Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 00:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Aby si už mrcha nevrzla... :) 
Autor Zpráva

Příspěvek Aby si už mrcha nevrzla... :)
Ne tohle opravdu nemá nic společného s tím na co hned všichni myslíme... :D Jde o to že před dvěma lety jsem měnil jak přední tak střední díl výfuku na mém Fáčku. A problém se týká pružného spojení. Nemohl jsem tenkrát sehnat grafitový kroužek tak jsem dal ten drátěný, ale ta mrcha dočista zarezla a při rozjíždění a pouštění spojky nebo při přejezdu nerovností a větším propružení to v pružném spoji pěkně vrzalo. Takže jsem to rozdělal a teď přemýšlím jak na to. Nejlepší řešení by bylo sehnat grafitový kroužek... Ale to je u nás neskonalý problém takže jsem musel vzít zase drátěný. A teď přemýšlím jak na věc... Dokud bude kroužek bez rzi tak vrzat nebude... Takže mě napadly dvě možnosti.

Buď kroužek před montáží postříkat konkorem a tím ho konzervovat a dosedací plochy na přírubách výfuku potřít grafitovým prachem.

Nebo další možnost potřít kroužek pastou proti pískání a skřípání brzd která má teplotní odolnost do 1000°C a nad 200°C funguje jako suché mazivo. Někteří - hlavně automechanici budou možná vědět je to taková šedá pasta - dělá jí třeba Lucas do malých stříbrných pytlíčku stejně jako vazelínu na vodící čepy. Opravdu pomáhá... mám jí v předu potřené destičky ze zadní strany stejně tak jako dosedací místa pro destičky ve třmenu. Jak jsem dával nové destičky a kotouče tak sem tam trochu vrzly... tak jsem to znovu rozdělal a po natření onou pastou jsem neslyšel ani hvízdnutí... navíc plochy konzervuje a zabranuje jejich oreznutí.

Mě se víc líbí druhá možnost. A co vám? :D (srandičky typu že mě ta třetí možnost tj. koupit grafitový kroužek si nechte protože sehant originální vrstvený grafitový kroužek a ne lisovaný z prachu je v dnešní době v autodílech (v mém okolí) snad nemožné :wink: )

A ještě jedna věc... Jak dotahujete pružný spoj? Až co to jde tj. na konec závitu těch šroubů nebo třeba jen do půlky? Ptám se proto že je tam předepsaný moment jen 13-15 Nm.

8.8.09, 09:37
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
podle mě ti vrže čep v rameni a tvá úvaha jde špatným směrem vem fiknu s jehlou propíchni prachovku čepu ramene a zakápni olejem :oops: miloš

8.8.09, 10:12

Příspěvek 
Miloši díky za radu, ale tím to opravdu, ale opravdu není. :D :wink: Čepy jak řízení tak ramen jsou nové a originál TRW-DAS ...prakticky jak přední tak i zadní náprava prošly kompletní generální opravou s použitím originálních dílů. Ono totiž úplně stačilo vlézt si pod auto a zkusit s tím spojem zahýbat a bylo jasno... byl to ten samý zvuk. Po rozdělání to tam bylo zarezlé jako prase. A co jsem se díval na Favorit klubu tak je to docela častý problém onoho dráťáku. Problém je v tomto a v ničem jiném a to vím na 100% :wink:

8.8.09, 10:21
Mistr mechanik

Příspěvek 
uvidíš sám já o taky řešil mockrát že to je v tom kloubu a po namazání žádná změna, vrzal telefon, jak je ukotvený v nápravě tak ty gumy byly vychozené a vrzal telefon o nápravu miloš

8.8.09, 16:02

Příspěvek 
Mílo znovu díky, ale telefon je taky nový (i v četně gumových opěrných průchodek na konci) :D Ještě jsem ho měnil na tvou radu (přišroubovat napřed střed a pak zapáčit mezi nápravnicí a konzolou motoru ke které je přišroubovaný). Byl to opravdu ten pružný spoj... :wink: Odpoledne jsem to vyřešil tou mojí druhou možností a je klid jako v hrobě. :)

8.8.09, 18:40

Příspěvek Re: Aby si už mrcha nevrzla... :)
Capricorn píše:
A ještě jedna věc... Jak dotahujete pružný spoj? Až co to jde tj. na konec závitu těch šroubů nebo třeba jen do půlky? Ptám se proto že je tam předepsaný moment jen 13-15 Nm.

Tohle by mě ale ještě zajímalo. Dotahujete to teda nafest? Já jen že aby ten pružný spoj pak vůbec plnil funkci...

9.8.09, 17:19
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
jo na fest na to aby to pružilo sou tam ty pera :wink:

9.8.09, 18:36
Profil ICQ

Příspěvek 
:roll:

prostě to mázni nějakym grafitem nebo něšim, to vydrží teplotu...dotáhnout nak onec závitu, od toho tam je to osazení :roll:

jinak mě to vrzalo taky a dost často a měl sem moc dlouhej první díl vejfuku, takže sem to trošku zkrátil aby ta trubka končila tak ve 3/4 toho kroužku a je pokoj :wink:

9.8.09, 21:03
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
:roll:

prostě to mázni nějakym grafitem nebo něšim, to vydrží teplotu...dotáhnout nak onec závitu, od toho tam je to osazení :roll:

jinak mě to vrzalo taky a dost často a měl sem moc dlouhej první díl vejfuku, takže sem to trošku zkrátil aby ta trubka končila tak ve 3/4 toho kroužku a je pokoj :wink:

Taky umím dát tohoto smajla...koukej... :roll: ... :D Víš proč to? Protože tvé reakce tohoto typu mi přijdou zbytečné. Pokud nechceš tak

na to neodpovídej. :wink: Drátěný kroužek je prostě problém který začne za nějakou dobu vrzat a mnozí to musí řešit stejně jako já.

A grafit už jsem zmínil sám takže jsi nic nového nepřinesl. Problém už jsem tak jako tak vyřešil. A pokud tobě přijde že při dotažení na

fest je tam jen 13-15 Nm tak mě teda rozhodně ne. Řeší se tady i daleko větší malichernosti, ale hold ty budeš zřejmě jeden z těch

kteří mají dojem že všechno vědí a všechno znají a mají pocit že tyhle dotazy jsou pod jejich úroveň. Pokud je to tak pak jak už jsem

napsal nikdo tě nenutí abys na ně reagoval. :wink: Takže i tobě díky i když vlastně za nic... :D

9.8.09, 21:19

Příspěvek 
Ondra je pohodovej týpek a myslí to přátelsky,heč :P ...To že řekl abys na to flákl něco s grafitem tě jen utvrdil abys to provedl.Lepší je přeci dabl a shoda než to aby ti řek co nechceš slyšet,.aby sis šel do autorizovanýho servisu Škoda a koupil kroužek co tam patří :wink: :P :D

P.S. Jinak odkud si? dej mě adresu a já ti ho za cenu pošty odešlu originál,abys už nevěřil na ty neoriginální drátěnky na nádobí a kupoval si věci který fungujou :lol:

9.8.09, 22:34

Příspěvek 
nevim no, ale takovouhle banalitu řešit....jesi nechceš, aby to vrzalo a bylo to bez údržbový, dej tam grafitovej kroužek, jesi tam přesto budeš mit drátěnej, tak to prostě namaž a neřeš...konkor jako konzervační prostředek je nahovno, protože při prvnim nastartování a vyjetí z garáže se vejfuk zahřeje tak, že konkor vyletí do atmosféry :)

ty šrouby se maj utáhnout na 15Nm, tak to dotáhni až na konec závitu a pak na 15Nm :wink:

nechceš vrzat, mazej, nechceš mazat, kup originál

kdo maže, ten jede :)

a nezlob se :wink: :D

9.8.09, 22:40
Profil ICQ

Příspěvek 
Ne já se nezlobím... A omlouvám se pokud jsem to vzal od špatného konce. :wink: Jen prostě nemám na výběr a grafitový kroužek jsem nesehnal a za týden musím na STK. Takže jsem to musel řešit tímhle způsobem. A co se toho dotažení týká tak jsem jen prostě měl dojem aby tam při dotažení nafest byl vůbec nějaký výkyvný pohyb a nepoškodilo to třeba příruby na výfuku.

9.8.09, 22:49

Příspěvek 
Capricorn píše:
Ne já se nezlobím... A omlouvám se pokud jsem to vzal od špatného konce. :wink: Jen prostě nemám na výběr a grafitový kroužek jsem nesehnal a za týden musím na STK. Takže jsem to musel řešit tímhle způsobem. A co se toho dotažení týká tak jsem jen prostě měl dojem aby tam při dotažení nafest byl vůbec nějaký výkyvný pohyb a nepoškodilo to třeba příruby na výfuku.

zas tak se to nehoupe a od toho pružení tam sou ty péra...voni to kluci ve škodovce dobře změřili, takže ten šroub dotáhni na konec závitu, je to na to dělaný :wink:

vejfuk na fáčko vymejšlelo i porsche, ale škodováckej byl lepší, tak tam je a musíme si s tim poradit no :-D...občas vrzne, praskne, shnije, bouchne, ale jinak to je v pohodě :lol:

9.8.09, 23:23
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]