Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 06:12

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 plyn vs. Kvapalina v tlmici 
Autor Zpráva
Tydýt

Příspěvek plyn vs. Kvapalina v tlmici
Hojte aky je rozdiel medzi plynovymi plynovo- kvapalnymi a kvapalnymi tlmicami. Viem ze to bude asi v tlmiacom mediu ale ktore tlmice su na co vhodne. Trebars na fanousa aky druh by ste doporucili. Ja mam teraz na test vpredu starline ale je to hroza auto sa aj tak hupe, preto pojdu rychlo do prec. Pocul som tu uz par znaciek ale mna osobne zaujimaju dve. SACHS a Monroe REFLEX. Nema niekto skusenost?

Audi A4 2.6 B5, r.v. 98 - activ

9.10.09, 22:16
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Já mám na formanu kapalinové SACHS a jsem spokojený..Na zahraniční vozy doporučuju tlumiče KAYABA a opět kapalinové,bo v prvovýrobě se používají tlumiče olejové..Tak že za mě teda olejové SACHS nebo KAYABA..bavím se o standartním podvozku..Protože ONDRAS83 napíše určitě HP Sporting..;-)

10.10.09, 20:36

Příspěvek 
dej Kayaby Excel-G, někde v Užitečnejch odkazech je odkaz na pěkný ceny a je to to nejlepší sériový co můžeš autu dopřát (mluvim z toho co řikali ostatní, mě výměna teprv čeká)

10.10.09, 20:43

Příspěvek 
A zase ona fabulace prodejci šířená navíc neznalou veřejností... Plynové tlumiče :roll: Žádné takové nejsou... vždycky je tam olej. Inertní plyn je tam jenom proto aby se zamezilo pěnivosti oleje. Jsou jen plynokapalinové a kapalinové tlumiče. Ať vezmete kteroukoliv značku tlumičů Kayaba, Sachs, Bilstein atd... nikde nenajdete ani jednu řadu pouze plynový tlumičů. Čistě plynové může být tak maximálně penumatické odpružení.

11.10.09, 08:36

Příspěvek 
NOVON píše:
Já mám na formanu kapalinové SACHS a jsem spokojený..Na zahraniční vozy doporučuju tlumiče KAYABA a opět kapalinové,bo v prvovýrobě se používají tlumiče olejové..Tak že za mě teda olejové SACHS nebo KAYABA..bavím se o standartním podvozku..Protože ONDRAS83 napíše určitě HP Sporting..;-)

nikdy sem nenapsal HP sporting, ale jen HP...já mám HP na obyč pružinu, tzv. produkční a nemůžu si stěžovat...

jinak záleží jak jezdíš, já už sem viděl ty sachsy na feldě kombi po cca 25 tis. km vzadu vyteklý...na feldy/fáčka dáváme ateso a není to problém, já sem je tam měl taky a oproti jinejm autům (i oproti těm sachsům) sem to měkčí neměl a že sem s tim jezdil jako prase, tak drželi pořád...

jestli jezdíš ostřejc, doporučuju přitvrdit (plyno-kapalinový) jestli jezdíš normálně tak ti stačej kapalinový, ale nekupuj šity typu starline :wink:

11.10.09, 08:43
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
jestli jezdíš ostřejc, doporučuju přitvrdit (plyno-kapalinový) jestli jezdíš normálně tak ti stačej kapalinový, ale nekupuj šity typu starline :wink:

Je to jak píšeš Ondro... Plynokaplinové vydrží větší zátěž tím pádem jsou lepší pro ostřejší jízdu... Kdežto při větší zátěži u kapalinových olej začne pěnit a snižuje se tlumící účinek.

11.10.09, 08:50

Příspěvek 
werty píše:
Ondras83 píše:

Je to jak píšeš Ondro... Plynokaplinové vydrží větší zátěž tím pádem jsou lepší pro ostřejší jízdu... Kdežto při větší zátěži u kapalinových olej začne pěnit a snižuje se tlumící účinek.

přesně tak...a když to někde budeš řezat po špatný silnici, tak se ten olej ohřívá, tim řídne, pak pění a tlumení je skoro nulový :|

11.10.09, 09:03
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Ondras83 píše:
přesně tak...a když to někde budeš řezat po špatný silnici, tak se ten olej ohřívá, tim řídne, pak pění a tlumení je skoro nulový :|

to odněkud znám :lol: :lol:

11.10.09, 09:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Plynokapalina byla vyvynuta zejména pro rally,kde kmity dosahovaly takových hodnot,že v oleji se vytvářely vakuové bubliny,který logicky nic neutlumí,proto přes membránu tlačí odspoda plyn oddělený membránou od oleje,aby bubliny redukoval.Při prudkém pohybu,který olej nezachytí vezme plyn,který vlastně nedovoluje díky jeho tlaku přes membránu oleji spěnit...
Ale něco za něco...Nic není tak osvědčené ve spolehlivosti jako olej,není tam nic kromě oleje a pístu v něm běhajícím...Automobil sériový nedosahuje nikdy tak strašných extrémů jako auto používané v závodech...proto pokud dojde k nějaký bublině a tedy chvilkovému odskočení kola od vozovky,vy to ani nepoznáte...Je to prostě zbytečnej komfort a hlavně ten tlumič s plynem je jakejsi gumovej.Je to jen komfort navíc více či méně na nevim :P ....Jestli tedy Sachs tak performance je olej, modrý polep, plyn advance červený polep...

Naposledy upravil patrik-hp dne 11.10.09, 19:45, celkově upraveno 1

11.10.09, 19:29

Příspěvek 
a BOGE červenej polep ? údajně to má bejt licence sachs ale nikde sem nic nezjistil

11.10.09, 19:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Prosimtě to nevim,dočetl jsem se že to dělaj se sachsem,ale nevim ti...Leda se zeptat prodávajícího... :wink:

11.10.09, 19:48

Příspěvek 
prodávající byla firma a všechno dělali ve škoda servisu :wink: no tak zase nic aspon mě těší že fungujou perfektně

11.10.09, 19:55
Profil ICQ

Příspěvek 
jj, dneska už se nebudou na trh dodávat nějaký moc šmejdy, ikdyž vyjímky se najdou, ale dneska se neudělá chyba, když se koupěj sachsy nebo atesa...my třeba na favoritu máme AL-KA, protože na jiný v tý době nebylo a přestavoval se barák no a ty tlumiče už tam sou 250 tis...možná to je blbost, ale když se favorit dělal, měl 52 tis a teď má něco přes 300 a tlumiče se zaručeně nedělaly, jen na začátku

11.10.09, 20:40
Profil ICQ

Příspěvek 
Sadra17 píše:
a BOGE červenej polep ? údajně to má bejt licence sachs ale nikde sem nic nezjistil

Tak to vím zase já..Na audině mám BOGE a je na nich znak VW/AUDI,tak že to není žádný šunt,je to prvovýroba a na audiklubu psali,že BOGE=SACHS.Taky ceny jsou velice podobné..
Jak už jsem psal jinde,koncern VAG používá do vozů se standartním podvozkem kapalinové SACHS/BOGE..;-)

12.10.09, 06:57

Příspěvek 
Boge je kvalitní značka, která se zprvu montovaly i na Fava než se přešlo na tlumiče tuzemské výroby. Kdo nevěří je to jak v knížce Škoda Favorit vyjíždí tak i v Andrtovi. Mimochodem tam je Boge uváděna jako samostatná značka... ovšem za tu dobu se lecos mohlo změnit a klidně už může být Boge pod Sachs.

12.10.09, 09:04
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další