|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Únik plynu při plnění / nemožnost natankování
Autor |
Zpráva |
lemur
|
Únik plynu při plnění / nemožnost natankování
Zdravím,
mám docela problém, tak mě napadlo vás požádat o radu. Nedávno jsem měnil nárazník a přitom jsem musel demontovat plnící ventil LPG. Od ně vede trubička do multiventilu, kde je taková matka, tu jsem dotáhnul, s vědomím, že tím uzavřu cestu plynu ven z nádrže, ale teď se domnívám, že tam je nějaký automatický ventil. No , to jsem udělal, vytlačil kuličku z plnícího otvoru a tím vypustil pžebytečný plyn z trubky. Pak jsem to demontoval, nasadil nárazník, namontoval, zpět povolil matku na multiventilu, no a při pokusu o natankování ten plyn prostě nešel do nádrže. Unikal z místa kde je ta trubička přivedena do multiventilu, tak teď nevím, jestli jsem to tím dotahováním té matky nějak nepoškodil. Prosím o radu.[/b][/i]
|
26.7.09, 11:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Únik plynu při plnění / nemožnost natankování
lemur píše: Zdravím,
mám docela problém, tak mě napadlo vás požádat o radu. Nedávno jsem měnil nárazník a přitom jsem musel demontovat plnící ventil LPG. Od ně vede trubička do multiventilu, kde je taková matka, tu jsem dotáhnul, s vědomím, že tím uzavřu cestu plynu ven z nádrže, ale teď se domnívám, že tam je nějaký automatický ventil. No , to jsem udělal, vytlačil kuličku z plnícího otvoru a tím vypustil pžebytečný plyn z trubky. Pak jsem to demontoval, nasadil nárazník, namontoval, zpět povolil matku na multiventilu, no a při pokusu o natankování ten plyn prostě nešel do nádrže. Unikal z místa kde je ta trubička přivedena do multiventilu, tak teď nevím, jestli jsem to tím dotahováním té matky nějak nepoškodil. Prosím o radu.[/b][/i]
se mi to stalo je tam gumovej "O" krouzek ktery se pri dotahovani vymackal ven a zacalo mi to tama unikat legrace kdyz to opravujes pred obsluhou cerpaci stacine
ale ja povoloval trubku primo u narazniku a tam je tam matka delana na 2x jednou pres konusovy osazeni a druhy pres ten gumovej krouzek
z clanku sem nepochopil kde si to rozdelaval ty
|
26.7.09, 11:31 |
|
|
lemur
|
Já to povoloval/utahoval na multiventilu. Ale nepovedlo se mi to utáhnout tak, aby to těsnilo ...
|
26.7.09, 11:38 |
|
|
Ondras83
|
lemur píše: Já to povoloval/utahoval na multiventilu. Ale nepovedlo se mi to utáhnout tak, aby to těsnilo ...
v nárazníku je takový vejce, tam to utiká často no a u multiventilu je okroužek, tak ho vyměň a v servisu na LPG ti to udělaj a změřej, jesi to tam utiká nebo ne
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
26.7.09, 11:47 |
|
|
lemur
|
|
26.7.09, 12:05 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
a proc si pri sundavani narazniku sundaval trubku az v nadrzi?
je mozne ze tam chybi nejaka podlozka nebo je vymackany ten dosedaci kuzel
|
26.7.09, 13:25 |
|
|
Ondras83
|
přesně to sem měl, ale v nárazníku...mrkni tam, jesi tam je kužel na trubce nebo tam je takový vysoustružený vejce...to vejce se vymění, zatáhne se ta matka a je to v cajku
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
26.7.09, 13:53 |
|
|
lemur
|
Pro 21lucas :
Já tu trubku z nádrže nesundával, špatně jsem pochopil jednu radu od člověka říkal, že tam na té trubce mám utáhnout matku, on určitě myslel jiný multiventil. Tak já to utáh a povolil a tím jsem to asi dojebal.
Pro Ondras83 :
Na 100% máš pravdu. Na té trubce je něco naražené, ale vypadá že he to napevno, ale pokud to půjde vyměnit bez výměny celé trubky, tak to bude v pohodě ... asi jsem to při tom utahování nějak poškodil. Blbec no ...
Ale teď už jsem alespoň chytřejší a vím, že ta nádrž má svůj zpětný ventil, stejně jako je v nárazníku, takže jsem s tou matkou nemusel vůbec točit.
Dík za rady. Asi dneska to hodim do LPG servisu a uvidíme.
|
27.7.09, 08:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to vajce se jmenuje soudek, a moc vyměnit nejde protože ze do té trubky zasekne, musel bys ho odřezat a dát druhý
tvůj problém je jinde, převlečná matice nejde dotáhnout, musíš ji ošroubovat a obrousit jako ji zkrátit a pak pujde dál stačí milimetrík miloš
|
27.7.09, 08:45 |
|
|
lemur
|
slovacek.milos píše: to vajce se jmenuje soudek, a moc vyměnit nejde protože ze do té trubky zasekne, musel bys ho odřezat a dát druhý tvůj problém je jinde, převlečná matice nejde dotáhnout, musíš ji ošroubovat a obrousit jako ji zkrátit a pak pujde dál stačí milimetrík miloš
No je to možné. Dneska jsem byl u "plynaře" a říkal, že tu trubičku zkrátí a namontuje se tam novej ten "soudek" a bude klid ...
|
27.7.09, 17:39 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
lemur píše: Pro 21lucas :
Já tu trubku z nádrže nesundával, špatně jsem pochopil jednu radu od člověka říkal, že tam na té trubce mám utáhnout matku, on určitě myslel jiný multiventil. Tak já to utáh a povolil a tím jsem to asi dojebal.
jj multiventil ale podle fotky ty to mas elektricke stare karburatorove sestavy tam mely 2 ventily na privodni a odvodni trubce a ty se utahovaly klasika rukou
radsi s tim skoc k plinarovi on uz bude vedet co a jak
|
27.7.09, 18:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|