Autor |
Zpráva |
Jura
|
Prosím o radu s přední nápravou
Poslední dva týdny mi na autě vrže předek někde u kola. Začalo po jízdě na D1 anebo taky se mi dělala spojka nevím jestli to může mít souvislost.... Dělá to při přejetí nerovnosti retardéruů atd. Teď mi otec houpal autem a vrzání de někde od kola. Na jedné straně víc na jedné méně. Já si myslím, že je to spodní čep nebo čep řízení? Nevim... Vzal sem za kolo a cukal do stran když sem cukal málo tak ok, ale když víc byla cítit vůle a u obou kol stejně. Teď jde ale o to jestli to má dělat (třeba polosy) nebo nemá a sou teda špatný čepy. Popřípadě co mám udělat abych závadu přesně identifikoval? Jinak poslední dobou mi na dálnici cuká volant...byl sem ted na vyvážení kol a dělá furt. Můžou za to moct třeba ty špatné čepy spodní? A ještě otázka kdyby to byli ty čepy je to nebezpečné? Jedu v pátek do chorvatska a tak mi to dělá starosti. Děkuji za každou radu...
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
21.8.09, 20:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
NOVON
|
Po jízdě na D1 se ani nedivím,že máš problém s nápravou..Ty čepy raději vyměň ještě před cestou..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
21.8.09, 22:44 |
|
|
Jura
|
Tak teď sem byl s tatíkem u auta a zvedl sem kola a cloumali sme koukali sme šahali sme a závěr je asi ten, že čepy OK jen ten jeden vrže. Ale že spíš bude vůle v ložiskách. No shlodli sme se, že to nic nebezpečnýho není...snad teda... Jen mě dost štve to kmitání volantu, ale co už...teď už to stejně nestihnu nic opravit když v pátek musí felda do chorvatska. Snad dojede v pořádku... Ale musím Vám říct, že mám trochu strach teda...
|
22.8.09, 09:55 |
|
|
Kristensen
|
přejdi si centrální matky na nábojích co stahujou poloosu aby byly opravdu dotažený jako prase pokud je to volný tak to za jízdy hučí někdy i skřípe a způsobuje to kmitání hlavně při brždění. Jinak to vrzání no tak cca v 80% případů to jsou čepy a v cca 70% to jsou ty spodní na ramenech
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
22.8.09, 11:55 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak vem stříkačku s jehlou a propíchni manžety u čepů v ramenech vrzání zmizne , na kmitání použij můj lék zvedni jedno kolo a vytoč na 140 kolo ti pojede na 280 a uvidíš co kmitá a čum na běhoun,
tento recept není univerzální já nedávno jsem vytočil berlu a zadřel, no nekecám diferák jak s uzávěrkou berlu jsem projel do hodonína a zpět a v pohodě diferák zas maká miloš
|
22.8.09, 14:55 |
|
|
Jura
|
Jojo... vemu stříkačku a něco tam prcnu jen nevím kterej mám tu převodovej a motorovej:) Jo jinak ještě ohledně těch gum a třepání volantu. V pneuservisu mi ještě říkali, že ty pneu nejsou moc v pohodě. Jsou nové od zimy, ale prej ten vnější možná i vnitřní vzorek je sjetej schodovitě.... což znamená, že po něm přejedete jedním směrem a OK, ale zpátky už se zadrháváte o ty schůdky...repsektive ty vnitřní vzorky jsou šikmě sjetý každej vzorek de jakoby do kopečka...nechápu ale jak se to tak mohlo udělat. Tlumiče staré něco přes rok nechápu to a je to na obou pneu stejné. Ale nevím jestli tohle by mohlo kmitat tím volantem? Asi jo že?
|
22.8.09, 15:19 |
|
|
NOVON
|
Jura píše: Jojo... vemu stříkačku a něco tam prcnu jen nevím kterej mám tu převodovej a motorovej:) Jo jinak ještě ohledně těch gum a třepání volantu. V pneuservisu mi ještě říkali, že ty pneu nejsou moc v pohodě. Jsou nové od zimy, ale prej ten vnější možná i vnitřní vzorek je sjetej schodovitě.... což znamená, že po něm přejedete jedním směrem a OK, ale zpátky už se zadrháváte o ty schůdky...repsektive ty vnitřní vzorky jsou šikmě sjetý každej vzorek de jakoby do kopečka...nechápu ale jak se to tak mohlo udělat. Tlumiče staré něco přes rok nechápu to a je to na obou pneu stejné. Ale nevím jestli tohle by mohlo kmitat tím volantem? Asi jo že?
Neplaš tohle je normální stav,že jedním směrem to zadrhává..Je to z toho jak se kolo odvaluje..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
22.8.09, 15:59 |
|
|
Jura
|
No nevím... u Otca na feldě se nic takovýho nekoná prostě vzorek OK. To kmitání volantu mě sere nejvíc.... zvlášť když ted v pátek pojedu do chorvatska po nádherných dálnicích a volant mi bude masírovat ruku:( Zajímavý je, že sem jel po dálnici z Brna do Prostějova, tam se nechla vyvážit kola a cestou zpět prvních cca 10 km to třepalo ještě dvakrát tolik pak se to jakoby uklidnilo a bud to netřepalo nebo třepalo jako předtím. Jakoby podle stavu vozovky, ale sledoval sem to kmitalo i na krásné rovné. No prostě nevím no...
|
22.8.09, 16:54 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Kola ti můžou třepat i proto, že je někde na pneumatice boule - dělají mi to Matadorky, na kterých jsem auto koupil Mimochodem tahle značka už mi na auto nesmí, ale je škoda je vyhodit, když mají ještě solidní vzorek...
Někdy proti kmitání pomáhá kola trochu podhustit, zkus to, ale zase to před delší jízdou po dálnici nepřežeň
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
22.8.09, 17:53 |
|
|
Jura
|
No je fakt, že já jezdím s víc nahuštěnýma pneu než je zdrávo:)
|
22.8.09, 18:13 |
|
|
NOVON
|
No neviděl jsem jak to máš schůdkovitě poskákané,tak že nejsem jasnovidec,jestli je to vinou tlumičů nebo normálka.Zkus přehodit kola předek za zadek..
|
22.8.09, 20:27 |
|
|
Jura
|
Kristensen píše: přejdi si centrální matky na nábojích co stahujou poloosu aby byly opravdu dotažený jako prase pokud je to volný tak to za jízdy hučí někdy i skřípe a způsobuje to kmitání hlavně při brždění. Jinak to vrzání no tak cca v 80% případů to jsou čepy a v cca 70% to jsou ty spodní na ramenech
Hele ty centrální matky no já se na ně nekoukal zatím, ale co vim tak když sem s ekoukal naposledy tak tpo bylo zarezlé, takže to se asi samo nepovolí jentak....leda, že by mi to mechoš oddělával při výměně spojky, ale to je blbost ne? To se nemusí sundávat ne?
|
23.8.09, 20:31 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nemusí ale většinou sundavá
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
23.8.09, 20:46 |
|
|
Ondras83
|
Jura píše: Kristensen píše: přejdi si centrální matky na nábojích co stahujou poloosu aby byly opravdu dotažený jako prase pokud je to volný tak to za jízdy hučí někdy i skřípe a způsobuje to kmitání hlavně při brždění. Jinak to vrzání no tak cca v 80% případů to jsou čepy a v cca 70% to jsou ty spodní na ramenech Hele ty centrální matky no já se na ně nekoukal zatím, ale co vim tak když sem s ekoukal naposledy tak tpo bylo zarezlé, takže to se asi samo nepovolí jentak....leda, že by mi to mechoš oddělával při výměně spojky, ale to je blbost ne? To se nemusí sundávat ne?
nemusí, ale někdo to dělá....nesmíš na to jen čumět, ale taky vzít klíč do ruky ...někdy to vypadá zarezlý a povolíš to ráčnou, někdy je to krásný a metrová trubka na to nestačí
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
23.8.09, 20:48 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
a někdy je to zarezlý a nestačí ani dvoumetrová trubka
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
23.8.09, 20:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|