Autor |
Zpráva |
Blackie 639
|
Škubání 1,3 monomotronic
Ahoj, mám Felicii 1,3 monomotronic a začala před cca rokem, škubat. Prostříkal jsem všechny svorkovnice na který jsem narazil v motoru a na pojistkové desce, kontaktolem. Dalo to pokoj 3/4 roku. Na začátku prázdnin začala opět škubat. Tak jsem vyměnil zap. sv. (Bosch) a pročistil prostor před klapkou čističem karburátorů. Opět to dalo pokoj na 1 měsíc. Teď se ale závada stuňuje a motor škube čím dál víc Zapalovací kabely jsou 3 roky starý, ale nechápu, proč mi u nich nejde proměřit odpor , palec nový. Ještě jsem nenapsal dost podstatnou věc, že svíčky (jezdím převážně městský provoz), jsou černý jako uhel.
Děkuji za rady.
Podotaz: nevím, kde sehnat na netu, el. hodnoty k jednotlivým komponentům (např. Lamda sonda, snímač otáček). V příručce pro Felinu jsem tyhle údaje nenašel.
Na zapovací svíčky najeto 1000 Km (značka Bosch). Jj, filtr u čerpadla budu muset zkouknout, na ten jsem úplně zapomněl.
Naposledy upravil Blackie 639 dne 3.10.09, 09:38, celkově upraveno 1
|
3.10.09, 08:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dawid130
|
No a co zkusit vyměnit ty kabely a svíčky. Svíčky pokud jsou černý je špatně. Mají mít barvu do oranžova
|
3.10.09, 08:33 |
|
|
Ondras83
|
kabely, svíčky, možná palec a víčko, očistit hallův snímač a když se to nezmění, chtělo by to vag, jak na tom je lambda (pokud budou pořád černý svíčky) no a pak hledat tlak paliva...jak na tom je filtr paliva?
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
3.10.09, 09:06 |
|
|
varok
|
Hold je to přechlastané. Buď budou špatné svíčky, myslím typ svíček, nebo Lambda v p...i.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.10.09, 11:04 |
|
|
Jiri
|
ty kabely jak myslis ze ti nejdou promerit pokud maji nekonecny odpor tak jsou spatne jinak jak uz psali palec vicko kabely proste zapalovani at je v poradku pokud to neprestane je dobre na vag a meknout jestli meri lambda sonda a cidlo teploty..pokud potrebujes nejake hodnoty tak bych ti mohl najit v autodatech ale zalezi co by si potreboval
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
3.10.09, 11:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
taky to vidím v těch kabelech škubání je v VN že je něco nového to nemusí být praqvda elektrika je o měření a pokud nezměříš VN kabely jsou neprůchodné a KO a pak to skáče v rozdělovačii jinam a cuká miloš
|
3.10.09, 12:22 |
|
|
Jiri
|
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
7.10.09, 07:52 |
|
|
Blackie 639
|
Děkuji Ti,
Je to Felicia 1,3 monomotronic, 50KW, r.v. 96. Lambda sonda 4 kabelová, snímač otáček (Hallův snímač) 3 kabelový.
|
7.10.09, 11:22 |
|
|
Ondras83
|
|
7.10.09, 18:21 |
|
|
Jiri
|
cidlo otacek a lambda to je jasne tam to je porad stejne ale cidlo tepoty nevim jake mas bud dva draty a je vzadu v sacim potrubi a nebo ma ctyri draty a je v domku termostatu....pro ty teplotni cidla tam se ty odpory lisily....mel jsem za to ze je to stejne
|
7.10.09, 20:14 |
|
|
Ondras83
|
Jiri píše: cidlo otacek a lambda to je jasne tam to je porad stejne ale cidlo tepoty nevim jake mas bud dva draty a je vzadu v sacim potrubi a nebo ma ctyri draty a je v domku termostatu....pro ty teplotni cidla tam se ty odpory lisily....mel jsem za to ze je to stejne
do termostatu sou 2 varianty, modrej a žlutej proužek, to se liší...jinak vzadu v sacim potrubí měří teplotu vody?...
|
7.10.09, 20:16 |
|
|
Jiri
|
jo to je teplota vody vzadu v sacim potrubi to ma dva draty a pak novejsi maji to se ctyrma dratama...a jestli pak i tech se ctyrma je vic typu to uz vubec nevim...
|
7.10.09, 20:35 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: Jiri píše: cidlo otacek a lambda to je jasne tam to je porad stejne ale cidlo tepoty nevim jake mas bud dva draty a je vzadu v sacim potrubi a nebo ma ctyri draty a je v domku termostatu....pro ty teplotni cidla tam se ty odpory lisily....mel jsem za to ze je to stejne do termostatu sou 2 varianty, modrej a žlutej proužek, to se liší...jinak vzadu v sacim potrubí měří teplotu vody?...
no to sis pustil svoji fantazii hodně daleko miloš
|
7.10.09, 20:38 |
|
|
Jiri
|
slovacek.milos píše: Ondras83 píše: Jiri píše: cidlo otacek a lambda to je jasne tam to je porad stejne ale cidlo tepoty nevim jake mas bud dva draty a je vzadu v sacim potrubi a nebo ma ctyri draty a je v domku termostatu....pro ty teplotni cidla tam se ty odpory lisily....mel jsem za to ze je to stejne do termostatu sou 2 varianty, modrej a žlutej proužek, to se liší...jinak vzadu v sacim potrubí měří teplotu vody?... no to sis pustil svoji fantazii hodně daleko miloš
fantazii v cem ze jsou ty cidla jine..pak musi byt i jednotky jine kdyz to ma jine odpory...pak ty jednotky jsou nezamene tak pak teda by se musely i jednotky lisit pro ctyr dratove cidlo a pro dvou...
|
7.10.09, 20:48 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
v čem jsou jiné k tomu dospějem každopádně dkyž odpojíš čidlo na sacím potrubí máš v řj -49.5 a když ho tam nemáš a máš jen jedno 4 pinové se žlutým kroužkem a odpojíš ho máš v řj + 80 jako pevné hodnoty teploty vody miloš
|
7.10.09, 20:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|