mlhovky s dálkovejma...už sem to řešil
Autor |
Zpráva |
Nepér
|
Ondras83 píše: aha ...no tak mě řekni, co mám kde propojit a jakym směrem mám dát diodu (kam tim proužkem)...díkes No, to já nevím, nemám Feldu, zkus hledat. Najdi relé od dálkových a relé od mlhovek. Najdi mezi kterými vývody je cívka relé. Jeden z nich bude v pojistkovce ukostřen. Na druhém se bude objevovat napětí při zapnutí dálkových nebo mlhových světel. Ty druhé jsou kontakty, které hledáme. Spoj kabelem přes diodu Ten kontakt, kde se objevuje napětí při zapnutých dálkových s kontaktem, kde se objeví napětí po zapnutí mlhovek. Dioda směrem z dálkových na mlhovky, tedy proužkem blíž k relé mlhovek.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
6.10.09, 12:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
dik ...ještě sehnat diodu
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
6.10.09, 19:52 |
|
|
Nepér
|
Nejdřív to můžeš zkusit jen drátem, jen když si pustíš mlhovky, rozsvítí ti to i dálky D
|
6.10.09, 20:02 |
|
|
Ondras83
|
Nepér píše: Nejdřív to můžeš zkusit jen drátem, jen když si pustíš mlhovky, rozsvítí ti to i dálky D
dobře...až tam dám diodu, tak ten "tuning" vypínač před diodu, žejo
|
6.10.09, 20:04 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
místo diody by nešlo použít relé ?
|
6.10.09, 20:09 |
|
|
Nepér
|
Šlo, ale proč to dělat složitě, když to jde jednoduše - proč bych místo pár mm3 křemíku se dvěma vývody měl použít kus železa se čtyřmi vývody a cívkou?
|
6.10.09, 20:53 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
o to nejde, jde o to, ze kremik s nozickami nema...
|
6.10.09, 20:54 |
|
|
Ondras83
|
Vít píše: o to nejde, jde o to, ze kremik s nozickami nema...
no, možná by se dal sehnat
|
6.10.09, 21:22 |
|
|
PJDefort
|
no jen tak mimochodem sem to teď po cestě z práce zkoušel a když mám zaplý přední i zadní mlhovky a přepnu na dálkový, tak svítí všechno furt pryč, s tim že se mi vypnou zadní mlhovky sem se sek
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
6.10.09, 21:41 |
|
|
Šemik
|
Ondras83 píše: Vít píše: o to nejde, jde o to, ze kremik s nozickami nema... no, možná by se dal sehnat
Já bych dal vypínač z VN rozvodny, 10kW motor k němu co by vždycky natáhnul jeho spoušť a tim se to pak, ještě přes ovládací páku umístěnou vedle řadící páky, aktivovalo, plus ještě akustickou signalizaci zapnutého stavu pomocí vysokofrekvenčí sirény v interiéru
Diodu koupíš naprosto v jakémkoliv elektronickém obchůdku, je to ta nejběžnější součástka
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
7.10.09, 18:56 |
|
|
Ondras83
|
Šemik píše: Já bych dal vypínač z VN rozvodny, 10kW motor k němu co by vždycky natáhnul jeho spoušť a tim se to pak, ještě přes ovládací páku umístěnou vedle řadící páky, aktivovalo, plus ještě akustickou signalizaci zapnutého stavu pomocí vysokofrekvenčí sirény v interiéru
no, už sem myslel, že to myslíš vážně, když sem to začal číst a vzpoměl sem si na tvůj kostřící syndrom
diodu sem ještě nesháněl, snad seženu
|
7.10.09, 19:22 |
|
|
Ondras83
|
tak sem to dneska zapojil přes relátko, jak sem to vymyslel s cyzem a nefaká too...když to zapojim relátko, co sem tam dal cvaká, ale nic se neděje, když zapnu mlhovky, přestane to dobíjet a když to "tuning" vypínačem zapnu a vypnu světla, rozsvítěj se mlhovky
měl sem to takhle
+ je pojistka dálkovejch světel
http://sklad.obrazku.cz/obr204666_mlhovky.JPG
schema na feldu je tady, relátko mlhovek je str. 8
http://wrp.cz/rock/felicia/el_felicia.pdf
může se na to někdo podivat a říct mě, na jaký kontakty těch relátek (mlhovek a dálkovejch) mám dát diodu s vypínačem, jak to psal Nepér?...díky
|
17.10.09, 16:13 |
|
|
breta1
|
Ondro, tak jak jsi to namaloval s použitím přídavného relé, je to pro felicii spravně, musí to fungovat a žádnou diodu v tomto případě nepotřebuješ. Prostě každé uzemnění kontaktu 85 relé mlhovek musí mlhovky rozsvítit (za podmínky sepnutí spínače světel) a to ti vlastně dělá přivedení + na kontakt 86 toho tvého přídavného spínacího relé.
Někde jsi v připojování udělal chybu.
|
17.10.09, 22:01 |
|
|
varok
|
Pokud chceš Ondro takhle špekulovat přes relátko, tak to jde taky jednoduše. Přidané relátko napájet přes zvláštní spínač. Kontakty tohoto relé zapojit, jeden na napájení a druhý na cívku relé mlhovek a světel. Raději bych to oddělil diodami. Jak to popisoval Nepér je to ale jednodušší.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
18.10.09, 10:08 |
|
|
Ondras83
|
breta1: dobře, du to zapojit znovu
varok: no, jak to píše nepér by to šlo, ale felda asi nemá relátko na dálkový světla takže jak to píše nepér to musim propojit s relé hlavních světel a to mi budou mlhovky svítit s parkovačkama...
du do dílny
|
18.10.09, 12:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|