Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 20:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 Zimáky na předek nebo na zadek? 

Na přední nebo na zadní nápravu?
Přední 47%  47%  [ 8 ]
Zadní 53%  53%  [ 9 ]
Celkem hlasů : 17

Zimáky na předek nebo na zadek? 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Ja sa rád zopakujem - neutrálne sa šáde správala, ke´d mala vpredu OK zimáky a vzadu OK Matador MP4 (=OR34). Zadok sa zľahka šmýkal a pekne sa to dalo korigovať. Iste, lepšie je mať zimáky všade...ale dať dopredu letné a dozadu zimné je pre mňa čistá sebevražda/vražda - zadok sedí ako prilepený, ale môžeš zatáčať, koľko chceš, ideš stále rovno...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

15.10.09, 06:39
Pspvek Reklama

Příspěvek 
ferrari píše:
Iste, lepšie je mať zimáky všade.....

O tom žádná

ferrari píše:
ale dať dopredu letné a dozadu zimné je pre mňa čistá sebevražda/vražda - zadok sedí ako prilepený, ale môžeš zatáčať, koľko chceš, ideš stále rovno...

Přesně tak, máš plný rejd a jedeš pořád rovně

15.10.09, 06:48
Senior TW team

Příspěvek 
pavel je holt zastance Or34ek :-))

ja davam posledni roky Vraniky a spokojenost na max - na sade to staci a nikde me to ve stychu nenechalo...

Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?

15.10.09, 09:22

Příspěvek 
zimáky jsou zrova taková věc, na který se nevyplácí šetřit... Když už tak i ty nejlevnější, ale na celý auto :)
já mám Goodyear UG7+ a spokojenost

15.10.09, 09:40

Příspěvek 
VeTeV píše:

správně.... když jsou nový tak fungujou, oni by je nevyráběli pomalu 25let kdyby to byl nějakej šmejd, škodovky na nich jezdily od výroby a jezděj do teď... a málokdo tehdá dával zimáky.

nevim jak sem vložit fotku ale ukázal bych vám novou OR34 kde jsou krásně vidět lamely které jsou důležité pro zimní gumy.!

15.10.09, 11:03
Profil ICQ

Příspěvek 
ppavel píše:
OR34 kde jsou krásně vidět lamely které jsou důležité pro zimní gumy.!
Ono je to tak, že OR34 (=Matador MP4) má taký zimný dezén, ale nemá zimnú zmes...ako, dá sa na nich v zime jazdiť, ale zas nesmú byť vydraté...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

15.10.09, 14:06

Příspěvek 
pokusim se vložit fotku... snad to pujde.

tady je vidět vzorek nové OR34.. odjezdil jsem na nich zimu a nebyl s nima problem.

Obrázek

15.10.09, 16:02
Profil ICQ

Příspěvek 
já měl na š120 jednu zimu jen dvoje zimní gumy... nejdřív jsem je měl na předku (vzadu OR34 asi 4mm) a chovalo se to pěkne hnusně, v zatáčkách zadek ustřeloval a při brzdění zadek velmi často chtěl předjet předek... (holt asi předek se přes sníh "zahryzne" a brzdí, kdežto zadek se kouže a průser je na světě)

tak jsem je dal na zadek a auto se mi zdálo o hodně stabilnější... další rok sem dokoupil další dvě gumy a už to bylo bez problémů úplně

15.10.09, 16:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
ppavel píše:
VeTeV píše:

správně.... když jsou nový tak fungujou, oni by je nevyráběli pomalu 25let kdyby to byl nějakej šmejd, škodovky na nich jezdily od výroby a jezděj do teď... a málokdo tehdá dával zimáky.

nevim jak sem vložit fotku ale ukázal bych vám novou OR34 kde jsou krásně vidět lamely které jsou důležité pro zimní gumy.!

já mám přesně na zadku OR 34. Na předku Kumho. Takže na zadku necám OR34 a na předek dám ty zimáky a bude to. Takže jsem rozhodnutej, když to bude nepříjemný, předek a zadek zaměnim a hotovo.

15.10.09, 18:47
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Příspěvek 
Bany a co ještě ta varianta dalších 2 zimáků?

15.10.09, 19:08

Příspěvek 
chemer píše:
Bany a co ještě ta varianta dalších 2 zimáků?

No to je samozřejmě nejlepší varianta, ale zatim nejsou peníze. Tyhle dva zimáky jsem koupil společně s dalšíma kravinkama na škodovku. Zatim chci právě vyřešit jak s dvěma zimákama a až se naskytne příležitost, dal bych dam další dva, když je seženu. Jako minulou zimu jsme jezdili na Barum Púchov OR 34 který byly starý 20 let a nikomu se nic nestalo, ale když mám zatim ty dva zimáky, chtěl bych to použít.

15.10.09, 19:30
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
bany.xf.cz píše:
Barum Púchov OR 34 který byly starý 20 let

A pokud plast chladem nepraskne, budou jezdit navěky :) Já teda mam co řikat když je mam taky (rok 1987) :lol: :oops: ale snad už ne dlouho.

15.10.09, 19:33

Příspěvek 
ja bych je dal asi na predek, minulou zimu jsem mel strasne problemy s nedotacivosti nez jsem obul zimaky, ale pak je zase problem s pretacivosti. ale lepsi zatocit a jezdit pomalu a jen lechtat plyn nez vubec nezatocit a nekam to narvat. ale v podstate myslim ze 2 gumy nema nejak moc velky smysl davat, to si moc nepomuzes

15.10.09, 19:45
Profil ICQ

Příspěvek 
k tomuhle mám dobře co říct :-)

jako studentík jsem zkusil leccos a ve škodě jsem za 10 let najezdil 80-90000km

nejdřív jsem jezdil na 14" or6, připadalo mi to dobré, vyjel jsem vždy kam jsem potřeboval, a zrádné to bylo jen tím že moc nedřaly ani jedna, ale zase žádná svinina - na což jsem přišel v době, kdy jsem přešel na OR34, s těmi jsem byl velice spokojen na suchu a mokru, ale na ledu byly stejně blbé jako OR6 a v hlubším sněhu OR6 vyhrávala (pravda možná i proto, že byla 155) ovšem předek moc nedržel, protože trakce byla ještě s přimhouřeným očičkem docela dobrá, ale lehký předek se choval blbě...

pak jsem zkusil, když byly zadní OR34 ještě dobré, a přední už sjeté, dát dopředu zimák - protektor internacional winter UG4, takový šípový, dost hrubý vzorek (údajně licenece GY, ale to moc nežeru) mno z auta se stala hustá drifmaschine, předek držel dobře, zadek šel do driftu při poustění spojky a přidání plynu na letišti i na 3 :-)

pak jsem nahodil UG4 na celé auto, a ono to bylo dobré, auto se chovalo neutrálně, aby mi ustřelilo do přetáčivýho smyku - to jsem musel chtít ho utrhnout... proto i zimní protektory doporučuju, jsou za dobře, prospěješ prostředí a po přechodu na firestopne winterhawk jsem krom trošku, nepatrně, lepšího výkonu na náledí, ale zase horšího v břečce, nezaznamenal další podstatné zlepšení.

tudíš si dokup, klidně 2 protektory, které vyjdou do nějakejch 1500, od nějaké čské prověřené firmy, co to dělá dlouho a dej je na auto, abys měl zimní všechny, nebo levnější zimák... jakýkoli zimák totiž bude lepší než jakýkoli letňák, a samozřejmě, a jak jste četli i zpraxe ověřeno i než OR6 a OR34 což ve své době asi nebyly špatné gumy ovšem za 30 let je jakákoli lepší, zvláště pokud má za sebou ta OR 10-18-20 let postávání v garáži nějakého dědy...

19.10.09, 19:24
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3