|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Autor |
Zpráva |
kozina
|
bosator píše: kozina píše: byl jsem se podívat na karbec a chci se zeptat na jednu věc auto studené:šlápnu na plyn a vzduchová klapka v karbeci má být uzavřena úplně nebo tam má být mezera tak 2-3 mm??? na úplně studenem moru, před startem je zavřená, po startu ji otvírá, podle podtlaku, objemový ovladač, postupně jak se ohřívá těleso sytiče, posunuje se i stupňovitá vačka a otvírá klapku až do kolma. Při teplotě nad cca 30° už ovládá klapku jen stupňovitá vačka, ten objemový ovladač ztráci funkci
no ale já tam mám tek mezeru jak píšu 2-3 mm.jak mě v nedělu šteloval jeden chlápek sytič tak to na néééé úplně studeným motoru došteloval tak že klapka nebyla úplně dovřená a pak řekl že mám zapnout klíček a ais po 5 min stala kolmo tak prej fahčí
|
15.10.09, 19:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kozina
|
bosator píše: kozina píše: byl jsem se podívat na karbec a chci se zeptat na jednu věc auto studené:šlápnu na plyn a vzduchová klapka v karbeci má být uzavřena úplně nebo tam má být mezera tak 2-3 mm??? na úplně studenem moru, před startem je zavřená, po startu ji otvírá, podle podtlaku, objemový ovladač, postupně jak se ohřívá těleso sytiče, posunuje se i stupňovitá vačka a otvírá klapku až do kolma. Při teplotě nad cca 30° už ovládá klapku jen stupňovitá vačka, ten objemový ovladač ztráci funkci
jinak to vidím asi na ten obj. ovladač ne netu jsem viděl cenu okolo 450-550 kč origo
|
15.10.09, 19:05 |
|
|
kozina
|
jo ještě jeden postřech k tomu startování Byl jsem na dovolené týden a měl sem odpojenou baterku Jak jsme se vratili tak jsem zapnul baterku a prd auto nechtělo za živého boha naskočit startár točil a nic až po hodně dlouhé době se podařilo autu nastartovat ale bylo to jak chcíplina A to bylo teplo??? musel jsem opět šlapat na plyn aby se to vůbec dostalo do nějakejch otaček trvalo to tak 10 min
|
15.10.09, 19:11 |
|
|
varok
|
Když se šlápne před nastartováním motoru na pedál plynu, přívěra se musí zavřít úplně. Při točení motoru startérem a po naskočení motoru má být mezera u přívěry asi 1mm. Po asi těch 5-7sekundách se má zvětšit na asi 2-3mm. Tahle mezera jde nastavit malým šroubkem imbus. Je u toho táhla objemového ovladače, ale z přední strany. Ještě bych zkusil sundat to víčko sytiče a zkontroloval jestli není poškozený bimetal. Někdy bývá prasklý. Musí být tím očkem nasazený na tom táhlu od přívěry. Všechny táhla musí jít lehce, nesmí nikde drhnout.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.10.09, 08:52 |
|
|
kozina
|
varok píše: Když se šlápne před nastartováním motoru na pedál plynu, přívěra se musí zavřít úplně. Při točení motoru startérem a po naskočení motoru má být mezera u přívěry asi 1mm. Po asi těch 5-7sekundách se má zvětšit na asi 2-3mm. Tahle mezera jde nastavit malým šroubkem imbus. Je u toho táhla objemového ovladače, ale z přední strany. Ještě bych zkusil sundat to víčko sytiče a zkontroloval jestli není poškozený bimetal. Někdy bývá prasklý. Musí být tím očkem nasazený na tom táhlu od přívěry. Všechny táhla musí jít lehce, nesmí nikde drhnout.
Takže jsem zjistil že tam mám po sešlápnutí plynu asi 3 mm mezeru.Nejde to doštelovat tak že na víčku sitiče je šestihran tak ho otočit aby ta přívěva zavřela uplně a pak to dotáhnout tím malinkým šroubečkem co je na boku víka sytiče???
|
17.10.09, 17:45 |
|
|
werty
|
Protože šlapeš na pedál v celé jeho dráze... Tím se docílí nuceného otevírání přívěry které je cca ty 3mm. Stačí šlápnout na pedál jen do 1/3 nebo max. 1/2 jeho dráhy. Jde jen o to aby se stupňovitá vačka mohla natočit a šroub zvýšených otáček na volnoběh jí v tom nebránil. Není nutný šlapat na plno... pak se ti pákou nuceného otevírání zase přívěra naopak otevře respektive zůstane mezera asi 3 mm.
_________________ Favorit 136X
|
17.10.09, 17:48 |
|
|
|