Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 06:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Prosim o radu - unik prevodoveho oleje az v interieru z..... 
Autor Zpráva

Příspěvek Prosim o radu - unik prevodoveho oleje az v interieru z.....
Skoda Felicia 99 - 200 000km

Prosim o radu,

dnes jsem zjistil, ze unika prevodovy olej - tim stylem, ze se tlaci nahonem na tachometr do pristrojove desky v interieru, kde prokapava na koberecek pod volantem. Je to velmi neprijemne, vypustil jsem zbytek oleje a zjistil jsem, ze vice jak litr je pryc (byl cca po 1/2rocni vymene). Je nasaknuto vse co bylo pod koncem nahonu u pristrojovky.

Vymenil jsem dole u prevodovky ten "valecek s tesnenim" na ktery se nahon pripojuje...nicmene nepomohlo, mam rozdelanou pristrojovku, a normalne za jizdy si ukapne olej, proste se tlaci nahoru.

Vubec nechapu a nevim co s tim, dokonce jsem to konzultoval se skoda servisem a ty mi ani nechteji verit, ze je to mozne.

Uvitam moznou radu - jeste me napadlo ten nahon cely vymenit, ale zatim jsem ho nesehnal, posledni mozne reseni co znam.

Bohuzel, s autem se kazdy den jezdi a potrebuji najit reseni velmi rychle.

Diky

Diky za rady, mozne reseni.

Naposledy upravil Ferox dne 28.8.09, 19:38, celkově upraveno 3

27.8.09, 17:40
Pspvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek 
skusit vymenit ten spodni nahon co je v prevodovce i kdyz tohle slysim poprve

27.8.09, 18:05

Příspěvek 
no jetli myslis to co poji nahon dole s prevodovkou tak jsem koupil uplne nove...problem trva...

nejhorsi je ten smrad z toho oleje co je v interieru, nemluve o tom, ze prevodovka bez oleje moc dloho nepojede. Vazne zahada, snad zitra nekde sezenu cely ten slahoun, posledni vec co by to mohla delat..ale i tak, nevim proc by se ten olej mel valit nahoru...

27.8.09, 18:07

Příspěvek 
kamaradovi taky kapal prev. olej na nohy ale podle servisu tryskal z prevodovky na houptnu pak k topeni a nejak dovnitr:) (chybela nejaka zatka na prevodovce)

27.8.09, 20:41
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
tak už snad jedině vyměnit náhon

27.8.09, 20:47
Profil ICQ

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
neni tam moooc oleje :-D ikdyz to je asi pi*ovina

28.8.09, 18:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re: Prosim o radu - unik prevodoveho oleje az v interieru z.
Dnes jsem volal do centralni servisni site skoda auto v mlade b. , poradili 2 veci:

1/ Moc oleje
2/ Zaseklej odvzdusnovaci ventilek prevodovky - kdyz tam vznikne pretlak, tak si jako by odfoukne a pokat je zasekly, tak se vzduch zene nahoru pres nahod tachometru (to odpovida, protoze me z toho slo... jako by olejove bubliny na konci nahodu).

Takze jsem vymenil jeste nahon (kdyz uz jsem ho zakoupil - 80kc), vyloucil variantu preliteho oleje a sel hledat ten ventilek na prevodovce...chvilku me to trvalo..ale nasel - je presne pok klikou spojky (je pekne videt, kdyz je spojka seslapla). Musim rict, ze byl opravdu zasekly, vubec se nehejbal - respektive ta cepicka (v mem pripade cervena). Nehledejte tam podobnoust s odvdusnenim brzd, tohle je spis jako venil u lokomotivy, ktery si odfrkne, kdyz je potreba :)

Nechci to zakriknout, ale asi to byla ta pricina..auto jsem projel (cca 5km) a sucho.

Diky bohu, pekne me to vytrestalo, odhlucnovaci tesneni v interieru jsem musel vyhodit, neslo zachranit - litr prevodovkoveho ojele je vecne svinstvo :o)

Vsem kdo ma Favo a Felinu doporucuji (stejny system) si ten ventilek prekontrolovat, je to hned, vyhnete se tak zbytecnostem.

Dik a cus

28.8.09, 20:02

Příspěvek Re: Prosim o radu - unik prevodoveho oleje az v interieru z.
toto počujem prvý krát, ale logiku to má...

28.8.09, 22:26
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]