Felicie MPI zimni priprava
Autor |
Zpráva |
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
hele chlape... a co si zajit do servisu nechat změřit hustotu chl. kapaliny abys vedel do jakých mrazů můžeš? mi v loni řekli že mam do -8 tak sem dokoupil 2L fridexu a uz sem mel na -20
|
7.10.09, 13:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
mojito
|
trady píše: hele chlape... a co si zajit do servisu nechat změřit hustotu chl. kapaliny abys vedel do jakých mrazů můžeš? mi v loni řekli že mam do -8 tak sem dokoupil 2L fridexu a uz sem mel na -20
Jasny,zkusil jsem jak mi radil Neper dat trosku do lahvicky a vrazil do mrazaku,po 3 hodkach to je krasne tekuty a to je tam -20 barvicka tekutiny ma růžovoučkou barvičku,takze mi tam fakt dali celorocne nemrznouci.
Diky za moc rady
_________________ mojito (Felda 1,3 MPI 50 kw/68 koni)
|
7.10.09, 17:42 |
|
|
Ondras83
|
růžová vzlíná...až budeš příště zase měnit, vypláchni celej chladící okruh a dej tam modrou
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
7.10.09, 18:27 |
|
|
mojito
|
Ondras83 píše: růžová vzlíná...až budeš příště zase měnit, vypláchni celej chladící okruh a dej tam modrou
Prave jsem v minulych vzkazech psal,ze jsem to nedelal ja,ale servis v dubnu.Ale i kdyz mi to cely proplachli(prej) , tak tam jsou naky cucky furt,proste to neni uplne cisty.Prej je to normalni,ale i kdyz jsem co se tyce aut LAMA,tak je mi jasny,ze to ok neni.Ale chladi dobre
|
7.10.09, 19:18 |
|
|
Nepér
|
No, jde o to, že ta růžová je na až moc moderní auta, na tohle stačí zelená. Ta růžová je údajně nějaká agresivnější, či-co...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
7.10.09, 20:43 |
|
|
patrik-hp
|
Jawasaki píše: co se týče míchání směsi v ostřikovačích mám špatné zkušenosti, letní je na rozpoštění hmyzu, zimní zanechává na skle film proti přimrzání, mě osobně smíchanina vyrobila na skle něco jako olejový povlak a je to poměrně dost nepříjemné. od té doby předchozí odstraním, umyju a odmastím okno a liji pouze směs letní, nebo zimní. nejlépe téže značky
To vypadá,že sis tam nalil fridex,ten je mastnej O filmu proti přimrzání jsem nikdy neslyšel....
|
7.10.09, 21:21 |
|
|
Jawasaki
|
mno to rozhodně nenalil, používal jsem levnou letní euroshoper žlutou srágoru a zimni kvalitní sheron ptž ty levnější mrznou dřiv než doletěj na sklo
Btw jsem toho názoru že nemrzka do ostřikovačů bude taky na bázi nějakých glykolů, tzn podobná fridexu. a jestli chceš, zkus v zimě postříkat okno letní směsí a utřít a zimní směsí a utřít, uvidíš které okno se ti bude ráno škrábat líp
_________________ -Jaw-
105L 1981 - hobbycar Fabia 1.4MPi 44kW 2002 LPG
|
8.10.09, 07:38 |
|
|
NOVON
|
Bacha růžová chladící kapalina G12 se nesmí míchat s modrou nebo zelenou G48,bo jsou obě na jiné bázi..Taky není dobré míchat zimní a letní směs do ostřiků..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
8.10.09, 22:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
NOVON píše: Bacha růžová chladící kapalina G12 se nesmí míchat s modrou nebo zelenou G48,bo jsou obě na jiné bázi..Taky není dobré míchat zimní a letní směs do ostřiků..
a pak G12 se má nahradit G 12+ a ta je míchatelná s G11 i G12, stou G11 to je hnědý humus
a co se týče hliníkových hlav nikdo nic nedolévejte raději vyměnit co dva roky
hlavy a vodní pumpy to je snad na denním pořádku, pumpy reznou a hlavy oxidují miloš
|
9.10.09, 06:53 |
|
|
congy
Tydýt
|
kolko je vlastne tzch druhou kvapalin? viem ze cervena by sa nemala davat do starsich auto asik kvoli tesneniu alebo neviem kvoli comu. Ktora z tych zmesi je modra G48?
_________________ Skoda 120L, r.v. 1979 Skoda favorit 136LS, r.v. 90 Skoda Fabia 1,2, 12V r.v 06 - activ Audi A4 2.6 B5, r.v. 98 - activ
|
9.10.09, 08:40 |
|
|
NOVON
|
congy píše: kolko je vlastne tzch druhou kvapalin? viem ze cervena by sa nemala davat do starsich auto asik kvoli tesneniu alebo neviem kvoli comu. Ktora z tych zmesi je modra G48?
Používám do fáva i audiny G48..a ředím 1:1..Barvu má zelenou..(teda pokud nejsem barvoslepý ).
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
9.10.09, 10:10 |
|
|
congy
Tydýt
|
no zeleno modra ale po zriedeni. pred zriedenim skor modra:):) ja som trosku farboslepy
_________________ Skoda 120L, r.v. 1979 Skoda favorit 136LS, r.v. 90 Skoda Fabia 1,2, 12V r.v 06 - activ Audi A4 2.6 B5, r.v. 98 - activ
|
9.10.09, 14:15 |
|
|
mojito
|
No ja tam mam prave tu ruzovou a dolil jsem tam asi jenom 1-2 deci modry G48-vic fakt ne,tak to snad neva?
|
9.10.09, 21:50 |
|
|
gokralik
|
A proč to proboha dolíváš fridexem. Dolévá se jenom destilkou, protože ta se odpařuje, fridex ne. Teda pokud ti neuniká nějakou netěsností.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
9.10.09, 21:57 |
|
|
mojito
|
gokralik píše: A proč to proboha dolíváš fridexem. Dolévá se jenom destilkou, protože ta se odpařuje, fridex ne. Teda pokud ti neuniká nějakou netěsností.
To neni Fridex,je to Sheron.Nevedel jsem,ze se doleva jenom destilka a od dubna jsem dolil asi jenom 1-2 deci destilky a az ted jenom 1-2 deci nemrznouci G48ky
|
9.10.09, 22:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|