Autor |
Zpráva |
marko301
|
Prekrúžkovanie motora
Páni poprosil by som o radu-- môj Formaník stratil výkon, 1,2,3 prevodový stupeň na rovine ešte ako tak ťahá, no akonáhle zaradím 4 prevodový stupeň, nedajbože sa dotiahnuť na 80 km/h a na 5 ps 90km/h len tak tak a akonáhle mu pridám, počuť taký divný tupý zvuk ( pri vyradenej rýchlosti tento zvuk ale nie je ani pri max otáčkach ). Ku nám na sídlisko je to trochu do kopčeka, predtým v pohode na 4 ps, teraz ledva na 3 ps a 40 km/h. mám podozrenie na slabý tlak vo valcoch a potreboval by som zistiť aspoň orientačne ak ste niekto dávali robiť nové krúžky, poprípade aj menili ventile aká je cca cena v servise. alebo poprípade dajaký tip čo by to mohlo spôsobovať. vopred ďakujem za info.
|
30.9.09, 17:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Nemáš jen špatně seřízený předstih? Začalo to náhle nebo postupně?
|
30.9.09, 18:21 |
|
|
slavik74
|
Skus najprv lahšiu cestu : Skontroluj (nastav) ventily, zapalovanie, premeraj tlaky vo válcoch.
Myslím si že vymeniť len krúžky nemá moc význam, už keď tak urobiť motor komplet. No snaď Ti poradí nejaky "motorár", čo by bolo najlepšie.
_________________ Škoda Favorit, 136L r.v. 1990
|
30.9.09, 18:23 |
|
|
marko301
|
No neviem, v motoroch sa nevyznám, mne sa to tak javilo akoby naraz že to prestalo ťahať, najskôr som myslel že to robí lambda sonda ale nie.
|
30.9.09, 18:55 |
|
|
Ondras83
|
marko301 píše: No neviem, v motoroch sa nevyznám, mne sa to tak javilo akoby naraz že to prestalo ťahať, najskôr som myslel že to robí lambda sonda ale nie.
seřidit ventily, když se to nezmění, hledat chybu jinde....třeba v palivový soustavě , jestli to nežere olej a má tlaky, na kruhy nesahat
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
30.9.09, 20:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to prekrůžkovanie povede asi ke KO motoru vyprávěj nám jaké máš kompresní tllaky miloš
|
30.9.09, 20:37 |
|
|
marko301
|
Kompresiu idem merať v piatok, to bol len predbežný posudok mechanika cez telefäon po vysvetlení o čo ide. Ma napadlo ono by to mohlo spôsobovať aj tesnenie pod hlavou.....
|
1.10.09, 04:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
marko301 píše: Kompresiu idem merať v piatok, to bol len predbežný posudok mechanika cez telefäon po vysvetlení o čo ide. Ma napadlo ono by to mohlo spôsobovať aj tesnenie pod hlavou.....
a formaník je karbec nebo stříkačka
nápady máš dobré ale musíš měřit tím kompresiometrem,
pokud tlak uniká i jinde než přes píst tak se to dělá tak že vemeš stříkačku na píst stříkneš hustý olej ten ti dotěsní píst a chvíli měříš znova, pak porovnáváš měření miloš
|
1.10.09, 06:17 |
|
|
marko301
|
Formaník je striekačka rok 94, a neskutočne ma to serie.. , Sám to merať nebudem, chcem s tým ísť do servisu nech sa na to chlapci kuknú. naozaj začínam mať podozrenie na to tesnenie pod hlavou pretože sa mi zdá že mi ubúda aj voda z expanzky a nikde nič mokré ani vlhké nevidno
teda okrem jednej dierky, ale tá nemá s motorom a ani s autom nič spoločné:)
|
1.10.09, 17:27 |
|
|
ferrari
|
A ide vôbec na 4 valce? Nie je to tak, že jedna sviečka nepáli? Totiž taký veľký pokles výkonu je veľmi čudný...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
2.10.09, 09:01 |
|
|
marko301
|
Práve že ide na všetky 4 valce, to mi je na tom divné..
|
3.10.09, 14:09 |
|
|
ferrari
|
marko301 píše: Formaník je striekačka rok 94, a neskutočne ma to serie.. , Sám to merať nebudem, chcem s tým ísť do servisu nech sa na to chlapci kuknú. naozaj začínam mať podozrenie na to tesnenie pod hlavou pretože sa mi zdá že mi ubúda aj voda z expanzky a nikde nič mokré ani vlhké nevidno teda okrem jednej dierky, ale tá nemá s motorom a ani s autom nič spoločné:) A dymí? Aký je olej? Totiž, keby behne väčšie mnostvo vody do spaľovákov, tak to zvykne dymiť a zasa, keď behne do oleja, tak je oleja veľa a je šedastý...aké sú sviečky? Teda elektródy, akú majú farbu?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
3.10.09, 14:15 |
|
|
marko301
|
nedymí nejak extra len za rána keď je chladno vidno výpary, olej je pekný a je ho akurát, sviečky sú ako nové
|
3.10.09, 14:32 |
|
|
ferrari
|
marko301 píše: nedymí nejak extra len za rána keď je chladno vidno výpary, olej je pekný a je ho akurát, sviečky sú ako nové čo je to "ako nové"? elektródy pri používaní nemôžu byť ako nové...ale tak, či onak to vyzerá na problém s rozdeľovačom/karbecom...
|
3.10.09, 14:44 |
|
|
marko301
|
myslel som že nie sú nejaké znečistené, podľa mňa sú ako nové , menené pred asi 2 mesiacmi, je to vstrek-žeby čerpadlo nedávalo dostatok paliva ? lenže ono to je lenivé až od 4 PS a 60 km/h. mňa asi drbne, včera som musel ostať v robote nemal som kedy ísť ani tie tlaky zmerať
|
3.10.09, 15:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|