Nebrzdi lave predné a pravé zadné kolo
| Autor |
Zpráva |
|
Lukasula
|
Matthes píše: Ale on psal o 120 a ne o krabici  nechápu ? ? ?
_________________ Škoda Felície 1.3MPi, 50kw, r.v. 2001
KÁŽDÉ AUTO MÁ SVÉ MOUCHY, ALE TO MOJE JE JAK MUCHOLAPKA
|
| 24.7.09, 13:53 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
URU
|
Lukasula píše: Matthes píše: Ale on psal o 120 a ne o krabici  nechápu ? ? ? to je jednoduchý... já reágoval na příspěvek uživatele Oncek Oncek píše: Zdravim taky mam obdobny problem nebrzdi mi dobře prave předni a leve zadní na Š120...
a Š120 má okruhy přední a zadní, žádný křížem jako u fava...
ps. tou "krabicí" je asi myšleno Favo/Felda 
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák  Octavia 4X4 TURBO
|
| 24.7.09, 14:11 |
|
 |
|
Lukasula
|
URU píše: Lukasula píše: Matthes píše: Ale on psal o 120 a ne o krabici  nechápu ? ? ? to je jednoduchý... já reágoval na příspěvek uživatele Oncek Oncek píše: Zdravim taky mam obdobny problem nebrzdi mi dobře prave předni a leve zadní na Š120... a Š120 má okruhy přední a zadní, žádný křížem jako u fava... ps. tou "krabicí" je asi myšleno Favo/Felda  tak krabice jo?No budiš.
|
| 24.7.09, 16:29 |
|
 |
|
werty
|
Lukasula píše: tak krabice jo?No budiš.
Toho si nevšímej... Favorit a z něj vycházející Felicie mají originální a nezaměnitelné tvary. Škoda 742 byla už v době vzniku zastaralá jak co se celé koncepce a technického provedení týká tak i designu který nemá absolutně nic co by člověka zaujalo.  A co si teď vy hošíci budete tvrdit je mi upřímně řečeno víte kde 
|
| 24.7.09, 17:05 |
|
 |
|
Lukasula
|
werty píše: Lukasula píše: tak krabice jo?No budiš. Toho si nevšímej... Favorit a z něj vycházející Felicie mají originální a nezaměnitelné tvary. Škoda 742 byla už v době vzniku zastaralá jak co se celé koncepce a technického provedení týká tak i designu který nemá absolutně nic co by člověka zaujalo.  A co si teď vy hošíci budete tvrdit je mi upřímně řečeno víte kde  ja bych si nedovolil řict o žádný škodovce,že je krabice,popelnice nebo bůh ví co ještě.Mi se líbí každá,každá je něčím zvláštní,něčím originální.Mimo to,jednu 105ku jsem měl,a dodnes na ni nedám dopustit.Ale někteří to hold myslej jinak 
|
| 24.7.09, 18:58 |
|
 |
|
Oncek
Registrován: 6.7.09, 23:07 Příspěvky: 33 Bydliště: Velké Karlovice
|
No takže ja blbec sem měl málo nafoukany ty dvě kola, proto mi to tak blblo při brzdění  .
Ale pořád sem ještě nevyřešil problem proč mi pedal zabira až tak hluboko.... (asi bych se měl zmínit že tak dva měsice zpět jsem opravoval prasklou menbranu v posilovači brzd - opravena, a je v pořádku)
Když jsem dnes zkoušel rukou jak mi chodi pedal za vypleho motoru, zjistil jsem že prvni asi 4cm se propadne bez toho aniž by měl nějaky jiny odpor než snad jen od te pružiny co ho tahne do počatečni polohy....
po 4cm pedal zabere, pak asi jen 1-2cm a je to tvrde a OK.
Domnívam se že jsem při te opravě te menbrany ji našruboval moc hluboko, takže se mi nedotyka asi ten čuplik nahoře brzdoveho valce ...
Zkoušel jsem teď dole u pedálu tu matici (14 klič) co je napojena na tyč která trčí vespod z posilovače brzd, jedine co se změnilo byla vychozi poloha pedalu, zaběr začal však ve stejne hloubce...
Chci se tedy zeptat jestli ma cenu rozdělavat brzdovy posilovač a zkusit vyšrubovat nahoru tu menbranu, nebo to bude mit stejny efekt jako když jsem dole povolovat tu matici? Nebo co s tim vůbec mam udělat?
Děkuji moc za rady.
_________________ Škoda 120 LS
|
| 25.7.09, 18:51 |
|
 |
|
Bukaj
|
Oncek píše: No takže ja blbec sem měl málo nafoukany ty dvě kola, proto mi to tak blblo při brzdění  . Ale pořád sem ještě nevyřešil problem proč mi pedal zabira až tak hluboko.... (asi bych se měl zmínit že tak dva měsice zpět jsem opravoval prasklou menbranu v posilovači brzd - opravena, a je v pořádku) Když jsem dnes zkoušel rukou jak mi chodi pedal za vypleho motoru, zjistil jsem že prvni asi 4cm se propadne bez toho aniž by měl nějaky jiny odpor než snad jen od te pružiny co ho tahne do počatečni polohy.... po 4cm pedal zabere, pak asi jen 1-2cm a je to tvrde a OK. Domnívam se že jsem při te opravě te menbrany ji našruboval moc hluboko, takže se mi nedotyka asi ten čuplik nahoře brzdoveho valce ... Zkoušel jsem teď dole u pedálu tu matici (14 klič) co je napojena na tyč která trčí vespod z posilovače brzd, jedine co se změnilo byla vychozi poloha pedalu, zaběr začal však ve stejne hloubce... Chci se tedy zeptat jestli ma cenu rozdělavat brzdovy posilovač a zkusit vyšrubovat nahoru tu menbranu, nebo to bude mit stejny efekt jako když jsem dole povolovat tu matici? Nebo co s tim vůbec mam udělat? Děkuji moc za rady.
No, pokud kroutíš tím šroubem s okem, tak nastavuješ pouze polohu pedálu, nikoliv vůli posilovače.
Sundej HBV z posilovače a nastav to šroubovací tlačítko tak, aby mezi ním a pístkem HBV byla cca 1mm mezera (musíš si na to vyrobit nějaké udělátko, kterým to změříš, nebo postupovat metodou pokus-omyl  ).
Jo, bacha na to, abys tam měl nějakou vůli, kdyby tam nebyla, tak budou brzdy přibržďovat furt a uvaříš je...!
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 28.7.09, 21:34 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Někdo tam snad cpe modelínu a pak jí měří...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 28.7.09, 23:37 |
|
 |
|
Oncek
Registrován: 6.7.09, 23:07 Příspěvky: 33 Bydliště: Velké Karlovice
|
Nepér píše: Někdo tam snad cpe modelínu a pak jí měří...
Hloubkoměr klasické posuvky se tam nedostane? no zitra to jdu odzkoušet tak uvidim
_________________ Škoda 120 LS
|
| 29.7.09, 01:53 |
|
 |
|
Bukaj
|
Oncek píše: Nepér píše: Někdo tam snad cpe modelínu a pak jí měří... Hloubkoměr klasické posuvky se tam nedostane? no zitra to jdu odzkoušet tak uvidim
Sice se tam dostane, ale HBV je zapuštěnej do posilovače, takže musíš měřit dvakrát... 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 29.7.09, 06:43 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |