Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 08:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1957 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 131  Další
 gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG 
Autor Zpráva
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
přebrousit a stříknout znova nebo čekat ono se to časem ztratí :wink:

25.8.09, 20:35
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Stříkat se mi zrovna nechce. Už jsem předal kompresor. A to přebroušení smirkem a rozleštění by nefungovalo?

25.8.09, 20:38

Příspěvek 
ne ta barva je nacuclá tou vodou časem to vyschne

25.8.09, 20:40
Profil ICQ

Příspěvek 
Hotovo. Zítra už jen nalepím štítky na páté dveře. To je změna oproti tomu, co bylo na začátku vyvařování co? :)

Obrázek
(Jde o dědovu Feldu. Je extrémně zachovalá, ale motor je vybaven podtlakovým LPG a je to děs. Děda je strašný kutil a tak v tom autě všechno řve, když právě není v režimu jízdy. Víc tlačítek a páček jak v letadle)

26.8.09, 19:06
Moderátor

Příspěvek 
Kudla to je lesk, jak felda tak fáčko. :D

26.8.09, 19:36

Příspěvek 
Tak a mám klid. TK probíhala takto. Otevírají se vrata a já už jsem nervózní z toho, jaká zrůda tam na mě vyskočí..no naštěstí tam stál takový pohodový chlapík. Ulevilo se mi. Emise na benzín byly trochu vysoké, tak stáhl směs...auto sice pak nechtělo nastartovat, ale na ME stačí. LPG bylo neúměrné, tak jsem řekl, že to zkusím ještě poladit, jestli to nespadne. Nato on řekl: Kašli na to a přepni to zpátky na benzín...takže naměřené hodnoty stejné. To se mi nejvíce oddychlo, protože z emisí mám větší strach. Hlavně kvůli problému, že v TP mám napsaný řízený katalyzátor a přitom mám karbec. Což tam taky zkoumal, tak jsem mu musel vysvětlit, že na úřadě jsou blbci a nerozumí tomu.

Přejel jsem si na rampu, zkontroloval gumy, pak skočil dolů. Párkrát s tím zahoupal, poškubal vylezl ven s úsměvem na líci: Všechno nové...tolik peněz vrážet do Favorita? :lol: Pak prozkoumal světla, pásy a takové ty serepetičky, na válcích nebyly mezi koly kupodivu skoro žádné rozdíly...a to ani u ruční brzdy, čemuž sám nerozumím. :shock: Světla trochu potřebovala přizdvihnout, levé šlo dobře, ale když jsem zkoušel ještě doma montovat pravé, jaksi jsem ten šroub vytáhl a asi nějaká pružinka vyskočila. :oops: Takže nešlo zvednout úplně. Tak jsem sundal zadní kryt a ručně tu parabolu zvedl. Jeho komentář byl "to jsem neviděl...". :lol: Pak ještě trojúhelník, rezerva a na lékárničku se jen zeptal. Nalepil známky...pak jsem přišel do kanclu, on se podíval na hodiny a řekl: Ještě vám deset minut trvá TK, takže přijďte za chvíli. Ještě když jsem odcházel, tak seděl za počítačem a mluvil...co já vám tam napíšu? Prázdné to nemůžu nechat, to by bylo moc podezřelé.

Obrázek

27.8.09, 15:45

Příspěvek 
motor převodovka těsnost ne? :shock:

27.8.09, 19:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Sadra17 píše:
motor převodovka těsnost ne? :shock:

Motor je suchý, převodovka vlhká, ale nekape. Jak bylo auto na kolébce, tak jsem vyčistil celý motor zespodu od nánosu oleje s prachem.

27.8.09, 19:33

Příspěvek 
Tak ještě toto....auto začalo být nepojízdné 11.6. a po dnešek se pohybovalo jen u kamaráda v garáži a pak u mě. Za auto jsem zaplatil tuto sumu peněz:
základní barvy................................. 162 kč
vrchní barvy ................................... 328 kč
štětky .............................................. 77 kč
ředidla ........................................... 124 kč
odrezovač .........................................75 kč
plechařina .................................... 4 851 kč
plastové lemy ................................... 70 kč
tmely ............................................. 136 kč
kyty, stříkací tmel, plniče, smirky ... 1 205 kč
bodyčka (dutiny, podvozek) ............. 765 kč
kotouče do flexy ............................. 597 kč
šrouby, matky, příchytky ................. 311 kč
vrchní lak .................................... 2 190 kč
tempo ............................................ 186 kč

celkem ...................................... 11 077 kč + oleje, paliva, destilovaná voda a ještě milion opomenutých věcí. Ještě jedna flaška COčka a jeden kotouč drátu.

27.8.09, 21:15

Příspěvek 
tak to není vůbec špatný...vaření jsi měl od kamaráda zdarma? a vařil jsi co? prahy, lemy? tyjo já to čekal tak 2x tolik :shock: dík za insipiraci :)

27.8.09, 21:20

Příspěvek 
paži píše:
tak to není vůbec špatný...vaření jsi měl od kamaráda zdarma? a vařil jsi co? prahy, lemy? tyjo já to čekal tak 2x tolik :shock: dík za insipiraci :)

No to ještě nevím jak se s kámošem vyrovnám. On sám nic nechce, ale taky se s tím autem dost nadřel. Asi mu udělám nějaký dárkový koš. :)

Podle mě je to dost peněz, ale je to můj koníček. Hlavně jsem teď úplně zruinovaný, takže na benzín asi nebude a bude mi to stát v garáži. :lol:

Vařil jsem vše, co jsem našel. Prahy komplet (výztuha, kraje podlahy, vnější práh), lemy komplet (vnitřní, vnější), přední čelo, náhodné díry v podlaze. Ještě mám rezaté domky zadních tlumičů, ale nějak se mi to nechtělo řešit. to můžu případně vyvařit někdy jindy. Zaplácal jsem to olejem a bodyčkem na podvozky, takže snad ta koroze nebude nějak rychle pokračovat.

27.8.09, 21:33

Příspěvek 
no ono je to hodně peněz, pro mě hrozně moc, ale dejmetomu, že bych to mohl mít během dvou měsíců splacený, to není tak hrozný...navíc byh to dělal v zimě a odpadli by peníze na provozní výdaje, protože v zimě nejezdím...
musím se poptatk marádů s CO. Nebo zajedu ke Carlosovi a vezmem to autogenem :lol:

27.8.09, 21:54

Příspěvek 
Hlavně budu příští korozi řešit hned. A ne že to nechám shnít a pak se nedořežu zdravého plechu. Ale doufám, že žádná další koroze už nebude. :)

27.8.09, 22:09

Příspěvek 
hele tak mě tak napadá, že to co jsi ted dělal je takovej najčastější druh karosářškejch oprav na našich strojích, a že po každý, když se do toho někdo pouští, tady vzniká spousta dotazů co koupit za barvy, tmely a podobně. Nesepsal by jsi nějakej článek který by si dal třeba do sekce karoserie a vysel by jako oznámení mezi prvníma příspěvkama, aby z toho mohli čerpat i ostatní a aby se tady neřešili základní věci pořád dokola?

třeba já až se do toho pustím bych musel prohledat 100 témat a dalších deset bych jich určitě založil, bylo by to časově náročný, zdlouhavý...mylsím že by se to hodilo více lidem

27.8.09, 22:12

Příspěvek 
Bohužel já nejsem zrovna ten pravý, kdo by to mohl psát. V barvách se nevyznám a tak jsem spíš dával jen na doporučení prodavaček a na slovo "antikorozní". Možná je to chyba, možná to něco vydrží...no uvidíme.

27.8.09, 22:14
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 1957 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 131  Další