Legalni montaž sehnaného plynu
Autor |
Zpráva |
v.kalandra
|
Zkratka jsme v riti
Podle mne ti prave tu revizi neudelaji,kdyz nemas novou nadrž ale jetou. Nekde jsem četl, že když takhle přehazuješ nadrž tak musis při te montaži doložit techničák od puvodniho vozu, nebo nejakej papír s atestací (tlakovy zkoušky apod.)
Jedině to nějak obejít, jsme přece lidi ale pochybuju
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
20.2.09, 07:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Leonides
|
Ahoj,
přidam se do diskuze a zároveň bych někoho znalého problému požádal o radu. Koupil jsem Felicii s válcovou nádrží za sedačkami. Prodávajícím jsem byl ujišťován (vzhledem k tech. kontrole), že mi nádrž (platnost) vydrží ještě cca 2 roky. Na evidenční kontrole mě řekli, že je bomba propadlá, a že mi evidenční kontrolu neudělají. Nyní musím nádrž vyměnit.
1/ Buď si nechám namontovat novou v odborném servisu. Na kolik to asi vyjde a jaké činnosti jsou s tím spojené (evidence v registru, změny v TP...)?
2/ Existuje ještě jiný varianta? Např. montáž starší použité, ale platné nádrže?
Co všechno se mění s nádrží (hadičky ...)?
Dík.
L
|
24.2.09, 23:53 |
|
|
darklord
|
Leonides píše: Ahoj, přidam se do diskuze a zároveň bych někoho znalého problému požádal o radu. Koupil jsem Felicii s válcovou nádrží za sedačkami. Prodávajícím jsem byl ujišťován (vzhledem k tech. kontrole), že mi nádrž (platnost) vydrží ještě cca 2 roky. Na evidenční kontrole mě řekli, že je bomba propadlá, a že mi evidenční kontrolu neudělají. Nyní musím nádrž vyměnit. 1/ Buď si nechám namontovat novou v odborném servisu. Na kolik to asi vyjde a jaké činnosti jsou s tím spojené (evidence v registru, změny v TP...)? 2/ Existuje ještě jiný varianta? Např. montáž starší použité, ale platné nádrže?
Co všechno se mění s nádrží (hadičky ...)? Dík. L
No teda neviem ako ty, ale ja ked nieco kupujem tak si riadne overim co mi ponukaju, to je taky problem overit si datum na stitku? VIN a SPZ ti suhlasi?
Kazdopadne to vidim na novu nadrz, ceny najdes na internete za pomoci www.google.com
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
25.2.09, 00:08 |
|
|
NOVON
|
No pokud mas valcovku,tak bych si nechal dat toroid-cca 4500kč..Mění se i multiventil v nadrži a je dobré si nechat vyměnit i trubky a hadice,bo už můžou být za těch 10 let zasrane..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
25.2.09, 12:14 |
|
|
john simple
|
vymena nadrže
koukal jsem se do sveho TP, mam vystaveny nový, protoze stary už byl popsany. V novem je pouze zmínka, že mam alternativni pohon LPG a nikde neni datum montáže a doba platnosti. Já mám platnost nádrže už propadnutou, vyměním ji včetně multiventilu za nádrž s platností a novou homologizací, byť to bude třeba 5 let stare. Chlápek , který montuje LPG systemy mi to vymění a udělá revizi. Na STK uvidí, že mám po platné revizi, datum na nádrží je platné, tudíž STK projdu bez problému. Ty by se mohly vyskytnout, kdyby se někdo začal hrabat v papírech od auta. Ve starém TP, který leží uloženy na MěU na odboru dopravy je napsane datum montáže a platnost nádrže. Čísla nádrže, ventilu, výparníku byla na papírech k tomu plynu, to tvořilo oficiální přílohu k TP. Tohle jsem však našel doma, tudíž na úřadě by neměli mít nic.
Zkusím se tam opatrně zeptat, co se musí udělat v případě výměny nádrže, a zda tam jde dat nadrž jetou z auta, které pujde ekologicky sešrotovat.
Papíry k té nové nadrži by měly být
|
26.2.09, 18:04 |
|
|
Martin
|
Leonides píše: Ahoj, přidam se do diskuze a zároveň bych někoho znalého problému požádal o radu. Koupil jsem Felicii s válcovou nádrží za sedačkami. Prodávajícím jsem byl ujišťován (vzhledem k tech. kontrole), že mi nádrž (platnost) vydrží ještě cca 2 roky. Na evidenční kontrole mě řekli, že je bomba propadlá, a že mi evidenční kontrolu neudělají. Nyní musím nádrž vyměnit. 1/ Buď si nechám namontovat novou v odborném servisu. Na kolik to asi vyjde a jaké činnosti jsou s tím spojené (evidence v registru, změny v TP...)? 2/ Existuje ještě jiný varianta? Např. montáž starší použité, ale platné nádrže?
Co všechno se mění s nádrží (hadičky ...)? Dík. L
1 - samotná nádrž asi 3500Kč, většinou na STK požadují i výměnu multiventilu - cenu netuším. Novou nádrž a multiventil ti zapíší do přílohy techničáku, kterou sebou musíš mít na STK (či evidenčka), jinak nic netřeba obíhat
2 - starší nádrž namontovat můžeš, musí být však s novou homologací (tuším někdy od roku 2000 či 2002, což již většina nepropadnutých splňuje), potom je myslím nutné mít s sebou techničák s tou přílohou z auta, z kterého je vymontována
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
3.3.09, 13:50 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Martin píše: 1 - samotná nádrž asi 3500Kč, většinou na STK požadují i výměnu multiventilu - cenu netuším. Novou nádrž a multiventil ti zapíší do přílohy techničáku, kterou sebou musíš mít na STK (či evidenčka), jinak nic netřeba obíhat 2 - starší nádrž namontovat můžeš, musí být však s novou homologací (tuším někdy od roku 2000 či 2002, což již většina nepropadnutých splňuje), potom je myslím nutné mít s sebou techničák s tou přílohou z auta, z kterého je vymontována
presne tak to soucisli na na bombe nesmi zacinat 00xxxxxxx ale 01xxxxxx
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
3.3.09, 13:56 |
|
|
Leonides
|
Díky, všem za rady.
Vyřešeno!
|
8.3.09, 19:01 |
|
|
iguka
|
Potřebuji taky radu, prodávám Š Forman, rok 1993, karburátor a mám v ní toroidní nádrž. Zařízení LPG je Lovtec. Měl bych na ni kupce, který chce celou soustavu LPG přemontovat do svého auta. LPG jsem nechal montovat jako nové koncem roku 2005 a vše přihlásil na úřadě, mám přílohu lpg k techničáku. Nový kupující ale po mně chce papír k nádrži (passport) i ke směšovači. Nic z toho ale nemám. Nevím jestli jsem tyto doklady dostal anebo je možné, že si je nechaly na úřadě ? Opravdu jsou tyto doklady nutné, nestačí jen ta příloha?
|
12.3.09, 19:16 |
|
|
v.kalandra
|
iguka píše: Potřebuji taky radu, prodávám Š Forman, rok 1993, karburátor a mám v ní toroidní nádrž. Zařízení LPG je Lovtec. Měl bych na ni kupce, který chce celou soustavu LPG přemontovat do svého auta. LPG jsem nechal montovat jako nové koncem roku 2005 a vše přihlásil na úřadě, mám přílohu lpg k techničáku. Nový kupující ale po mně chce papír k nádrži (passport) i ke směšovači. Nic z toho ale nemám. Nevím jestli jsem tyto doklady dostal anebo je možné, že si je nechaly na úřadě ? Opravdu jsou tyto doklady nutné, nestačí jen ta příloha?
Co ja vim tak budto priloha TP nebo ten Passport (homologační list o testování
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
12.3.09, 19:57 |
|
|
Martin
|
Myslím, že by mu měla stačit ta příloha k techničáku.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
12.3.09, 22:53 |
|
|
LUCAS
|
zdravim, patral jsem tady po tom jestli potrebuju nejake papiry k LPG systemu (nejaky ten smesovac a prepinaci ventily atd) bez nadrze (tu bych koupil novou i s multiventilem a odvetravaci skrini) ale nenasel jsem potrebne info.
Otázka zní: Jde legalne namontovat LPG system vymnontovany z jineho auta bez jakýchkoliv papírů s tím že to dám do servisu a dodám jim k tomu novou nadrz s prislusenstvim?
_________________ ŠKODA 120GL, r.v.: 1987, (aktualni konfigurace 136GL)
|
22.8.09, 16:15 |
|
|
NOVON
|
LUCAS píše: zdravim, patral jsem tady po tom jestli potrebuju nejake papiry k LPG systemu (nejaky ten smesovac a prepinaci ventily atd) bez nadrze (tu bych koupil novou i s multiventilem a odvetravaci skrini) ale nenasel jsem potrebne info.
Otázka zní: Jde legalne namontovat LPG system vymnontovany z jineho auta bez jakýchkoliv papírů s tím že to dám do servisu a dodám jim k tomu novou nadrz s prislusenstvim?
I reduktor-splynovač musí mít homologaci 01 pro remontáž z auta do auta..Dle mého plynaře doklady k plynu nepotřebuješ,ale musí být na nádrži i reduktoru čitelné,že splnuje právě homologaci 01..Doklady k lpg se vystavují stejně nové..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
22.8.09, 16:21 |
|
|
LUCAS
|
NOVON píše: LUCAS píše: zdravim, patral jsem tady po tom jestli potrebuju nejake papiry k LPG systemu (nejaky ten smesovac a prepinaci ventily atd) bez nadrze (tu bych koupil novou i s multiventilem a odvetravaci skrini) ale nenasel jsem potrebne info.
Otázka zní: Jde legalne namontovat LPG system vymnontovany z jineho auta bez jakýchkoliv papírů s tím že to dám do servisu a dodám jim k tomu novou nadrz s prislusenstvim? I reduktor-splynovač musí mít homologaci 01 pro remontáž z auta do auta..Dle mého plynaře doklady k plynu nepotřebuješ,ale musí být na nádrži i reduktoru čitelné,že splnuje právě homologaci 01..Doklady k lpg se vystavují stejně nové..
ok, tohle jsem potřeboval vědět. díky
_________________ ŠKODA 120GL, r.v.: 1987, (aktualni konfigurace 136GL)
|
22.8.09, 17:09 |
|
|
spartra
|
mě by zajímalo, proč reduktor musí splňovat homologaci, pač to je všechno stejný
na tk kontrolujou jen nádrž
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
25.8.09, 07:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|