Favorit - striela do karburatora
Autor |
Zpráva |
martin3200
|
Favorit - striela do karburatora
zacalo my strielat do karburatora a neviem cim by to mohlo byt. menil som hadicku s tej nadobky co je pri karburatore lebo bola popraskana a ine nic a po nastartovani pohoda
az ked som sial neskorsie preparkovat tak po nastartovani sa mi motor nezdal chitil normalne len mal taky strastne tupy zvuk a ako keby isiel na 3 valce obcas neviete co s tym???
|
15.10.09, 19:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
lubo_s
|
Re: Favorit
Zkontroluj náhon rozdelovača.
_________________ Š Felicia 1.3 MPI
|
15.10.09, 20:40 |
|
|
michalkatka
|
Re: Favorit
no veru, najskôr niečo s rozdeľovačom, iskru nehádže v správnom momente, možno aj ideš na 3 valce...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
15.10.09, 20:51 |
|
|
martin3200
|
tak to je vsetko pekne len ako ho skontrolovat okrem toho ze mozem dat dolu krat pozrit ramienko a co viac??
|
16.10.09, 07:02 |
|
|
IceBear
|
Nebudeš mi to asi věřit, ale trvalo mi celých 15 vteřin, než jsem na googlu našel něco o rozebraném rozdělovači
http://favoweb.skoda110r.cz/article.php?id=2
_________________ Fávo Ferdinand 135 BMM 40kW, r.v. 1994, stále "homeless"
Auto Emocion
Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem
|
16.10.09, 11:31 |
|
|
martin3200
|
tak to fakt neverim ale no co uz a ja som si neni isty ci to dokazem rozlozit este ako tak ale kto to potom zlozi????
|
16.10.09, 12:23 |
|
|
IceBear
|
Jo, naučit se hledat na internetu je zbraň mocnější síle atomu
Složit rozdělovač bych si trofnul i já, který ho nikdy neviděl rozebraný a moje vzdělání se netýká servisu automobilů. Návodů je na netu spousta. Stejně tak i informací o tom, co všechno může být v rozdělovači špatně. Seřízení předstihu už tak triviální není (u karburátorových motorů samozřejmě), ale i když jsem na techwebu krátkou dobu, našel jsem za tu dobu hromadu informací o tom, jak si ho sám seřídit (i když mě se to netýká, mám motor 781.135B, tudíž mi předstih nastavuje BMM jednotka).
Jinak budeš muset využít služeb servisu. Myslím, že ani takoví machři jako Šemík nebo Miloš a další ti nedokáží spravit rozdělovač po internetu
_________________ Fávo Ferdinand 135 BMM 40kW, r.v. 1994, stále "homeless"
Auto Emocion
Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem
|
16.10.09, 12:42 |
|
|
martin3200
|
aj tak mi nejde do hlavy jedna vec vsetci hovorite o rozdelovaci ale ja som sa ho ani nedotkol je mozne aby sa to z nicoho nic zmenilo jeho nastavenie to mi nejde do hlavy
a ked uz tak kde tym rozdelovacom tocit ked my striela do karburatora v pripade ze je dobry?
|
16.10.09, 19:10 |
|
|
michalkatka
|
pokiaľ nemáš nejaké základné znalosti o motore a fungovaní ťažko takto po internete, môže to byť množstvo základných vecí ktoré si aj laik musí všimnúť, napr. sa mi stalo že motor išiel zle a nakoniec som zistil že jeden kábel ku sviečke bol vedľa sviečky alebo uhlík v hlave rozdeľovača, mohla ti odísť cievka rozdeľovača (Favo už žiadne ramienko nemá, má bezkontaktné zapaľovanie) atď...
myslím že by si mal najprv prebehnúť užitočné odkazy sú tam PDF o Favoritoch kde je dopodrobna rozpísané čo základné a kde hľadať, ak to pochopíš tak to aj opravíš, potom sa podeľ s nami o svoje postrehy, ak nie tak jedine servis, alebo niekto kto sa tomu rozumie.
|
17.10.09, 12:14 |
|
|
martin3200
|
tak uz je hotovo rozdelovac spraveny len stale to neni ono ten motor este obcas streli do karburatora a ide mi strastne v nizkych otackach na volnobeh a zdochyna inak uz bi to ako tak bolo len doladit
|
17.10.09, 14:16 |
|
|
michalkatka
|
martin3200 píše: tak uz je hotovo rozdelovac spraveny len stale to neni ono ten motor este obcas streli do karburatora a ide mi strastne v nizkych otackach na volnobeh a zdochyna inak uz bi to ako tak bolo len doladit
odpojovač voľnobehu ti ide v zadu na karbe ja teký valček, ide do neho jeden káblik, zapni zapaľovanie a skús ten káblik odpájať/pripájať či bude tan valček cvakať niekedy toto robí kostra karbu, je tam taký káblik čo premosťuje sanie s karbom...
|
18.10.09, 10:08 |
|
|
Kacer
|
Jeste pred tim nez ses nachal navest na nastaveni predstihu sis mel oznacit polohu rozdelovace.Jinak to vypada asi tak,ze proto ti strili protoze jde na tri valce - skontrolovat svicky,kontakty a uhlik ve vicku.Potom nastartovat kdyz pujde na 4 otacet rozdelovacem podle otacek motoru co jsi mel puvodne a dostanes tak i rozdelovac na puvodni misto. To strileni uz jsem mel tu skusenost a to se mi stalo tak,ze byli prehazeny kabely na rozdelovaci.
|
18.10.09, 10:33 |
|
|
martin3200
|
no on na 4 uz ide len to strielanie som zachitil iba raz a to ked som pustil plyn a islo to uz na hranici zdochnutia a ako som v tom pridal tak vtedy to strelilo a mislis ze tie otacky sa mi este mozu nastavit ked budem krutit s rozdelovaco????
inak tie kabliky som mal uz vsetky von a konektory som vsetky vycistil no ci to cvaka som neskusal skusim a napisem
_________________ Skoda favorit rv.90
|
18.10.09, 11:18 |
|
|
michalkatka
|
točiť rozdeľovačom bez rozmyslu je nezmysel, ak voľnobeh to ovplyvní, ale bez stroboskopu, alebo meráku si asi neporadíš.
predzápal sa dá ešte nastaviť podľa detonácii pri prudkom pridaní plynu, ak detonuje treba trocha ubrať, nájsť takú akurát hodnotu...
|
18.10.09, 11:32 |
|
|
martin3200
|
ten odpojovac volnobehu asi ide lebo ked vyberiem kablik a prilozim s5 tak to kazdy raz tukne, a inak ja nechcem tocit rozdelovacom len kôli tomu aby sa mi zvisil volnobeh ja som mal na mysli to ze ci to nejako ovplivnuje aj ten volnobeh to mi je jasne ze tim volnobeh nenastavim
_________________ Skoda favorit rv.90
|
18.10.09, 12:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|