|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Jad
|
Zimní gumy celoročně
Když už se tady hojně probírají zimní pneumatiky a přezouvání, chtěl bych se zeptat na související věc. Slyšel jsem názor (dokonce s odvoláním na pořad AutoMoto Revue), že pokud člověk s autem moc nenajezdí (řádově pod 10 tis. Km ročně), stačí mít zimní pneu po celý rok a nepřezouvat. Že stejně po 4 - 5 letech guma postupně tvrdne a je třeba jí vyměnit, i když vzorek je ještě v normě. Jaký je na to váš názor? Nemá to negativní vliv na jízdní vlastnosti přes léto, když jsou např. 30°C vedra?
|
14.10.09, 19:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Kdysi dávno jsem to tu řešil, mmnt, zkusím hledat.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
14.10.09, 19:44 |
|
|
Nepér
|
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
14.10.09, 19:46 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Se 105L jsem najel za 2 roky 40 000km na zimních levnejch pneu Kormoran. Na vzorku se to projevilo asi jako na letní gumě, jelikož jezdim klidně. Takže si myslim že pokud to má být pod 10 000 km ročně, určitě bych osobně používal jenom zimní pneu.
|
14.10.09, 20:01 |
|
|
kingbacker
|
na favoritu přezouvam vše, taky se sn ím jezdí, s emkem máme vepředu zimáky pořád, vzadu měníme
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě
|
14.10.09, 20:20 |
|
|
MATTESS
|
na ZX jsem jezdil první rok na zimákách do konce července. A nikdy více. Za deště dost klouzaly, v zatáčkách vlivem teplot to byla pěkná žvejkačka
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
15.10.09, 06:14 |
|
|
ferrari
|
Nie sú zimáky, ako zimáky a potom v lete asik veľmi záleží, aké sú...hl. aká je zmes...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
15.10.09, 06:46 |
|
|
VeTeV
Senior TW team
|
ja kdysiva take dojizdel zimaky a uz i vlivem vzorku to na mokru bylo takovy plavny... ale kdyz clovek najezdi prd a klidne tak je to skousnutelne
_________________ Škoda 120GLS - renovace od základu, expediční vůz - cesta je cíl
Škoda 120L - spotřební vůz - končí
Xantia 1,8i 16v Break - ať se nám svět houpe
Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?
|
15.10.09, 09:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|