Zase to dobíjení :( (asi)
Autor |
Zpráva |
Waclav
|
Zase to dobíjení :( (asi)
Zdravím.
Dneska v podvečer sem vytáhl rapida na zimní projíždku. Dojel sem na parkoviště vzdálený asi 200 m, tam sem počkal, než se spotřebuje benzín v karburátoru, abych mohl přepnout na plyn. Chcíplo to, tak sem přepl vypínač do polohy GAS, nastartoval. Otáčky se držely tak u 2 000, což je normál, když je to studený. Padal sníh, tak sem chtěl pustit stěrače, jelikož, byl na skle tzv "kekel" (pozn. autora: špína, nečistota) tak sem chtěl pustit ostřikovač...
Okno sem ostříkl a najednou mi to všechlo bliklo a otáčkoměr s budíkama neukazoval, motor bežel dál.
Kouknu na pojistky a zdály se všechny v pohodě. Nefungujou: stěrače, foukání vzduchu, blinkry (ale když se pustí varovný tak ty jedou)...
Nevíte prosíííím co to může být za zradu
Eště sem zapoměl: svítí kontrolka dobíjení
_________________ Škoda Felicia 1.3 LXi LPG, 50KW, 1995
|
25.1.07, 22:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Re: Zase to dobíjení :( (asi)
Waclav píše: Zdravím. Dneska v podvečer sem vytáhl rapida na zimní projíždku. Dojel sem na parkoviště vzdálený asi 200 m, tam sem počkal, než se spotřebuje benzín v karburátoru, abych mohl přepnout na plyn. Chcíplo to, tak sem přepl vypínač do polohy GAS, nastartoval. Otáčky se držely tak u 2 000, což je normál, když je to studený. Padal sníh, tak sem chtěl pustit stěrače, jelikož, byl na skle tzv "kekel" (pozn. autora: špína, nečistota) tak sem chtěl pustit ostřikovač... Okno sem ostříkl a najednou mi to všechlo bliklo a otáčkoměr s budíkama neukazoval, motor bežel dál. Kouknu na pojistky a zdály se všechny v pohodě. Nefungujou: stěrače, foukání vzduchu, blinkry (ale když se pustí varovný tak ty jedou)... Nevíte prosíííím co to může být za zradu Eště sem zapoměl: svítí kontrolka dobíjení
no, uz sa mi stalo ze poistka bola cela neprepalena a pritom bola nefunkcna. skus na ten obvod kde mas otackomer atd. dat novu
ale nakolko ti svieti kontrolka dobijania tak to bude asi neco ine
za pokus to ale stoji
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
25.1.07, 22:10 |
|
|
hans
von GLEXR
|
To vypadá na přepálenou druhou pojistku. Je na ní napojený topení, vyhřívání zadního skla, stěrače, ostřikovač, kontrolky, otáčkoměr, budíky a odpojovač volnoběhu. Kdybys jel na benzín, zhasl by ti při jejím prasknutí motor, ale na plyn se to asi udrží?! Nevim, plyn neznam.
Taky mi to poslední dobou dělá, když je zatuhlej motorek stěračů a mam naplno puštěný topení...
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
25.1.07, 22:14 |
|
|
Waclav
|
proč ale svítí kontrolka dobíjení?
|
25.1.07, 22:16 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Páč když máš běžně zapnutý zapalování, svítí pro kontrolu, po roztočení altíku zhasne. Když je přepálená tahle pojistka, svítí vždycky přestože alternátor dobíjí. Neumim to napsat odborně a věcně , ale prostě svítí vždycky, když je druhá pojistka spálená...
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
25.1.07, 22:20 |
|
|
Bukaj
|
Waclav píše: proč ale svítí kontrolka dobíjení?
Protože to asi nedobíjí při prasklé 2. pojistce
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
25.1.07, 22:20 |
|
|
Bukaj
|
hans píše: Páč když máš běžně zapnutý zapalování, svítí pro kontrolu, po roztočení altíku zhasne. Když je přepálená tahle pojistka, svítí vždycky přestože alternátor dobíjí. Neumim to napsat odborně a věcně , ale prostě svítí vždycky, když je druhá pojistka spálená...
No jo, vlastně - tahle kontrolka je zapojená přes přístrojovku a když je přístrojovka bez proudu, kontrolka svítí...
...a myslím, že se ani nenabudí alternátor, takže to nebude dobíjet
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
25.1.07, 22:23 |
|
|
Waclav
|
ok zítra zkusím 2. pojistku
|
25.1.07, 22:26 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jj, kamos mel v rapidu taky nakou divnou pojistku, kdyz sem ji propisknul tak OK ale kdyz sem ji dal do pojistek tak to zas neslo Priznaky stejny, vzdy kdyz se nak natocila tak to bud slo nebo ne, vymena poistky to vyresila
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
25.1.07, 22:27 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Matthes píše: Jj, kamos mel v rapidu taky nakou divnou pojistku, kdyz sem ji propisknul tak OK ale kdyz sem ji dal do pojistek tak to zas neslo Priznaky stejny, vzdy kdyz se nak natocila tak to bud slo nebo ne, vymena poistky to vyresila
jj, presne ale takyto problem som mal len u starych, este od vyroby (tie biele keramicke co mali pozdlz drazku a v nej siel drotik od jednej kovovej ciapocky k druhej, asi to poznate )
u tychto novych (umela hmota a pliesok) sa mi to este nestalo...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
25.1.07, 22:29 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
deekay píše: jj, presne ale takyto problem som mal len u starych, este od vyroby (tie biele keramicke co mali pozdlz drazku a v nej siel drotik od jednej kovovej ciapocky k druhej, asi to poznate ) u tychto novych (umela hmota a pliesok) sa mi to este nestalo...
Tak on prave mel tu plastovou s pliskem a ja mu tam dal tu starou Vazne nechapu
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
25.1.07, 22:33 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Matthes píše: deekay píše: jj, presne ale takyto problem som mal len u starych, este od vyroby (tie biele keramicke co mali pozdlz drazku a v nej siel drotik od jednej kovovej ciapocky k druhej, asi to poznate ) u tychto novych (umela hmota a pliesok) sa mi to este nestalo... Tak on prave mel tu plastovou s pliskem a ja mu tam dal tu starou Vazne nechapu
to dubu vsetko asi zanesene stycne plochy, neviem si iny dovod predstavit u tej plastovej je pliesok dost hruby na to aby sa dalo identifikovat ci je prepalena. ale zas tie konce sa dost vselijak krutia , a casto sa mi stalo ze mi to odpadlo z poistky a uz som to nenasiel
|
25.1.07, 22:37 |
|
|
ventYl
|
urcite to je poistkova skrina, mozno vyrazilo poistku, ale takisto sa mi stavalo (nejaky zvod v poistkovej skrini), ze mi poistku roztavilo, ale drotik sa neprepalil, potom to debilne chytalo a mal som take efekty, ako napriklad ze namiesto tukania prerusovaca smeroviek mi lietali rucicky na palubke medzi 0 a tym, co maju ukazovat.
vymena poistky pomohla, ale vzhladom k tomu, ze to zralo poistky rychlostou cca 1 za 2 tyzdne, ma to casom omrzelo a poistkovu skrinu som vymenil.
|
26.1.07, 19:20 |
|
|
vopaje
|
deekay píše: Matthes píše: Jj, kamos mel v rapidu taky nakou divnou pojistku, kdyz sem ji propisknul tak OK ale kdyz sem ji dal do pojistek tak to zas neslo Priznaky stejny, vzdy kdyz se nak natocila tak to bud slo nebo ne, vymena poistky to vyresila jj, presne ale takyto problem som mal len u starych, este od vyroby (tie biele keramicke co mali pozdlz drazku a v nej siel drotik od jednej kovovej ciapocky k druhej, asi to poznate ) u tychto novych (umela hmota a pliesok) sa mi to este nestalo...
Mám přesně opačnou zkušenost.Ty keram.mají možná jen vadu v tom,že povolí drátek,který je bodnut v krajích.čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
26.1.07, 21:40 |
|
|
Waclav
|
Tak vám dík, byla to 2. pojistka díkybohu
Jenom mě dost štvou ty nový pojistky, jsou o něco kratší a hlavně to není nic moc kvalita z Polska.
|
28.1.07, 20:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|