|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Sotek
|
 pískání při jízdě
Zdravim, mám Fáčko, 93 rok výroby, černý vnitřek, karburátor, 100 rozteč. A při jízdě mi píská jako od brzd ( né stále ) pokud sešlápnu pedál pískání přestane. Všiml jsem si že to jde víc z pravého kola a vliv na pískání má i když zatáčim doprava. Můj tip je držák brzdových třmenů. Nemá někdo podobnou zkušenost ? ( destičky jsou rok staré )
|
| 18.8.09, 17:18 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slavik74
Registrován: 2.3.09, 19:20 Příspěvky: 260 Bydliště: SK, Prievidza
|
 Re: pískání při jízdě
Sotek píše: Zdravim, mám Fáčko, 93 rok výroby, černý vnitřek, karburátor, 100 rozteč. A při jízdě mi píská jako od brzd ( né stále ) pokud sešlápnu pedál pískání přestane. Všiml jsem si že to jde víc z pravého kola a vliv na pískání má i když zatáčim doprava. Můj tip je držák brzdových třmenů. Nemá někdo podobnou zkušenost ? ( destičky jsou rok staré ) Nehreje sa koleso? Držiak nemá dovod pískat, skontroluj či sa po zabrzdení uvolnia brzdové dosky, alebo či není odtrhnuté obloženie od tej kovovej časti. V mojom prípade to sposobovalo pískanie.
_________________ Škoda Favorit, 136L r.v. 1990
|
| 18.8.09, 18:04 |
|
 |
|
Sotek
|
 Re: pískání při jízdě
slavik74 píše: Sotek píše: Zdravim, mám Fáčko, 93 rok výroby, černý vnitřek, karburátor, 100 rozteč. A při jízdě mi píská jako od brzd ( né stále ) pokud sešlápnu pedál pískání přestane. Všiml jsem si že to jde víc z pravého kola a vliv na pískání má i když zatáčim doprava. Můj tip je držák brzdových třmenů. Nemá někdo podobnou zkušenost ? ( destičky jsou rok staré ) Nehreje sa koleso? Držiak nemá dovod pískat, skontroluj či sa po zabrzdení uvolnia brzdové dosky, alebo či není odtrhnuté obloženie od tej kovovej časti. V mojom prípade to sposobovalo pískanie.
zkusim zítra jestli se nehřeje a pak sundám kolo a mrknu na ty destičky. Je fakt že mi to začalo pískat od doby co jsem prudce zabrzdil
|
| 18.8.09, 18:10 |
|
 |
|
slavik74
|
Prípadne ešte očisti plochy strmeňa po ktorých "behaju" doštičky, aby tam neboli natvrdo a jemne namaž vodiace čapy trmeňa. Ak by sa dosky po zabrdení odmietali uvolniť, vymeň brz. hadičky. No viac Ti už poradiť neviem...
|
| 18.8.09, 18:20 |
|
 |
|
Sotek
|
slavik74 píše: Prípadne ešte očisti plochy strmeňa po ktorých "behaju" doštičky, aby tam neboli natvrdo a jemne namaž vodiace čapy trmeňa. Ak by sa dosky po zabrdení odmietali uvolniť, vymeň brz. hadičky. No viac Ti už poradiť neviem...
brzdy jsou z loňského roku dělané, hadičky nové, destičky také, zbytek původní, kotouče tam jsou tak 6 let společně s držáky třmenů. No uvidim co se dá dělat, radši jsem se zeptal abych nemusel auto několikrát dávat na hever, jelikož mám tak schnilý prahy že to bez prkna nepůjde 
|
| 18.8.09, 18:35 |
|
 |
|
slavik74
|
Sotek píše: brzdy jsou z loňského roku dělané, hadičky nové, destičky také...
Nové neznamená aj dobré a funkčné. Mne odtrhlo obloženie po 3 mesiacoch.... No prekontroluj to a uvidíš. P.S. Hever strč pod nápravu, ušetríš prahy 
|
| 18.8.09, 19:01 |
|
 |
|
Sotek
|
slavik74 píše: Sotek píše: brzdy jsou z loňského roku dělané, hadičky nové, destičky také...
Nové neznamená aj dobré a funkčné. Mne odtrhlo obloženie po 3 mesiacoch.... No prekontroluj to a uvidíš. P.S. Hever strč pod nápravu, ušetríš prahy 
hever mám pouze ten co se dával k fáčku, ten tam asi moc nestrčím 
|
| 18.8.09, 19:05 |
|
 |
|
Sotek
|
problém nejspíš vyřešen, destičky byly total kaput a přišlo mi že jedna byla spadlá a dřelo o vnitřní okraj kotouče ( o ten jakoby obrubník ) - zvláštní, vydrželi rok
|
| 19.8.09, 21:11 |
|
 |
|
NOVON
Registrován: 15.7.08, 21:08 Příspěvky: 1841 Bydliště: KOPŘIVNICE
|
Napiš cos to měl za desky?Pokud TRW tak budu mít stejný problém..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
| 19.8.09, 22:57 |
|
 |
|
slavik74
|
NOVON píše: Napiš cos to měl za desky?Pokud TRW tak budu mít stejný problém..
Pochybujem že by TRW vydržali tak málo. Aj ked zodrať do roka sa daju asi akekolvek dosky, záleží na sposobe jazdy.
|
| 20.8.09, 11:27 |
|
 |
|
Sotek
|
NOVON píše: Napiš cos to měl za desky?Pokud TRW tak budu mít stejný problém..
Ferrodo, je fakt že jsem chtěl měkčí směs, Ale nevim, přijde mi to divný, dřív vydželi 3 roky a brzdim pořád stejně. A to byl vloni udělaný i zadek, takže předek nebyl tolik namáhaný jako dkyž už byl i zadek v hajzlu.
|
| 20.8.09, 11:32 |
|
 |
|
Sotek
|
Sotek píše: NOVON píše: Napiš cos to měl za desky?Pokud TRW tak budu mít stejný problém.. Ferrodo, je fakt že jsem chtěl měkčí směs, Ale nevim, přijde mi to divný, dřív vydželi 3 roky a brzdim pořád stejně. A to byl vloni udělaný i zadek, takže předek nebyl tolik namáhaný jako dkyž už byl i zadek v hajzlu.
tak zpět, prdlajs, myslim že byli nějaký italský, ale bohužel značku už si nevzpomínám ( možná se někde bude válet krabička, tak kdyžtak dodám název )..... Ale že jsem chtěl měkkčí tak to sedí. Teď jsem koupil Delphi, nijak jsem to neřešil páč to auto už bude jezdit pouze rok, pak půjde pod magnet.
|
| 20.8.09, 11:36 |
|
 |
|
NOVON
Registrován: 15.7.08, 21:08 Příspěvky: 1841 Bydliště: KOPŘIVNICE
|
Tak jsem to měl dneska rozebrané a nezjistil jsem příčinu pískání..Desky ok,vodící čepy ok,pístek se vrací..No tak jsem to všechno očistil,měděnou pastou potřel dosedací plochy na třmenu a srazil lehce hrany na destičkách..Nevím co s toho zabralo-asi ty hrany,ale důležitý je výsledek-UŽ TO NEPÍSKÁ,tak že spokojenost.. 
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
| 21.8.09, 11:48 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |