O.K.
|
21.1.07, 22:27 |
|
|
Bukaj
|
patrik-hp píše: Matthes píše: patrik-hp píše: A nemaj tedy ty pružiny po sezóně???A nejsou ty tlumiče přidřený??? dej tam fabriku,novou a né nějaký Monroe nebo Alko a samo že ty gumy pod horní misky nový,automaticky a dej i dorazy a klid pohoda jazz. Monrouuuuuuu sou spatny jo Ja si je chtel dat na zadek Ale nejsou...Asi Ale jsou podivný...Určitě né lepší,Auto se po nich chová jako kočárek...a ten tlumiče nemá Tak vážněji...ten plyno-kapalinovej bazmek je pohodlnej,ale bezpečně se to nechová.Auto je prostě....no představ si,že dáš angličáka na amaroun...pochutina z Návštěvníků...no a když s nim zatřeseš,tak tak se to auto chová na silnici. A je vysoký jako nakopnutá koza.prostě na Favorita ty tlumiče neumí...fabrika je fabrika,.Jinak neboj,že by je tam nedávala,kdyby za něco stáli Ale dej si je tam,třeba na jiný auto budou O.K.
Jo, jo, amarouny
Přesně takhle se chová mámina 120, kam jsem dozadu dal zánovní Monroe...
Po zimě tam jdou zpátky škodovácké...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
21.1.07, 22:39 |
|
|
patrik-hp
|
Bukaj píše: patrik-hp píše: Matthes píše: patrik-hp píše: A nemaj tedy ty pružiny po sezóně???A nejsou ty tlumiče přidřený??? dej tam fabriku,novou a né nějaký Monroe nebo Alko a samo že ty gumy pod horní misky nový,automaticky a dej i dorazy a klid pohoda jazz. Monrouuuuuuu sou spatny jo Ja si je chtel dat na zadek Ale nejsou...Asi Ale jsou podivný...Určitě né lepší,Auto se po nich chová jako kočárek...a ten tlumiče nemá Tak vážněji...ten plyno-kapalinovej bazmek je pohodlnej,ale bezpečně se to nechová.Auto je prostě....no představ si,že dáš angličáka na amaroun...pochutina z Návštěvníků...no a když s nim zatřeseš,tak tak se to auto chová na silnici. A je vysoký jako nakopnutá koza.prostě na Favorita ty tlumiče neumí...fabrika je fabrika,.Jinak neboj,že by je tam nedávala,kdyby za něco stáli Ale dej si je tam,třeba na jiný auto budou O.K. Jo, jo, amarouny Přesně takhle se chová mámina 120, kam jsem dozadu dal zánovní Monroe... Po zimě tam jdou zpátky škodovácké... ................
|
21.1.07, 22:42 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Som pocul ze v niektorych predajniach ponukaju Monroe ako kvazi seriove, pretoze sa "vraj" uz skodovacke nerobia, co je samozrejme blbost. a este volakdo vymslal ze monoroe su seriove
HP sporting rulz!!!
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
22.1.07, 16:29 |
|
|
Petr
|
Taky jsem si myslel, ze jsou tlumice z Fava a Feldy tvarove a rozmerove uplne stejny, ale ted me napada, ze v knizce o Felde Cedrych na str. 412 pise, ze tehlice z Feldy ma o 50' mensi odklon nez tehlice z Fava. Vzhledem ke stejne rozteci spodnich kulovych cepu a horniho ulozeni tlumicu u Fava a Feldy, me napada, jestli si nahodou s tlumicema nedal i jiny spodni tehlice z Feldy? Anebo i jiny kratsi, nebo delsi pera a tim padem se ti mohla hnout i geometrie? Anebo co jsi krome tlumicu jeste na predni naprave menil-cim jeste se ti mohla rozhodit ta geometrie?
Na ty Monroe jsem taky neslysel nic moc chvalu. Ne snad, ze by to byly nejake vylozene sra*ky jako treba Al-ka, nebo Gabriely, ktery tecou snad uz jako novy v krabici , ale nejsou nic moc. Od Monroe jsou dobre pry akorat Sensatracky. Osobne bych asi sel nejspis do Sachsu, nebo mozna Atesa, oboji maji dobry pomer mezi cenou a kvalitou. To neni jen z me hlavy, tohle mi radilo uz hodne lidi.
_________________ Citroen Xantia 1.9 TD Break r.v. 1997 - úžasný prostor a pohodlí
Citroen BX 1.9 D r.v. 1993 - super kára
Škoda Favorit 135 LS r. 1990 - bejvávalo
|
22.1.07, 20:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|