Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 15:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 Schéma brzd Favorit,Felície 
Autor Zpráva

Příspěvek 
milalof píše:
Sadra17 píše:
něco budou mít i v marketech ( globus obi baumax) to tam určitě máte

Zkusim je stihnout ,ale nevim je to tu vždy na dlouho.
Kleště jsem sice sehnal. V instruktážní knize pro favorit. Bylo neco o povolení čehosi,abych mohl trubičko vyšroubovat...

Trubička (co by v ní v budoucnu měla téct brzdovka), se mi úspěšně povedla vymenit za starou v místě levé zadní bubnové brzdy.
Nepovedlo se mi starý kus trubičky vymontovat z místa kdy se napojuje na gumovou hadičku. Šroub jsem se snažil vymontovat po směru jízdy. tj proti směru hodinových ručiček. Ale jen jsem mu srazil hrany a protáčel se. Na druhé straně jsem se raději nepokoušel takovou silou.

Nemělo by se v tom místě ještě něco povolit???

10.8.09, 16:51
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Nepér píše:
No mě chodily zlehka, pak jsem dal dozadu nový prasátka i šrouby a od tý doby to zarezlo a jde to ztuha, tak nevim :D

Kleště jsem sice sehnal. V instruktážní knize pro favorit. Bylo neco o povolení čehosi,abych mohl trubičko vyšroubovat...

Trubička (co by v ní v budoucnu měla téct brzdovka), se mi úspěšně povedla vymenit za starou v místě levé zadní bubnové brzdy.
Nepovedlo se mi starý kus trubičky vymontovat z místa kdy se napojuje na gumovou hadičku. Šroub jsem se snažil vymontovat po směru jízdy. tj proti směru hodinových ručiček. Ale jen jsem mu srazil hrany a protáčel se. Na druhé straně jsem se raději nepokoušel takovou silou.

Nemělo by se v tom místě ještě něco povolit???

Mohlo by se něco poškodit, kdybych nechal běžet motor a v aute nebyla žádná brzdová kapalina?

10.8.09, 16:53
Profil ICQ

Příspěvek 
To je normální, že ten šroub zrezne a nejde povolit. Starou trubičku uštípni a tím paskvilem propříště provleč očkový klíč, u kterého není tak velká šance na strhnutí té převlečné matky. Novou trubičku dobře nakonzervuj, ať to něco vydrží.

10.8.09, 17:03

Příspěvek 
Na převlečné matice brzdových trubek jsou speciální otevřené očkové klíče...

http://www.landsmann.cz/tona-410-10x11- ... d1482.html

...dá se sehnat mnohem levněji než z odkazu. Není divu že jsi ve snaze onen spoj povolit oholil hrany na holendru. Pokud je k dispozici

tento klíč pak i povolení zarezlých spojů (předem postříkaných sprejem na uvolnění rzi) není problém. A hlavně při následné montáži

nových trubek je jistota že hrany holendru zůstanou nepoškozené. Následně si pak klíč na převlečné matice 10x11 může najít uplatnění

při odvzdušňování brzd nebo seřizování vůle ventilů apod.

10.8.09, 18:16
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4