Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 22:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Brzdové potrubí 
Autor Zpráva

Příspěvek Brzdové potrubí
zdravím slyšel sem od jednoho mechanika že když se mění brzdové potrubí třeba u felicie,tak že se ty trubky musí pozohýbat a natvarovat přímo na autě je to pravda?páč mě to z hlediska bezpečnosti příde trošku zajímavé

13.8.09, 14:30
Příspěvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
No ono se to vetsinou kupuje naohybany, ale jen tak zhruba, vetsinou to musis dotvarovat podle auta. Popripade se da koupit v metrazi trubicka a muzes si to naohybat od zacatku :-)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

13.8.09, 15:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
No ono se to vetsinou kupuje naohybany, ale jen tak zhruba, vetsinou to musis dotvarovat podle auta. Popripade se da koupit v metrazi trubicka a muzes si to naohybat od zacatku :-)

To máš pravdu, ale není to jen tak... Je k tomu potřeba ohýbačka (případně ohýbací kleště) a taky přípravek na montáž holendrů. Čímž amatér rozhodně běžně nedisponuje.

Takže nejednoduší řešení je si zajít do saloonu Škoda Auto a.s. a nechat si objednat originální trubky dělané přesně na míru, které jak jinak sednou jako prdel na hrnec. :wink:

13.8.09, 15:44

Příspěvek 
jo no taky si myslim že v běžném obyč servisu bych takove experimenty nepodstupoval

13.8.09, 15:53

Příspěvek 
jakou ohybacku? mas ruce ne? Loni jsem menil na Rapidu brzdove trubky na predku, koupil nenaohybane trubky s uz s rozsirenyma konecema a tema prevelcnyma matkama a ohybal jsem si to az primo pod autem podle toho jak to kde chtelo.

13.8.09, 16:42

Příspěvek 
Lukas píše:
jakou ohybacku? mas ruce ne? Loni jsem menil na Rapidu brzdove trubky na predku, koupil nenaohybane trubky s uz s rozsirenyma konecema a tema prevelcnyma matkama a ohybal jsem si to az primo pod autem podle toho jak to kde chtelo.
Uff, a čo zúženie prierezu v ohyboch?

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

13.8.09, 16:54

Příspěvek 
Lukas píše:
jakou ohybacku? mas ruce ne?

Ale no tak kolego... tuhle otázku snad nemůžeš myslet ani vážně. :D :wink: Asi je ti to neznámé, ale profesionálové používají tuhle fičuru z důvodu aby ani o setiny mm nezměnily průtočný průřez brzdových trubek kde by rozdíl mohl hrát významnou roli v (souměrném) účinku brzd. Prostě pokud to chceš udělat humpolácky pak ti postačí ruce a koleno. Pokud to chceš mít udělané tak jak to má být a mít naprostou jistotu že průřez trubek a tím i průtok brzdové kapaliny hlavně v ohybech o malém rádiusu není zmenšený/rozdílný pak se bez minimálně ohýbacích kleští neobejdeš.

13.8.09, 17:08

Příspěvek 
Je vidět že se zřejmě bez vyspělé techniky neobejdeš protože na tohle opravdu není potřeba žádná spešl ohýbačka, ohneš to rukama a průřez nezměníš, ale vzhledem k tvé vzdělanosti by jsi měl znát způsob jak ohnout bezešvou trubku bez speciální ohýbačky aniž by jsi změnil průřez.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

13.8.09, 18:13

Příspěvek 
Kristensen píše:
Je vidět že se zřejmě bez vyspělé techniky neobejdeš protože na tohle opravdu není potřeba žádná spešl ohýbačka, ohneš to rukama a průřez nezměníš, ale vzhledem k tvé vzdělanosti by jsi měl znát způsob jak ohnout bezešvou trubku bez speciální ohýbačky aniž by jsi změnil průřez.

Ty jsi mi kabrňák :D Copak? Ještě tě nepřešla ona debata o zhovadilosti stříkat WD pod pryžovou manžetu pístku brzdového třmenu? Asi na tobě zanechala následky jak to tak vypadá. :wink: Jdi se zeptat do TRW respektive Lucasu a popovídat si s nimi jak se mají správně ohýbat brzdové trubky. A až si zaklepou na čelo když jim budeš vykládat jak bezostyšně ohýbáš brzdové trubky v ruce pak se nediv. Ty jsi prostě jeden z těch kteří při rozepři budou tvrdit že bílá není bíla a černá není černá. A o tvé profesionalitě jsem si už taky udělal obrázek. Hold jak jsem psal už předtím... typický ignorant. :wink: Ale opravdu nemám v úmyslu tady někoho urážet nebo napadat. Takže si klidně dál nuzácky ohybej trubky v ruce a nech kolegu ať se sám rozhodne kterou variantu zvolí a která mu přijde rozumnější. :wink:

13.8.09, 18:24

Příspěvek 
trubku jsem ohybal rucne vzdycky kolem neceho kulateho (orech z golevek atd) zadna trubka se nezlomila, auto jezdi, brzdi a netaha do stran, pres STK jsem uz po te vymene taky prosel a rozdil brzdneho ucinku mezi na predku kde jsem ty trubky menil a ohybal byl do 5% takze nevidim problem.
Netvrdim ze to je spravne reseni, ale ze to takhle jde taky. A podle me je lepsi kdyz si lidi ty trubky vymeni i za cenu ze je ohnou rucne, nez aby jezdili na trubkach rezivych a do vymeny se nepustili jen proto ze nemaji doma ohybacku "bez ktere to nejde"

13.8.09, 19:11

Příspěvek 
Však já netvrdím že to ohnu v ruce, ale rukama, a tady jde převážně o zkušenosti všech ať už profesionálních nebo laických a co se tíče WD tak na to je téma jinde a bezpečně se ví že to funguje a neubližuje.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

14.8.09, 19:07

Příspěvek 
No čoveče, že by se někde používala ohýbačka na trubky sem taky neviděl. Pokud nemáš v hlavě nasraný a neohýbáš to klešťama do pravýho úhlu, ale děláš plynulý oblouky s velkým radiusem, tak je zmenšení průměru tak zanedbatelný, že to nepoznáš ani na válcích. A nehledě k tomu, že např. dlouhá trubka na felicii stojí v metráži 200,- a v originále 1000,- tak asi není co řešit. Stejně tu trubku musíš narovnat a pak zas přiohnout, jinak ju tam nedostaneš, pokud ovšem nehodláš vytahovat nápravy, nádrž a podobný eventuality.

15.8.09, 13:20
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
werty...to čteš z příruček nebo jsi už něco udělal?....nevim, ale asi to moc hrotíš :lol:

15.8.09, 13:35
Profil ICQ

Příspěvek 
werty píše:
debata o zhovadilosti stříkat WD pod pryžovou manžetu pístku brzdového třmenu?

Co je na tom špatnýho? Tím rozhodně nic nezkazíš... A ty trubky? Neříkám, že ohýbat je ohýbačkou není dobře, ale nikdy jsem to nikoho neviděl dělat jinak než rukou... A jak tu už zaznělo, i předem naohybané trubky musíš stějně místy ohnout a vrátit zpět při montáži... Nehrotil bych to tak...

15.8.09, 13:41

Příspěvek 
jestli má werty doma auto jak na lince, kde se dělá všechno postupně, tak samozřejmě pasujou i škodovácký originál trubky, ale jeslti je to normální auto na výměnu trubek, tak nevim, co blázníš :)

15.8.09, 13:47
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další