Autor |
Zpráva |
Napoleon
|
Kontrolka dobíjania na afelícii
Caute.Mám nepríjemný problém.Stále mi svieti kontrolka dobíjania na prístrojovke.Neviem čím to je ale objavilo sa to zrazu.Bol som s tým v servise všetko premerali a ževraj je všetko v poriadku.Dobíjanie je dobré a nemám si to svetielko všímať,ale predsa si myslím že niečo nieje ako má byť.V elektrike som vedľa.Nevie niekto poradiť? Díki moc.
_________________ Felicia 1.3 Mpi r.98 , 136 000 km.
|
1.9.09, 08:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
venda
|
Proboha co je to za servis? Hlavně, že chtěli zapatit, ne? V pořádku to není, jestliže dobíjí tak kontrolka svítit nesmí. Boužel na dálku je těžké povědět co tomu je.
|
1.9.09, 11:31 |
|
|
Napoleon
|
Ale aj tak je to divné,lebo napr. idem 100km kontrolka nesvieti cestou späť svieti a keby bol problém v dobíjaní asi by som tých 100km naspäť neprešiel alebo áno? Celé je to záhadné.
|
2.9.09, 19:39 |
|
|
Ondras83
|
svítí nebo prosvítá?...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
2.9.09, 19:54 |
|
|
Napoleon
|
Alebo svieti normálne alebo nesvieti.Nepreblikáva.
|
2.9.09, 20:06 |
|
|
Drak
|
Tak se mrkni na alternátor zezadu, vedou tam dva kabely, jeden tlustej a druhej tenkej. Tebe zajímá ten tenkej. Nastartuj a když bude kontrolka svítit, vytáhni tenkej kablik a podívej se, jestli zhasla. Jestli jo, závada je v alternátoru, jestli ne, tak je někde po cestě proklepanej kablik na kostru, tak to pořádně zkontroluj.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
2.9.09, 20:30 |
|
|
Napoleon
|
To Drak a ked ten kablik za chodu motora odpojím nezablokuje riadiacu jednotku?
|
3.9.09, 16:33 |
|
|
Ondras83
|
Napoleon píše: To Drak a ked ten kablik za chodu motora odpojím nezablokuje riadiacu jednotku?
ne
|
3.9.09, 17:00 |
|
|
pajavlk
|
kontrolka dobíjení
Ahoj, mám uplně stejný problém na taky Feldě (1,3 BMM). Alternátor normálně dobíjí, baterka točí, jezdím a kontrolka dobíjení svítí. Nesvítí plným světlem, po nastartování pohasne asi tak na polovinu standartního svitu, ale prostě nezhasne. Taky z toho nejsem uplně klidný.
_________________ Škoda Felicia 136 B, LPG
r.v. 1995
|
4.9.09, 17:26 |
|
|
Drak
|
No ty zas budeš mít prošvihlou diodu v můstku, nedává tolik, kolik by měl. Nech si to opravit, kor když je před zimou.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
4.9.09, 18:08 |
|
|
Peterecek
|
je to možná blbost .. ale kdysi mi el. stahování oken vyhodilo pojistky, tak to začalo svítit .. zkus překontrolovat pojistky, logicky je ale blbost aby svítilo dobíjení jen pro prošvihlou pojistku
_________________ http://peterecek.ic.cz
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... 592#292592
|
6.9.09, 00:12 |
|
|
Ondras83
|
mě prosvítala kontrolka..utáh sem 3 šroubky zezadu a je klid...
|
6.9.09, 08:41 |
|
|
Šemik
|
Peterecek píše: logicky je ale blbost aby svítilo dobíjení jen pro prošvihlou pojistku
To není blbost, to je vlastnost.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
6.9.09, 11:29 |
|
|
pajavlk
|
Dobíjení
No pokud by byla švihlá jedna dioda, tak alternátor poběží? Já mám doma funkční můstek, ale ten je ze 70 A alternátoru a v autě mám 50 A. Je možné je zaměnit? Čím se vlastně liší sedmdesátka od padesátky?
_________________ Škoda Felicia 136 B, LPG
r.v. 1995
|
8.9.09, 08:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|