| Autor |
Zpráva |
|
werty
|
Vy jste mi banda  Ale což kdo chce kam...
Petr105 píše: Co je na tom špatnýho? Tím rozhodně nic nezkazíš... Právě naopak... zkus se někdy trochu víc zajímat o tuhle problematiku a zjistíš že používání minerálních přípravků na pryžové komponenty brzd nebo podvozku je vysloveně zakázané. Pokud nevěříš vezmi si dvě pryžové manžety pístu nebo těsnění a jednu postříkej WD a tu druhou potři buď Breoxem nebo brzdovou kapalinou. Za zhruba tři měsíce uvidíš proč se nesmí WD používat... ten totiž (a jakýkoliv jiný minerální přípravek) spolehlivě naruší strukturu pryže tak že se vytvoří mikropraskliny a pryž nabobtná a ztvrdne což je u brzdových komponent nežádoucí jev. Kdo tvrdí že používání WD a dalších olejů na minerální bázi (co se pryžových komponentů brzd a podvozku týká) je v pořádku je jednoduše ignorant a naprostý diletant. A víš proč máš pocit že to ničemu nevadí? Ne snad proto že ty sám by ses kdy o tohle někdy zajímal a z věrohodných zdrojů sis o tom někdy něco našel, ale proto že to prostě někde vidíš u nějakého rádoby "profíka" a tak si myslíš že je to v pořádku a začneš to dělat taky. Jenže v pořádku to není. Ondras83 píše: werty...to čteš z příruček nebo jsi už něco udělal?....nevim, ale asi to moc hrotíš 
Nikdy jsem neměl potřebu komukoliv něco dokazovat a nemám jí ani teď, ale věř že ten kdo pracoval 10 let v jisté známé firmě na výrobu brzdových komponent jisté podvědomí o tom co je a co není správné v oblasti brzd má. Jistě, mohlo by se zdát že se snažím poučovat to nepopírám... ale je to jen zdání. Nemám potřebu poučovat pouze bych rád aby se věci dělali tak jak se dělat mají. Ani tak se to netýká někoho kdo si dělá na autě sám v garáži jako spíš profesionálů, kteří místo toho aby dělali věci tak jak mají tak na místo toho ignorantsky sabotují veškeré předepsané montážní postupy buď z neznalosti nebo z toho že nemají na přípravky. Ale jak se zdá tohle je boj s větrnými mlýny. 
|
| 16.8.09, 14:21 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Petr105
Registrován: 26.3.08, 11:26 Příspěvky: 5224 Bydliště: Veselí nad Lužnicí
|
werty píše: A víš proč máš pocit že to ničemu nevadí? Ne snad proto že ty sám by ses kdy o tohle někdy zajímal a z věrohodných zdrojů sis o tom někdy něco našel, ale proto že to prostě někde vidíš u nějakého rádoby "profíka" a tak si myslíš že je to v pořádku a začneš to dělat taky. Jenže v pořádku to není.
Trošku smělé tvrzení...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
| 16.8.09, 20:01 |
|
 |
|
werty
|
Petr105 píše: werty píše: A víš proč máš pocit že to ničemu nevadí? Ne snad proto že ty sám by ses kdy o tohle někdy zajímal a z věrohodných zdrojů sis o tom někdy něco našel, ale proto že to prostě někde vidíš u nějakého rádoby "profíka" a tak si myslíš že je to v pořádku a začneš to dělat taky. Jenže v pořádku to není. Trošku smělé tvrzení...
Podle toho co jsi napsal bych ani neřekl. Pokud bys to věděl nikdy bys nemohl prohlásit že je to v pořádku. 
|
| 16.8.09, 20:41 |
|
 |
|
Petr105
|
Samozřejmě beru všechny tvé argumenty, všechno co píšeš je pravda. Já mám ale pocit, že se tu stále bavíme v teoretické rovině. Můj názor na věc je asi takový, že když v praxi vezmeš Favorita a při výměně obložení odehneš manžetu, lehce stříkneš kapku WDčka tak se prostě nic nestane. Brzdíš krásně dál. A to, že kroužek pístku ztvrdne? Než se to stane, tak už je stejně zralý na výměnu i bez WDčka... Takových pístků jsem už viděl. Radši WD, než rez a zatuhlý pístek, hořící kolo...
V tom je pointa ,,tím nic nezkazíš".
|
| 17.8.09, 11:09 |
|
 |
|
levap
|
Petr105 píše: Samozřejmě beru všechny tvé argumenty, všechno co píšeš je pravda. Já mám ale pocit, že se tu stále bavíme v teoretické rovině. Můj názor na věc je asi takový, že když v praxi vezmeš Favorita a při výměně obložení odehneš manžetu, lehce stříkneš kapku WDčka tak se prostě nic nestane. Brzdíš krásně dál. A to, že kroužek pístku ztvrdne? Než se to stane, tak už je stejně zralý na výměnu i bez WDčka... Takových pístků jsem už viděl. Radši WD, než rez a zatuhlý pístek, hořící kolo... V tom je pointa ,,tím nic nezkazíš".
já jsem třeba bez problému ohýbal trubky u moskviče,tam byly měděné-dnes u své oktávky bych to už asi nedělal.ohledně toho mazání,já pod prachoku mažu pístek vazelínou,nevím značku,je modrá,už roky od toho moskviče,žiguli,feliciie i oktávku.nikdy se mi za celou dobu nestalo,že by odešly gumová těsnění-možná je to i tou vazelínou,kterou používám spoustu let.ono je také třeba něco vyzkoušet,než se tady hádat v teoretické rovině.a že nezareznou pístky,všechno perfektně chodí,nemusíš si po této stránce toho všimnout,je přece nádhera.mějte se OK. 
_________________ TEG
|
| 17.8.09, 18:25 |
|
 |
|
Lukasula
|
werty píše: Vy jste mi banda  Ale což kdo chce kam... Petr105 píše: Co je na tom špatnýho? Tím rozhodně nic nezkazíš... Právě naopak... zkus se někdy trochu víc zajímat o tuhle problematiku a zjistíš že používání minerálních přípravků na pryžové komponenty brzd nebo podvozku je vysloveně zakázané. Pokud nevěříš vezmi si dvě pryžové manžety pístu nebo těsnění a jednu postříkej WD a tu druhou potři buď Breoxem nebo brzdovou kapalinou. Za zhruba tři měsíce uvidíš proč se nesmí WD používat... ten totiž (a jakýkoliv jiný minerální přípravek) spolehlivě naruší strukturu pryže tak že se vytvoří mikropraskliny a pryž nabobtná a ztvrdne což je u brzdových komponent nežádoucí jev. Kdo tvrdí že používání WD a dalších olejů na minerální bázi (co se pryžových komponentů brzd a podvozku týká) je v pořádku je jednoduše ignorant a naprostý diletant. A víš proč máš pocit že to ničemu nevadí? Ne snad proto že ty sám by ses kdy o tohle někdy zajímal a z věrohodných zdrojů sis o tom někdy něco našel, ale proto že to prostě někde vidíš u nějakého rádoby "profíka" a tak si myslíš že je to v pořádku a začneš to dělat taky. Jenže v pořádku to není. Ondras83 píše: werty...to čteš z příruček nebo jsi už něco udělal?....nevim, ale asi to moc hrotíš  Nikdy jsem neměl potřebu komukoliv něco dokazovat a nemám jí ani teď, ale věř že ten kdo pracoval 10 let v jisté známé firmě na výrobu brzdových komponent jisté podvědomí o tom co je a co není správné v oblasti brzd má. Jistě, mohlo by se zdát že se snažím poučovat to nepopírám... ale je to jen zdání. Nemám potřebu poučovat pouze bych rád aby se věci dělali tak jak se dělat mají. Ani tak se to netýká někoho kdo si dělá na autě sám v garáži jako spíš profesionálů, kteří místo toho aby dělali věci tak jak mají tak na místo toho ignorantsky sabotují veškeré předepsané montážní postupy buď z neznalosti nebo z toho že nemají na přípravky. Ale jak se zdá tohle je boj s větrnými mlýny. 
To je divný,a z čeho jsou pak gufera kolem klikovky?A v převodovce?Je tam všude oleje jak hrom a nic netvrdne?
O tom tvrdnutí jsem už slyšel,ale nechce se mi věřit,že by to dělali z takových matrošů co by jen tak lechce šli prdět při styku s olejem.
Jestli to nebude jen strach výrobců z toho ,že nějaký mantinel brzdy namaže tak,že namastí i obložení a pak by s tím mohli mít opletačky,když by se něco semlelo.
Jo a jen tak mimochodem,měl jsem celý prase hozený v piksle s olejem a nikde nic netvrdlo.A že tam bylo pěkně dlouho,zhruba dva roky.
Ale zase prachovky na kuláčích styřely po půl roce a to jsem je jen držel v rukách zamaštěných od vazelíny.
A k té práci , taky dělám jedenáct let ve firmě ,která staví rodinné domy a přitom jsem ještě ani jeden nepostavil  (sorry ,musel jsem si rejpnout ):lol: 
_________________ Škoda Felície 1.3MPi, 50kw, r.v. 2001
KÁŽDÉ AUTO MÁ SVÉ MOUCHY, ALE TO MOJE JE JAK MUCHOLAPKA
Naposledy upravil Lukasula dne 7.9.09, 20:58, celkově upraveno 1
|
| 7.9.09, 20:48 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
pokud ty čepa byli trw tak tam je to vlastnost ne chyba 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 7.9.09, 20:55 |
|
 |
|
Lukasula
|
Sadra17 píše: pokud ty čepa byli trw tak tam je to vlastnost ne chyba  myslíš čepy? Vyrobce je Delphi.
_________________ Škoda Felície 1.3MPi, 50kw, r.v. 2001
KÁŽDÉ AUTO MÁ SVÉ MOUCHY, ALE TO MOJE JE JAK MUCHOLAPKA
|
| 8.9.09, 07:34 |
|
 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Registrován: 19.2.08, 15:50 Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
Ondras83 píše: jestli má werty doma auto jak na lince, kde se dělá všechno postupně, tak samozřejmě pasujou i škodovácký originál trubky, ale jeslti je to normální auto na výměnu trubek, tak nevim, co blázníš  I ve výrobě se musí trubky přesně umístit a přiohnout a to se při taktu nějakou ohýbačkou nedá stihnout. takže Werty lže jak když tiskne. Navíc fyzikální zákony praví že v tlak v kapalině je v daný okamžik všude stejný. Na tomto principu třeba fungují i zvedáky na auto popř lisy.
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
| 8.9.09, 20:38 |
|
 |
|
Capricorn
Registrován: 15.6.09, 03:10 Příspěvky: 1545 Bydliště: Olomoucký kraj
|
Josef.Radocha píše: I ve výrobě se musí trubky přesně umístit a přiohnout a to se při taktu nějakou ohýbačkou nedá stihnout. takže Werty lže jak když tiskne. Navíc fyzikální zákony praví že v tlak v kapalině je v daný okamžik všude stejný. Na tomto principu třeba fungují i zvedáky na auto popř lisy.
A tys byl někdy ve výrobě že víš jak to tam funguje? Nebo se taky snažíš být až moc chytrej jako všichni tady v téhle diskuzi? Protože jestli si ve výrobě nikdy nebyl jak můžeš vědět že lže?  Jinak k fyzikálním zákonům... Zkus si naplnit hubu vodou a pak si do ní strčit hadičku. A napřed zkus vytlačit vodu přes hadičku při nezmenšeným průměru a pak zkus hadičku prsty ohnout a uvidíš jakej tam bude rozdíl. Budeš se muset snažit hubou daleko víc aby jsi vodu vytlačil.
Jako nic proti já se wertyho nechci zastávat protože v některých momentech to fakt trochu přepískl, ale někteří mám pocit jsou taky tak trochu brouci ptylíci ...všude byli a všechno vědí. 
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
| 9.9.09, 03:50 |
|
 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Registrován: 19.2.08, 15:50 Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
Tak to tě zklamu. Mluvíš s montážním dělníkem Škoda Auto a.s. výrobní závod Kvasiny. Vím jak se to tam montuje tak mě nepoučuj.  Až smontuješ tolik aut co já tak přijď možná tě vyslechnu.
|
| 9.9.09, 08:39 |
|
 |
|
Capricorn
Registrován: 15.6.09, 03:10 Příspěvky: 1545 Bydliště: Olomoucký kraj
|
Josef.Radocha píše: Tak to tě zklamu. Mluvíš s montážním dělníkem Škoda Auto a.s. výrobní závod Kvasiny. Vím jak se to tam montuje tak mě nepoučuj.  Až smontuješ tolik aut co já tak přijď možná tě vyslechnu.
To ti věřit můžu a nemusím  A i kdyby tak určitě nemontuješ auta od základu do posledního šroubku viď? Vsadím se že si pouze jeden z těch kteří vezmou díl a vrazí ho někam na přesně určené místo a tak pořád do kola... a to je celá tvá náplň práce respektive montážních dělníků na lince. Tak tady zase laskavě nemachruj. 
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
| 9.9.09, 08:50 |
|
 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
Vít ti to rád potvrdí. Máš pravdu neumím vše více jak 70 taktů ale umím tři a z každého všechny úkony. Tak zas nemachruj ty na mě. Pokud se ti na mé práci něco nelíbí tak to máš blbé a nevíš jak důležité je vše správně umístit, aby to fungovalo tak jak má. Když něco zapomenu tak je to malér takového rozsahu, že mě to může nafleku stát místo.
|
| 9.9.09, 09:18 |
|
 |
|
Petr105
|
Capricorn píše: ale někteří mám pocit jsou taky tak trochu brouci ptylíci ...všude byli a všechno vědí. 
A co tady předvádíš ty? Kromě triku s tvojí hubou plnou vody jsi do diskuze nepřispěl ničím, takže se neozývej potrefená huso  A ještě chceš shazovat názor těch, kteří se na výrobě podílí? Šašku...
|
| 9.9.09, 09:25 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
pokracujte prosim v teto diskuzi, ja si ji kazdy vecer ctu a neskutecne se temi nesmysly bavim
|
| 9.9.09, 09:43 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |