|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
přední mlhovky - asi relé
Autor |
Zpráva |
sedlv1990
|
přední mlhovky - asi relé
Zdravím,
potřeboval bych poradit. Je to měsíc co mi přestaly svítit přední mlhovky. Teď na podzim začnou mlhy, takže bych to potřeboval vyřešit. Přestaly svítit z ničeho nic obě. Myslím si, že je to relém, protože když zmáčknu tlačitko na palubovce, tak to u pojistek necvakne (ale např. u zadních mlhovek to cvakne). Potřeboval bych schéma nebo poradit, který relé vyměnit. Předpokládam, že je v nějaké svorkovnici u pojistek? Auto - Favorit 89 (karb.)
//Ještě dodatek, kontrolka funguje (rozsvítí se, když zmačknu tlačitko). Bohužel kontrolka kontrolky už tam není...
Díky za rady.
|
15.10.09, 17:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: přední mlhovky - asi relé
pozri poistky a preventívne preletuj celú poistkovku...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
15.10.09, 17:47 |
|
|
sedlv1990
|
Tak pojistky jsou v pořádku, na to jsem se díval. A co myslíš tím přeletováním?
|
15.10.09, 17:53 |
|
|
CrazyMan
|
vyndat pojistkovku a znova pájkou přejet všechny cínové spoje co tam jsou... vznikají tam tzv. studené spoje...
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
15.10.09, 18:28 |
|
|
sedlv1990
|
Ahá, ale asi první zkusím přehodit relé (třeba z vyhřívání zadního světla), to by šlo ne? Nebo ty relé jsou tam napájený na té desce??
//*zadního skla*
Naposledy upravil sedlv1990 dne 15.10.09, 18:42, celkově upraveno 1
|
15.10.09, 18:33 |
|
|
Šemik
|
Relé jsou jen zasazeny v paticích.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
15.10.09, 18:35 |
|
|
Nepér
|
No a když ti relé zůstane v ruce i s paticí, jako mně, stejně to budeš muset proletovat
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
15.10.09, 18:37 |
|
|
sedlv1990
|
Tak zítra zkusím a dám vědět .
|
15.10.09, 18:41 |
|
|
sedlv1990
|
Zdravím,
takže podle schématu jsem si zjistil, že u pojistek uprostřed je relé na přední mlhovky, ale na obrázku je vidět, že tam vůbec není. Jak je to možný? každopádně jsem vzal relé z vyhřívaní zadního skla a vyzkoušel jsem ho v těch dvou volných paticích a pak postupně ve všech ostatních. Nepomohlo.
http://megaupload.cz/images/LHUdsc00256.jpg
Takže asi jak navrhujete, přeletovat?
|
16.10.09, 16:04 |
|
|
Nepér
|
Ty mlhovky jsou v autě původní nebo dodělané podle originální dokumentace, nebo to dodělával někdo jen tak, jak mu to přišlo pod ruku?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
18.10.09, 16:02 |
|
|
p.s.
|
Re: přední mlhovky - asi relé
dost velkej problém u této pojistkovky představovala oxidace vem kontakty i pojistky smirkem a mírně to napruž pokud to nepomůže zjisti zda se v patici vyskytuje po sepnutí tlačítka plus 12V stačí na to 12v žárovka nebo měřák.dale by se měl v patici nacházet stálý napětí plus 12V.pokud to vemeš dle kontaktů na relátku tak na jednom s kontaktú č.85 nebo č.86 bys měl naměřit po sepnutí tlačítka plus 12V na tom druhém bude kostra.pokud kusem drátu propojíš kontakty 30 a 87 na jednom z nich musíš naměřit plus 12V tak bys měl ty mlhovky rozsvítit pokud ne můžeš mít špatnou kostru u světel v haji pojistky vytavenou patici relé či prasklý žarovky.
|
18.10.09, 18:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|