Abych teda v garazi jenom neplkal...
Info o zmenach v Edovi:
Po srazu uz to fakt neslo (sranda byla to jo, ale taky to musi jet), Michalkatka se nabidl, ze mi pomuze vymenit hlavu za tu dobrou, co mi lezela uz rok v garazi. Tak sme starou hlavu shodili a seznali, ze vyfukovy ventily jsou v sedlech propadly cca o 4mm a proto to nejelo.
Na tu "novou" hlavu jsme hodili vahadla od Kachnise, ktery maji na sacich ventilech C vahadla. Cely jsme to smontovali za pouhy jeden vecer a Eda byl jak vymenenej, akorat z nej trochu tekl olej.
Po par dnech provozu (kdyz uz sem veril novy hlave) jsem vymenil olej (pozor jo... uz ne M6AD ale 15W40!) a filtr a pretesnil par drobnosti. Vyteklo z toho 1.5 litru cerny sracky, ktera mela najeto cca 50000km na dva olejovy filtry (ano, loni jsem dal novej filtr a nalil starej olej).
Po tydnu jsem dal Edovi trochu potahat a ouha! Pod 1200ot to prestalo mazat a pri startovani to hrozne dlouho natahovalo tlak. no abych to nezdrzoval.... po tydnu nemazani to zase znenadani mazat zacalo, cimz se potvrdila teorie, ze to asi byla zasekla kulicka v pretlakovym ventilu mazani. Co se s tim motorem za ten tejden delo nechci ani hadat, ale zda se ze to jakz takz rozdejchal.
Ted naposled jsem tomu daval trochu pocoudit a dobry, maze furt, boucha, ale jede.
Vysledny stav:
Stejne to obcas chytne na 3 valce. 3. valec ma asi nejaky mizerny krouzky nebo co, protoze jde hodne divne, no ale koho to zajima. S lepsi hlavou a fajnymi vahadly to jede paradne, je to jak jinej motor, jde krasne vytocit k 5000, na 4000 si pekne zarve a dokonce to jede pres kilo kdyz chci a ne az hodinu po tom!
No nicmene 105POWER stejne pude brzo do zalohy, protoze se Edovi chystam dat nejakou 120L, asi jich budu mit vic do zasoby, tak se nejaky ten tuning mozna taky zkusi, ale znate to jo.... hlavne nezvysit kopresni pomer!
Taky mozna nasetrim na vzduchovej filtr.... lambda rika, ze ten starej je nejak ucpanej.
Svaty Sip budiz veleben az na veky veku!
Jo a taky samozrejme dekuju: Martinovi91 za hlavu, Kachnisovi za vahadla, Michalkatkovi za obetavou pomoc a Lidlovi za novy olej levne.