Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 23:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Favorit (ne)startuje 
Autor Zpráva

Příspěvek Favorit (ne)startuje
Zdravím.
Máme problém s Favoritem 135L (r.v. 90).
A to, že se občas (ale poslední dobou spíš častěji) stane, že nejde nastartovat. Už opravdu nevím, čím by to mohlo být a automechanik zas nejsem. Zkoušel jsem měnit kabely od svíček, kostřící pásek motoru, víčko rozdělovače a zatím to nepomohlo. Napadá mě už jen rozdělovač a cívka.
Zajímavější je jen to, že to dělá občas, občas chytne jak na benzín, tak na plyn a jindy nic a musí se to roztáhnout, nebo strčit z kopce.
Dnes to dokonce chcíplo za jízdy a už nechytlo, zase až po roztažení.
Neví někdo na co se primárně zaměřít?

Napadá mě cívka v rozdělovači, ale tuto závadu jsem na svém voze měl kdysi já a auto nešlo ani nastartovat a ani roztáhnout a chcípalo víceméně náhodně i za jízdy.
Tento to udělal dnes poprvé, že chcípnul za jízdy, jinak vždy dojel kam měl, a kdyžtak nešel nastartovat po jízdě, když se motor vypnul a znova startoval...

Startér se točí normáně, baterka se zdá taky v pohodě...

2.2.07, 22:32
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Favorit (ne)startuje
TH píše:
Zdravím.
Máme problém s Favoritem 135L (r.v. 90).
A to, že se občas (ale poslední dobou spíš častěji) stane, že nejde nastartovat. Už opravdu nevím, čím by to mohlo být a automechanik zas nejsem. Zkoušel jsem měnit kabely od svíček, kostřící pásek motoru, víčko rozdělovače a zatím to nepomohlo. Napadá mě už jen rozdělovač a cívka.
Zajímavější je jen to, že to dělá občas, občas chytne jak na benzín, tak na plyn a jindy nic a musí se to roztáhnout, nebo strčit z kopce.
Dnes to dokonce chcíplo za jízdy a už nechytlo, zase až po roztažení.
Neví někdo na co se primárně zaměřít?

Napadá mě cívka v rozdělovači, ale tuto závadu jsem na svém voze měl kdysi já a auto nešlo ani nastartovat a ani roztáhnout a chcípalo víceméně náhodně i za jízdy.
Tento to udělal dnes poprvé, že chcípnul za jízdy, jinak vždy dojel kam měl, a kdyžtak nešel nastartovat po jízdě, když se motor vypnul a znova startoval...

Startér se točí normáně, baterka se zdá taky v pohodě...

nemáš náhodou starej tym favorita dovezenej z německa němci si na to dávali taky různy patenty ktery dělají bordel zkus si zehnat novej obyčejnej klasickej karbec na favo bo tak zkus dat ze 130ky

2.2.07, 22:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Ne je to normální auto původně koupené v ČR, doteď jezdil spolehlivě a svižně, ale v srpnu jsem ho krapet uvařil, tak bylo nutné měnit těsnení pod hlavou a zbrousit hlavu, ale zas jezdil OK, problémy se startováním se objevily asi v říjnu.

2.2.07, 22:51
Voditelj brodice

Příspěvek 
TH píše:
Ne je to normální auto původně koupené v ČR, doteď jezdil spolehlivě a svižně, ale v srpnu jsem ho krapet uvařil, tak bylo nutné měnit těsnení pod hlavou a zbrousit hlavu, ale zas jezdil OK, problémy se startováním se objevily asi v říjnu.

ja to vidim na nieco so zapalovanim: skus napr. vymenit sviecky, to nikdy nie je naskodu :D

3.2.07, 01:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
máš dvě možnosti bud je to v přívodu paliva nebo v zapalování

3.2.07, 10:26
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Sadra17 píše:
máš dvě možnosti bud je to v přívodu paliva nebo v zapalování

jo ale on tam má i plyn a taky nic jestli to tam teda nevalí oba naráz miloš

3.2.07, 16:09
Mistr mechanik

Příspěvek 
já jsem takový případ měl u 1.1 golf, vyměnili tam všechno i motor, nakonec mi to prodal, tři dny jsem se potil, chystal jsem si lano že si to hodím, nakonec jsem na to přišel prasklá hadice od sání k posilovači brzd, ale u fáčka je tryska minima, takže kdyby se to stalo tak to jde nastartovat, ale zhoršit start to může miloš

3.2.07, 16:13
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]