|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
polosy favorit
mám tu jednoho favorita, při rozjezdu to v něm prásklo, přehodil jsem všechny gumy, silbloky,skontroloval čepy, tlumiče,nový telefon s uložením, nové krajní klouby, došlo ke zlepšení, ale při razantním rozjezdu to prásknutí bylo, nakonec polosy, které byly jak nové, tak měly vůli v klubech u převodovky a dost velkou, je ale zajímavé to, že tuto závadu snad každý mechanik diagnostikuje tak, že při akceleraci třepe volant, zkoušel jsem několik akcelerací a nic, vůle při točení je snad půl centimetru, hodně mě popletlo, že někdo předemnou dal na polosy nové manžety, krajní klouby a nastříkal je že vypadali jak nové miloš
|
1.2.07, 07:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: polosy favorit
slovacek.milos píše: mám tu jednoho favorita, při rozjezdu to v něm prásklo, přehodil jsem všechny gumy, silbloky,skontroloval čepy, tlumiče,nový telefon s uložením, nové krajní klouby, došlo ke zlepšení, ale při razantním rozjezdu to prásknutí bylo, nakonec polosy, které byly jak nové, tak měly vůli v klubech u převodovky a dost velkou, je ale zajímavé to, že tuto závadu snad každý mechanik diagnostikuje tak, že při akceleraci třepe volant, zkoušel jsem několik akcelerací a nic, vůle při točení je snad půl centimetru, hodně mě popletlo, že někdo předemnou dal na polosy nové manžety, krajní klouby a nastříkal je že vypadali jak nové miloš
vonkajšie kĺby zistíš najskôr tak ževytočíš plný rajd a prutko pridáš, niekedy to "lúpe" aj keď ideš rovno.
najlepšie ak zdvihneš auto, poloos pri vonkajšom kĺbe nesmie mať žiadnu vôľu hore/dole, ani do predu/zadu. môže mať vôľu cca 1mm smerom od prevodovky ku kolesu, tak isto aj vnútorné kĺby, ale iba poloos v kĺbe, kĺb v prevodovke malinkú (niekoľko desatín mm) vôľu mať môže.
najčastejšie sa to prejavuje hádzaním v rozmedzí určitých rýchlostí, ak sú kolesá vyvážené správne.
porucha vnútorných kĺbov je ojedinelá.
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
1.2.07, 11:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: slovacek.milos píše: mám tu jednoho favorita, při rozjezdu to v něm prásklo, přehodil jsem všechny gumy, silbloky,skontroloval čepy, tlumiče,nový telefon s uložením, nové krajní klouby, došlo ke zlepšení, ale při razantním rozjezdu to prásknutí bylo, nakonec polosy, které byly jak nové, tak měly vůli v klubech u převodovky a dost velkou, je ale zajímavé to, že tuto závadu snad každý mechanik diagnostikuje tak, že při akceleraci třepe volant, zkoušel jsem několik akcelerací a nic, vůle při točení je snad půl centimetru, hodně mě popletlo, že někdo předemnou dal na polosy nové manžety, krajní klouby a nastříkal je že vypadali jak nové miloš vonkajšie kĺby zistíš najskôr tak ževytočíš plný rajd a prutko pridáš, niekedy to "lúpe" aj keď ideš rovno. najlepšie ak zdvihneš auto, poloos pri vonkajšom kĺbe nesmie mať žiadnu vôľu hore/dole, ani do predu/zadu. môže mať vôľu cca 1mm smerom od prevodovky ku kolesu, tak isto aj vnútorné kĺby, ale iba poloos v kĺbe, kĺb v prevodovke malinkú (niekoľko desatín mm) vôľu mať môže. najčastejšie sa to prejavuje hádzaním v rozmedzí určitých rýchlostí, ak sú kolesá vyvážené správne. porucha vnútorných kĺbov je ojedinelá.
tak porucha vnitřních kloubů je teda dost častá, jsou vychozené že třepe volant a taky po špatné demontáži že za ně někdo tahá vypadne kroužek jehlového ložiska, řeším několikrát doroka, závada je že se třepe se celé auto při akceleraci miloš
|
1.2.07, 21:22 |
|
|
michalkatka
|
áno to s tebou súhlasím, ak niekto neodborne skladá vnútorný kĺb, vedie to k jeho závade...
|
2.2.07, 09:35 |
|
|
khko
|
Jeste dotaz
Jeste takovy dotazek. Kdyz chytnu poloosu (normalka z motoroveho prostoru) tak se s ni da pohybovat doleva a doprava. Je to dobre? Nebo jako moc se to muze pohybovat?
Dik M.
|
15.2.07, 12:45 |
|
|
michalkatka
|
Re: Jeste dotaz
khko píše: Jeste takovy dotazek. Kdyz chytnu poloosu (normalka z motoroveho prostoru) tak se s ni da pohybovat doleva a doprava. Je to dobre? Nebo jako moc se to muze pohybovat? Dik M.
vôľa smerom kolo/prevodovka byť môže... nie viac 2mm, ak by si potiahol poloos dosť silno smerom k prevodovke vytiahneš ju z kĺbu a hrozí že zlomíš zaisťovací krúžok...
|
15.2.07, 19:57 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|