|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
kontrolka dobíjení-nepatrně svítí
Autor |
Zpráva |
Roman
|
kontrolka dobíjení-nepatrně svítí
Kluci, čím to je že když jedu a mám puštěný běžný spotřebiče, vidím, jak nepatrně svítí kontrolka dobíjení. Je to vidět jen v naprosté tmě. Když ovšem přepnu na dálkový světla a třeba ještě stírám nebo jsou puštěný mlhovky, svítí to už opravdu dost viditelně. Baterie se ale dobíjí OK. ALtík je klasika 55A. Kontakty prostříkaný kontaktolem a nezoxidovaný. Tohle mi nikdy žádnej forman nedělal - dělá to a nemění se to při jakýchkoli otáčkách-díky za jakoukoli radu
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
5.2.07, 08:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
Mohla by být proražená dioda v usměrňovači, ale jestli to dobíjí dobře tak nejspíš ne. Já jsem dal do kontrolky místo žárovky LEDku a taky při úplné tmě je vidět že slabě svítí. Jelikož mi to jinak dobíjí dobře, tak to nehodlám řešit.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
5.2.07, 09:30 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
romane zkus ještě změřit napěří přímo na altíku na šroubu a pak na aku jestli tam není rozdíl v napětí a kolik ti to dobíjí, měř to i pod různým zatížením na aku i altecu, a kolik máš kapacitu aku je 100%? napiš miloš
|
5.2.07, 09:55 |
|
|
Roman
|
slovacek.milos píše: romane zkus ještě změřit napěří přímo na altíku na šroubu a pak na aku jestli tam není rozdíl v napětí a kolik ti to dobíjí, měř to i pod různým zatížením na aku i altecu, a kolik máš kapacitu aku je 100%? napiš miloš
jj oki kluci - diky
To milos - vim ze na baterce namerim cca 13,95, ale na altiku sem nemeril - promerim to a napisu oki
|
5.2.07, 10:03 |
|
|
JohnDeere
|
Mal som podobný problém, ibaže mne tá kontrolka trošku viac šaškovala. Bola odpálená jedna dióda v altíku. V 55ke je 9 diód. Ak alternátor dobre dobíja ale svieti kontrolka tak je odpálená jedna z troch diód, cez ktoré je napätie vyvedené na výstup R. Kontrola dobíjania funguje tak, že sa porovnávajú napätia medzi +B a R. Ak je medzi nimi väčsí rozdiel tak kontrolka svieti. Roziel je spôsobený tým, že napr. výstup +B je zásobovaný 3mi fázami a výstup R kvôli jednej odpálenej diode iba 2mi fázami. Preto je akumulátor dobíjaný tak ako má ale kontrolka dobíjania svieti.
_________________ Š 125L r.v.89
|
5.2.07, 12:45 |
|
|
JohnDeere
|
Ináč neviem prečo je na všetkých schémach naznačené zapojenie statora do hviezdy, keď podľa mňa je stator zapojený do trojuholníka.. takto:
čo vy na to? Buď som ja blbý alebo ako to vlastne je??
_________________ Š 125L r.v.89
|
5.2.07, 12:52 |
|
|
Roman
|
JohnDeere píše: Ináč neviem prečo je na všetkých schémach naznačené zapojenie statora do hviezdy, keď podľa mňa je stator zapojený do trojuholníka.. takto: čo vy na to? Buď som ja blbý alebo ako to vlastne je??
No dikas - ale je to zajimavy, protoze altik je Origo skdovackej a jezdim na nem asi pul roku a napetovej rekulator je asi mesic starej (v nem jsou myslim i zality ty diody - i kdyz oni byly 2 typy - musim na to mrknout
|
5.2.07, 13:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|