Autor |
Zpráva |
Matthes
Hliník navždy.
|
Njn ale to je normalni. Ono i zalezi jak clovek jezdi. Treba Semikovi to rachoti uz novy, ale ten se pohybuje stale okolo 6000rpm
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
13.7.09, 19:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Matthes píše: Njn ale to je normalni. Ono i zalezi jak clovek jezdi. Treba Semikovi to rachoti uz novy, ale ten se pohybuje stale okolo 6000rpm
ja mám na "řetezu ČZ" najazdených už cca 80tis a trocha rachtajú, ale nič hrozné, viac počujem to ložisko vodného čerpadla...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.7.09, 06:28 |
|
|
darklord
|
tak ja som kupil tie skodovacke, neviem kto to robi ale bolo to v krabici so zelenou sliepkou a origo skoda nalepkou, drzia pomaly 30tkm, jedine co mi rachta je altik a ventily. nastavoval som to nedavno a zase to klepoce ako sekretarka na policajnej stanici
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
14.7.09, 18:28 |
|
|
michalkatka
|
darklord píše: tak ja som kupil tie skodovacke, neviem kto to robi ale bolo to v krabici so zelenou sliepkou a origo skoda nalepkou, drzia pomaly 30tkm, jedine co mi rachta je altik a ventily. nastavoval som to nedavno a zase to klepoce ako sekretarka na policajnej stanici
ak je tam napísané "Rozvodové soukolí pro vozy Škoda xxx s řetezem ČZ" tak máš tie čo ja....
|
14.7.09, 18:58 |
|
|
ferrari
|
Po 110 000 km vymeniť, ak teda plánuješ ten motor ešte pár rokov prevádzkovať...ale zasa sa neboj, nikdy sa to neroztrhne a pokiaľ nie je extrééémne vyťahaná, tak sa ani ten predstih/časovanie nejak extrémne negatívne neprejaví...
A životnosť motora? Ako napísal Michal - prudko závisí od zaobchádzania + intervalov výmeny oleja + druh použitého oleja...ak niekto používa M6AD, v zime točí za studena motor do 4000 ot (aby sa toľko nehádal) a olej mení po 10 000 km+ tak je to ozaj na 10 výmen oleja...
Ale pri dobrej starostlivosti a zaobchádzaní v poho 200 000 km...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
14.7.09, 19:58 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Rozvo´dák jedině ČZ, dělají te´d řetězy supr kvality nejen rozvodové,ale i motocyklové. Pro představu na Banditu mám řetěz už skoro 20 000 km, 3x sem dotahoval, ještě 15 000 ujede.... řetězy slovutných značek jako D.I.D a pod jdou po 15 000 do kopru....
Jinak add životnost motoru... když jsem měnil na svojí shade motor, tak ten původní měl něco málo přes 200 000... byl už volnější na klice, stačilo přebrousit a dát nové šály a jel by dál. Spotřeba oleje cca 0,6-0,7/1000km, sice je to víc, ale znám i horší... Je to o té udržbě a zacházení no...
Momentálně mám motor,který má cca 50 000 po GO a přijde mi, že teprv jede tak, jak bych si nějak představoval, ale taky bere cca 0,3-0,4l/1000km oleje...ale u škodovky je to asi normal a už to ani neřeším....
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
14.7.09, 20:08 |
|
|
tomvm
|
Tak už je asi na čase výměny už to rachtá čím dál víc. Tak sem se chtěl zeptat na co si dát pozor. Čemu se vyhnout a nějaký fígly. máte někdo něco? a ještě jestli by mohl být dobrý tenhle http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 3b5368d45a ?
|
22.7.09, 11:46 |
|
|
Ondras83
|
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
22.7.09, 11:48 |
|
|
Dawid130
|
pazi píše: jak je těžký vyměnit rozvodák?? můj má 120 tisíc a taky se ozývá...
No to je různý... Na parkovišti venku a za mrholení jsem to dělal cca 6 hodin myslim. Teda pokud si nevyrazíš zadku na vačce. To pak motor dolů.
Jinak Vypustit olej, vana dolů, komplet prsa dolů a jsi u rozvodů.
|
22.7.09, 12:24 |
|
|
darklord
|
michalkatka píše: darklord píše: tak ja som kupil tie skodovacke, neviem kto to robi ale bolo to v krabici so zelenou sliepkou a origo skoda nalepkou, drzia pomaly 30tkm, jedine co mi rachta je altik a ventily. nastavoval som to nedavno a zase to klepoce ako sekretarka na policajnej stanici ak je tam napísané "Rozvodové soukolí pro vozy Škoda xxx s řetezem ČZ" tak máš tie čo ja....
no tak sekretarka nakoniec neboli ventily ale zase rozvody. Vcera som to mal rozobrate a nestacil som sa divit, vytahane ako sopel na rukave. Vymenil som zase za ČZ ale neverim ze tieto budu nejake lepsie. ak maju zase vydrzat len 30 tisic tak to je bieda
|
22.7.09, 14:39 |
|
|
michalkatka
|
darklord píše: no tak sekretarka nakoniec neboli ventily ale zase rozvody. Vcera som to mal rozobrate a nestacil som sa divit, vytahane ako sopel na rukave. Vymenil som zase za ČZ ale neverim ze tieto budu nejake lepsie. ak maju zase vydrzat len 30 tisic tak to je bieda
ja som ich menil cca pri 120tis, teraz mám 210tis a stále sú v pohode...
|
22.7.09, 15:09 |
|
|
darklord
|
no tak to sa celkom divim, favo ma ale nejaky mazaci otvor speci pre rozvody ak sa nemylim, ale zeby to malo az taky vplyv?
|
22.7.09, 15:22 |
|
|
michalkatka
|
darklord píše: no tak to sa celkom divim, favo ma ale nejaky mazaci otvor speci pre rozvody ak sa nemylim, ale zeby to malo az taky vplyv?
áno, má trysku priamo na ostrek reťaze...
|
22.7.09, 15:24 |
|
|
darklord
|
hmmmm, tak sa bude vrtat, nevies aky ma primer otvoru? zeby sla pouzit daka z karbecu. Len ked som to tak vsetko pekne polepil tym lukoprenom ze sa mi to nechce rozoberat
|
22.7.09, 15:31 |
|
|
michalkatka
|
darklord píše: hmmmm, tak sa bude vrtat, nevies aky ma primer otvoru? zeby sla pouzit daka z karbecu. Len ked som to tak vsetko pekne polepil tym lukoprenom ze sa mi to nechce rozoberat
tá tryska má mať presný tvar, ale hlavne aby to striekalo na reťaz a nebola taká veľká že by všetok olej pretiekol tadiaľ a nemal tlak na mazanie ostatného...
niekde na virte boli aj fotky, neviem čo geminy, alebo saky, alebo kto skladal motor...
|
22.7.09, 15:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|