|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Peťa.51
|
Čidlo paliva
Chci se zeptat kde seženu tabulku odporů čidla nádrže u š120 při určitých hladinách benzínu
|
25.1.07, 19:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Bukaj
|
To asi neseženeš, jediné, co se obvykle udává, je min a max hodnota odporu...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
25.1.07, 19:49 |
|
|
Nepér
|
Mělo by to fungovat, jako dělič napětí, tj ne jednom kontaktu +12V, na dalším zem a na dalším výstup 0-12V, podle polohy plováku, takže uprostřed by tam měl být na obě strany stejný odpor. Kolik, to asi nikdo neví...
Jestli to teda u 120 funguje stejně, jako u Fa...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
25.1.07, 20:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
peto zajdi si do prodejny, vem si multimetr, přepni na 200 ohmů a změř si to , ......... no teda jsem to šel změřit jinak se mi do dílny nechce, mám tam jen fábku prázdná dádrž je 47 ohmů plná 291 a zdvih plováku je 18 cm, tak nám tu udělej nějaký graf za domácí úlohu miloš
|
26.1.07, 09:55 |
|
|
ventYl
|
kedze ten merak v palubke nie je linearny, ale logaritmicky, navyse je to pomerove, takze tie vystupe napatia budu mozno podobne, ako u logaritmickych potenciometrov pre audiotechniku
|
26.1.07, 18:38 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ventYl píše: kedze ten merak v palubke nie je linearny, ale logaritmicky, navyse je to pomerove, takze tie vystupe napatia budu mozno podobne, ako u logaritmickych potenciometrov pre audiotechniku
neboj je lineární po milimetříku tam naskakují ohmy pravidelně i když logaritmický by se někdy hodil, že jeden na půl nádrže dvě hodiny a pak ti to padá velmi rychle k nule a když už máš o tom páru tak je tam potenciometr nebo reostat, protože je u fáčka karbecu je namotaný odporový drát s jezdcem miloš
|
26.1.07, 20:00 |
|
|
ventYl
|
slovacek.milos píše: ventYl píše: kedze ten merak v palubke nie je linearny, ale logaritmicky, navyse je to pomerove, takze tie vystupe napatia budu mozno podobne, ako u logaritmickych potenciometrov pre audiotechniku neboj je lineární po milimetříku tam naskakují ohmy pravidelně i když logaritmický by se někdy hodil, že jeden na půl nádrže dvě hodiny a pak ti to padá velmi rychle k nule a když už máš o tom páru tak je tam potenciometr nebo reostat, protože je u fáčka karbecu je namotaný odporový drát s jezdcem miloš
este je mozne, ze ten logaritmicky priebeh je sposobeny tym, ako je ulozeny plavak v nadrzi (hladina stupa lineralne, ale plavak sa pohybuje po kruhovej drahe, preto je to trocha logaritmicke), ale kedze som to este nemal rozobrane, tak to tvrdit nemozem, tazdopadne merak ma logaritmicku stupnicu a nechce sa mi velmi verit, zeby ten pomerovy merak usposobovali na logaritmicky priebeh.
|
26.1.07, 21:22 |
|
|
Vašek Tábor
|
Hlavně nezapomeňte, že nádrž určitě není pravidelný prostor, teda u škodovky určitě a že tedy 1 cm výchylky plováku není vždy ten samý objem paliva. Ale proto je asi budík ve škodovce cejchovaný nepravidelně.
_________________ Mazda 323, červená
|
29.1.07, 09:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|