Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.11.24, 18:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Zhasenie motora, pustením plyn. pedálu volnobeh :-( 
Autor Zpráva

Příspěvek Zhasenie motora, pustením plyn. pedálu volnobeh :-(
Na začiatok vás chcem pozdraviť!
Mám taký problém. Naštartujem zimný motor (favorit) a klepe na 1700 ot./min a to preto tak veľa lebo som mu pridal na karburátore. No prejdem len 300 metrov, motor sa trocha zohreje a na križovatke náhle zdochíňa... Niekedy ostane klepať na tých 600 otáčkach, ale to je 1:100 že to niekedy ide.. S tým zdochýnaním je to tak že to robí len pri voľnobehu a otáčkach menších ako 1500... Ale motor ťahá dobre.
Neviete niekto ako sa to dá odstrániť? Vopreď ďakujem :)

23.7.09, 17:51
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Zhasenie motora, pustením plyn. pedálu volnobeh :-(
Já bych to viděl vyčistěním karbu a seřízením

23.7.09, 18:49

Příspěvek 
jj, zrejme to po zohriati (tych 300 metrov moze pri manevrovani na parkovisku stacit na to, aby sa voda ohriala na 40 st.) zadeli tak bohatu zmes, ze sa motor proste zadusi. takze karburator vycistit, skontrolovat, ci niekde nie je nieco poskodene a potom nastavit.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

23.7.09, 18:51
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
ventYl píše:
jj, zrejme to po zohriati (tych 300 metrov moze pri manevrovani na parkovisku stacit na to, aby sa voda ohriala na 40 st.) zadeli tak bohatu zmes, ze sa motor proste zadusi. takze karburator vycistit, skontrolovat, ci niekde nie je nieco poskodene a potom nastavit.

Nooo to bolo takto: Ja som kupil auto. Islo ako hodinky bez poruchy, ale koncila emysna tak som na nu siel a tam mi dost pootocil s rozdelovacom... stratilo akceleraciu a trocha aj tach ale to nebadatelne... no pri vyssich otackych teda o dost vyssich mi striela z vyfuku.. sa pytal ze ako ti to mohlo tahat..?? on nameral 30 stupnov pred zapal ale auto islo a dal to na 3 stupne... po 3 mesiacoch auto zrazu sciplo na krizovatke a od vtedy sa zacalo hukat s tym..

23.7.09, 19:00

Příspěvek 
a nejaky ventil na volnobeh favo ma? nemoze to sposobovat on? ak je tato moznost vylucena pozrel by som sa na bohatost a predstih

23.7.09, 20:17

Příspěvek 
darklord píše:
a nejaky ventil na volnobeh favo ma? nemoze to sposobovat on? ak je tato moznost vylucena pozrel by som sa na bohatost a predstih

Ano ma ale ak mu uberem na volnobehu menej ako 1500 oratoc pri zohriati tak jednoducho zdochne... som s tym na nervy no hej ten predstih.. na emysnej mi ho asi pojebal.. ale neviem no ked to robil mechanik... a islo mu to az potom sa zacal kazit volnobeh

23.7.09, 20:20

Příspěvek 
ja som dneska ladil predstih na svojom aute (mam favo zapalovanie) staci s citom jazdit a pocuvat motor. ak klepe tak ubrat ak striela tak pridat. jemne to doladis jazdenim podla chovania motoru (samozrejme to predpoklada +-dobre nastelovanu bohatost na karburatore aby strielanie nebola skorej bohata zmes)
inak ako pises ze skapina na volnobehu a v tych zvysenych otackach na plny plyn neklepe tak by som pridaval ;)

23.7.09, 20:23

Příspěvek 
darklord píše:
ja som dneska ladil predstih na svojom aute (mam favo zapalovanie) staci s citom jazdit a pocuvat motor. ak klepe tak ubrat ak striela tak pridat. jemne to doladis jazdenim podla chovania motoru (samozrejme to predpoklada +-dobre nastelovanu bohatost na karburatore aby strielanie nebola skorej bohata zmes)
inak ako pises ze skapina na volnobehu a v tych zvysenych otackach na plny plyn neklepe tak by som pridaval ;)

No takto: On s nim tam o dost skrutil v protismere hodinovych ruciciek... ja som žasol kolko tocil.. :D teraz by mi mala koncit EMS tak jak tam naletim a zjebem ho blbecka bude mat dost! :D a keď toto nepomôýe, dam to spraviť kamošovi a v tom servise sa už neukážem... alebo sám si to spravím, ale najprv nech je po EMS neze ja zrobim a on zasa dohuka :D

23.7.09, 20:28

Příspěvek 
tak u nas v ziline robi emisne postarsi technik, ktory mi o aute povedal ze tak dobry motor po emisnej stranke este v skodovke nezazil. naladil predstih karburator a rok som sa nemusel starat - auto jazdi spotrebu podla knizky, taha ako dabel. vzdy ked nieco robim s motorom tak tam chodim nech mi to naladi, momentalne som v brne a po vymene rozvodov som si to musel sam a myslim ze sa mi to podarilo +- dobre.
asi to bude fakt len o cloveku - skus inu emisnu ;)

23.7.09, 20:35
Tydýt

Příspěvek 
taka podotazka ja som bol uz 2 roky po sebe na emisnej u tej istej firmy a tipek prisiel zmeral povedal to je zle a, ja ze tak a neda sa to nastavit a on ze da ale nesmie sa to na emisnej. je to pravda alebo je to cisty o..b?

Audi A4 2.6 B5, r.v. 98 - activ

24.7.09, 05:27
Profil ICQ

Příspěvek 
congy píše:
taka podotazka ja som bol uz 2 roky po sebe na emisnej u tej istej firmy a tipek prisiel zmeral povedal to je zle a, ja ze tak a neda sa to nastavit a on ze da ale nesmie sa to na emisnej. je to pravda alebo je to cisty o..b?

No hej teraz to majú tam tak, že každú kontrolu musia posielať do nejakej databázy... takže už sa nedá len tak prísť povedať motor ide dobre nechajte ho tak on dobre dá papiere a je to.. teraz sa to nedá... a to je v p**i!!! :?

24.7.09, 09:05
Tydýt

Příspěvek 
no sak dobre ale neni ta kontrola aj na to aby ti to tam dobre nastavili? takze priklad mam dobry karbec len mam mierne zvyseny obsah CO alebo otacky, ten technik mi to nemoze nastavit ? alebo ako to je kurna akoze ked ma vyhodi tak musim ist niekam do servisu kde maju pristroj a tam si to dat spravit?

24.7.09, 09:22
Profil ICQ

Příspěvek 
congy píše:
no sak dobre ale neni ta kontrola aj na to aby ti to tam dobre nastavili? takze priklad mam dobry karbec len mam mierne zvyseny obsah CO alebo otacky, ten technik mi to nemoze nastavit ? alebo ako to je kurna akoze ked ma vyhodi tak musim ist niekam do servisu kde maju pristroj a tam si to dat spravit?

Čóóóó? On Ťa preto vyhodil? No neviem čo to za mechanik je na ten EMS, ale mne to tam všetko nastavuje.. Veď od toho je tam ten fas... Ja by mu dal blbečkovi!! :lol:

24.7.09, 09:28

Příspěvek 
tak pani asi na tom nieco bude - u nas na stk slovdekra normalne vyhadzuju za zle emisie a nikto sa v karbeci nevrta, len zmeraju a dovidenia. zato na tej EK kam chodim mi to vzdy dedek poladi, zmera, da nalepku a dovidenia.

24.7.09, 09:38
Tydýt

Příspěvek 
tak potom o com to je kde si to mam clovek nastavit pichnut prst do vyfuku a sondovat? :):):):)
ja sa snim na emisiach vzdy dohodnem povie ze treba nastavit a penazenka je hned lahsia o par eur

24.7.09, 09:45
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další