|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Felda,za jazdy na lpg občas cukne-šklbne z autom.
Autor |
Zpráva |
skoda
|
Felda,za jazdy na lpg občas cukne-šklbne z autom.
Zdravím poraďákov,čo s tým? Začalo mi za jazdy šklbať občas z autom,po prepnutí na benzín to nerobí.Dokonca na automate mi občas nechce naštartovať-hlavne keď je teplý motor.Vymenil som palec a víčko rozdeľovača,káble na sviečky.Po obede som bol v stredisku montáže lpg,pozreli filter lpg,dali nové sviečky plynové-sklepli kontakty.Uvidím čo to spraví,kde by mohla byť závada?Nakoniec to chcel nadstaviť ale vravel že nejde lambda sonda.Čiže ona alebo ešte niečo iné,ďakujem.
_________________ Felícia 1,3
|
2.7.09, 20:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vratislav Ležal
|
Mám asi tentýž problém - po nějakých 10ti ujetých km začne auto (Felicia 136BMM, Lovtec, na plyn ujeto cca 140 tis.km, ve 120tis. výměna membrány v reduktoru) občas škubat (na plyn); při lehkém uvolnění pedálu plynu škubání přestane. Kabely jsou nové, svíčky Silver (používal jsem je (bez úpravy) téměř výhradně. Na benzín má někdy divný průběh tahu motoru. Na benzín nastartuje O.K., při mírném přidání plynu (míněn pedál) téměř žádná reakce, při více stlačeném pedálu má tendenci se dusit. V případě, že nádrž plynu vyjedu "do mrtě", chová se na benzín naprosto v pohodě.
Takže mě napadlo (možná jsem úplně mimo mísu, nejsem odborník), že teoreticky může být problém v přepínači - kdyby při jízdě na plyn občas vstříkl benzín, vznikne velmi bohatá směs, která se nezapálí a auto pak škubne (jako kdyby nedošlo k zápalu); jestli ovšem k takovéto situaci může vůbec dojít byť jen teoreticky, je otázka. Co vy na to, dlouholetí LPGaři ?...
|
27.7.09, 10:13 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
co se týče škubání které přestane po mírném ubrání plynu tak to dělají svíčky, je potřeba je vytáhnout skontrolovat zda není prasklý izolátor a zda na izolátoru nejsou černé čárky stopy po úniku VN mimo jiskřiště, pak odtrhy 0.5 mm klidně i 0.4 na zkoušku
že je něco nové třeba svíčky a kabely
nemusí být funkční
taky je potřeba skontrolovat nastavení rozdělovače zda ryska na řemenici, čtvrtý válec ve střihu a tečka palec v rozdělovači souhlasí, to je pak taky škubec jak kráva miloš
|
2.8.09, 12:20 |
|
|
Skoda125ls
|
mal som podobni problem s feliciou ta dokonca nielen trhla ale strelila do sacieho potrubia, riesenia boli viacero :
Pripojenie na PC , odstranenie chyb z riadiacky
potom vymena vzduchoveho filtra
a nakoniec vsimnutie si , ze priruba na sacom potruby je povolena cize dotiahnut sruby. od vtedy to prestalo trhat a strielat.
A este jedne vec studeny motor moze trhnut na LPG pretoze ten zvikne zamrznut a ohrievac LPG este nieje zohriaty. ... je to len o tom si na to zviknut.
|
19.8.09, 09:33 |
|
|
skoda
|
Po roku som vymenil vzduchový filter,a cukanie sa zatial stratilo.Darmo,palivo a vzduch treba aby auto jazdilo,takže dúfam že to bolo vo filtri.
_________________ Felícia 1,3
|
3.9.09, 08:55 |
|
|
Skoda125ls
|
No pri vozidlach s LPG je potrebne menit filter castiejsie, pretoze ked sa zanesie tak sa zvikne zvisit aj spotreba plynu.
|
9.9.09, 16:53 |
|
|
Waclav
|
Zdravím
Mám podobný problém, škube a občas i střelí. Když sem odrbal karbon ze svíček tak to přestalo a zdálo se, že to zvedlo trochu výkon, filtrbox mám nahoře prasklej, čekám na výměnu, tak uvidím pak.
_________________ Škoda Felicia 1.3 LXi LPG, 50KW, 1995
|
5.11.09, 20:28 |
|
|
kimmi
|
Ako napísal Miloš,najčastejší problém býva v odtrhu sviečok.Ja na BMM používam jedine NGK BKR6ES.Vyskúšal som veľa typov aj Brisk Silver špeciálne ne LPG no nič nebolo také dobré ako NGK-čky.Odtrh na 0,5-0,6.
|
23.12.09, 08:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|