| Autor |
Zpráva |
|
Davulus
|
 Brzdové potrubí
zdravím slyšel sem od jednoho mechanika že když se mění brzdové potrubí třeba u felicie,tak že se ty trubky musí pozohýbat a natvarovat přímo na autě je to pravda?páč mě to z hlediska bezpečnosti příde trošku zajímavé
|
| 13.8.09, 14:30 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
No ono se to vetsinou kupuje naohybany, ale jen tak zhruba, vetsinou to musis dotvarovat podle auta. Popripade se da koupit v metrazi trubicka a muzes si to naohybat od zacatku 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 13.8.09, 15:07 |
|
 |
|
werty
|
Matthes píše: No ono se to vetsinou kupuje naohybany, ale jen tak zhruba, vetsinou to musis dotvarovat podle auta. Popripade se da koupit v metrazi trubicka a muzes si to naohybat od zacatku 
To máš pravdu, ale není to jen tak... Je k tomu potřeba ohýbačka (případně ohýbací kleště) a taky přípravek na montáž holendrů. Čímž amatér rozhodně běžně nedisponuje.
Takže nejednoduší řešení je si zajít do saloonu Škoda Auto a.s. a nechat si objednat originální trubky dělané přesně na míru, které jak jinak sednou jako prdel na hrnec. 
|
| 13.8.09, 15:44 |
|
 |
|
Davulus
|
jo no taky si myslim že v běžném obyč servisu bych takove experimenty nepodstupoval
|
| 13.8.09, 15:53 |
|
 |
|
Lukas
Registrován: 29.1.06, 19:18 Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
jakou ohybacku? mas ruce ne? Loni jsem menil na Rapidu brzdove trubky na predku, koupil nenaohybane trubky s uz s rozsirenyma konecema a tema prevelcnyma matkama a ohybal jsem si to az primo pod autem podle toho jak to kde chtelo.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
| 13.8.09, 16:42 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
Lukas píše: jakou ohybacku? mas ruce ne? Loni jsem menil na Rapidu brzdove trubky na predku, koupil nenaohybane trubky s uz s rozsirenyma konecema a tema prevelcnyma matkama a ohybal jsem si to az primo pod autem podle toho jak to kde chtelo. Uff, a čo zúženie prierezu v ohyboch?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 13.8.09, 16:54 |
|
 |
|
werty
|
Lukas píše: jakou ohybacku? mas ruce ne?
Ale no tak kolego... tuhle otázku snad nemůžeš myslet ani vážně.  Asi je ti to neznámé, ale profesionálové používají tuhle fičuru z důvodu aby ani o setiny mm nezměnily průtočný průřez brzdových trubek kde by rozdíl mohl hrát významnou roli v (souměrném) účinku brzd. Prostě pokud to chceš udělat humpolácky pak ti postačí ruce a koleno. Pokud to chceš mít udělané tak jak to má být a mít naprostou jistotu že průřez trubek a tím i průtok brzdové kapaliny hlavně v ohybech o malém rádiusu není zmenšený/rozdílný pak se bez minimálně ohýbacích kleští neobejdeš.
|
| 13.8.09, 17:08 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Je vidět že se zřejmě bez vyspělé techniky neobejdeš protože na tohle opravdu není potřeba žádná spešl ohýbačka, ohneš to rukama a průřez nezměníš, ale vzhledem k tvé vzdělanosti by jsi měl znát způsob jak ohnout bezešvou trubku bez speciální ohýbačky aniž by jsi změnil průřez.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 13.8.09, 18:13 |
|
 |
|
werty
|
Kristensen píše: Je vidět že se zřejmě bez vyspělé techniky neobejdeš protože na tohle opravdu není potřeba žádná spešl ohýbačka, ohneš to rukama a průřez nezměníš, ale vzhledem k tvé vzdělanosti by jsi měl znát způsob jak ohnout bezešvou trubku bez speciální ohýbačky aniž by jsi změnil průřez.
Ty jsi mi kabrňák  Copak? Ještě tě nepřešla ona debata o zhovadilosti stříkat WD pod pryžovou manžetu pístku brzdového třmenu? Asi na tobě zanechala následky jak to tak vypadá.  Jdi se zeptat do TRW respektive Lucasu a popovídat si s nimi jak se mají správně ohýbat brzdové trubky. A až si zaklepou na čelo když jim budeš vykládat jak bezostyšně ohýbáš brzdové trubky v ruce pak se nediv. Ty jsi prostě jeden z těch kteří při rozepři budou tvrdit že bílá není bíla a černá není černá. A o tvé profesionalitě jsem si už taky udělal obrázek. Hold jak jsem psal už předtím... typický ignorant.  Ale opravdu nemám v úmyslu tady někoho urážet nebo napadat. Takže si klidně dál nuzácky ohybej trubky v ruce a nech kolegu ať se sám rozhodne kterou variantu zvolí a která mu přijde rozumnější. 
|
| 13.8.09, 18:24 |
|
 |
|
Lukas
Registrován: 29.1.06, 19:18 Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
trubku jsem ohybal rucne vzdycky kolem neceho kulateho (orech z golevek atd) zadna trubka se nezlomila, auto jezdi, brzdi a netaha do stran, pres STK jsem uz po te vymene taky prosel a rozdil brzdneho ucinku mezi na predku kde jsem ty trubky menil a ohybal byl do 5% takze nevidim problem.
Netvrdim ze to je spravne reseni, ale ze to takhle jde taky. A podle me je lepsi kdyz si lidi ty trubky vymeni i za cenu ze je ohnou rucne, nez aby jezdili na trubkach rezivych a do vymeny se nepustili jen proto ze nemaji doma ohybacku "bez ktere to nejde"
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
| 13.8.09, 19:11 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Však já netvrdím že to ohnu v ruce, ale rukama, a tady jde převážně o zkušenosti všech ať už profesionálních nebo laických a co se tíče WD tak na to je téma jinde a bezpečně se ví že to funguje a neubližuje.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 14.8.09, 19:07 |
|
 |
|
Drak
|
No čoveče, že by se někde používala ohýbačka na trubky sem taky neviděl. Pokud nemáš v hlavě nasraný a neohýbáš to klešťama do pravýho úhlu, ale děláš plynulý oblouky s velkým radiusem, tak je zmenšení průměru tak zanedbatelný, že to nepoznáš ani na válcích. A nehledě k tomu, že např. dlouhá trubka na felicii stojí v metráži 200,- a v originále 1000,- tak asi není co řešit. Stejně tu trubku musíš narovnat a pak zas přiohnout, jinak ju tam nedostaneš, pokud ovšem nehodláš vytahovat nápravy, nádrž a podobný eventuality.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 15.8.09, 13:20 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
werty...to čteš z příruček nebo jsi už něco udělal?....nevim, ale asi to moc hrotíš 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 15.8.09, 13:35 |
|
 |
|
Petr105
Registrován: 26.3.08, 11:26 Příspěvky: 5224 Bydliště: Veselí nad Lužnicí
|
werty píše: debata o zhovadilosti stříkat WD pod pryžovou manžetu pístku brzdového třmenu?
Co je na tom špatnýho? Tím rozhodně nic nezkazíš... A ty trubky? Neříkám, že ohýbat je ohýbačkou není dobře, ale nikdy jsem to nikoho neviděl dělat jinak než rukou... A jak tu už zaznělo, i předem naohybané trubky musíš stějně místy ohnout a vrátit zpět při montáži... Nehrotil bych to tak...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
| 15.8.09, 13:41 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
jestli má werty doma auto jak na lince, kde se dělá všechno postupně, tak samozřejmě pasujou i škodovácký originál trubky, ale jeslti je to normální auto na výměnu trubek, tak nevim, co blázníš 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 15.8.09, 13:47 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|