Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 04:49

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Jízda při studeném motoru 
Autor Zpráva

Příspěvek Jízda při studeném motoru
Ahoj, mám takový problém když je takhle je venku okolo 0°C a nastartuju svou š105 a hned vyjedu tak když přidám víc plynu tak než aby to zrychlovalo, tak jako kdyby se hádala a spíš začne spomalovat čím by to mohlo být?, j ještě sem nenapsal, dělá to např. na dvojku pod 25km/h nad tuto hodnotu to celkem jede.

18.10.09, 13:10
Pspvek Reklama

Příspěvek 
To je normální, jestli máš v plánu jiný motor tak to dělej jako já, start na sytič, rozjezd na 1, vytočit co to jde na plný plyn, sytič zavřít a jet tak dokud se to aspoň nějak nezahřeje, pak už lze jet víc normálně a uvedený jev se neprojevuje.
Pokud motor nemáš v plánu měnit, tak jezdi s víc otevřeným sytičem.

18.10.09, 13:14
Moderátor

Příspěvek 
Jo je to opravdu normální, prostě ten motor je studenej tak se mu moc nechce. Já nastartuju, trochu to proplynuju, zdá se mi že kam až to proplynuju tak tam to pak jede i studený, takže tak cca k 2500 -3000 ot. Když se pak rozjedeš tak nedávej plnej plyn ale třeba jenom půlku a až ten kvalt trochu rozjedeš, tak šlápni na plyn. Motor si sice asi ještě kuckne ale už to celkem půjde.

18.10.09, 13:59

Příspěvek 
Jesus Maria, čoho sa tu človek nedožije :?: :!: však to je úplne normálne! Motor je studený, benzín kondenzuje na studených stenách nasávacieho potrubia a nedostáva sa do valcov...na čo myslíš, že je tam sýtič :?:
Ja to riešim tak, že naštartujem na sýtič, hne´d ho stiahnem, tak ab ymal motor tak cca 1300 ot a jemne vyrazím. akonáhle zaradím prevod na ktorom chcem trvale ísť (=po meste 4ku), tak sýtič úplne vypnem...ale keď sa blížim ku križovatke, tak zasa pridám jemne sýtič...po križovatke zasa 4 a sýtič vypnem...proste, kým motor nemá 80 st tak to chce citlivo...a v zime aj keď motor dosiahne 80 st, tak ešte nie je prehriate sanie...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

18.10.09, 14:08

Příspěvek 
ferrari: Tak s tímhle s tebou souhlasím, motor podle teploty je prohřátý, ale ještě není.

18.10.09, 14:11

Příspěvek 
Tak sem to vyřešil, už je vše v pořádku, zkontroloval sem předstih a ejhle cca -3 :shock: tak sem se nemohl divit, dal sem ho na 2° seřídil karbec a najednou jede krásně. Stačilo nakonec jen základní nastavení motoru a je vše v pořádku ;)

22.10.09, 10:24

Příspěvek 
A možno to aj bude tým, že sa oteplilo 8)

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

22.10.09, 14:44

Příspěvek 
Teda nevim já když nastartuju na plnej sytič, stáhnu ho aby motor šel tak na 1500ot a vyrazim. Nic neškube, neskáče a jede jak má, jak je tam 50st.C tak ho vypnu uplně a nemám problem se škubáním, nebo že by se to dusilo, volnoběh drží plynule ale nižší, jen při rozjezdu to chce ještě malinko víc plynu než když je ohřátej ale jinak pohoda. Jen nemám uplně seriový provedení, mám eRkový leštěný a zvětšený sání, silnou podložku pod karbecem, karbec po repasi a přetěsněnej, svíčky kabely a vše co k tomu patří je nový..... jo a taky mám ETZ 06 :D

jinak v létě jsem nastartoval, hned vyjel a po 300metrech sytič uplně dolu, ručička teploměru olizovala 40tku, a jelo to uplně stejně jako normálně ohřátý..

Když jsem měl ještě starou 105ku tak ta skákala a škubala ještě při 60-70st a volnoběh ještě kolísal... ale ta měla svoje nejlepší léta za sebou, ale zapalování, karbec a vše okolo bylo po repasu.

22.10.09, 15:32
Profil ICQ

Příspěvek 
je to dost o seřízení, ale na studenej motor se u starších škodovek prostě musí s citem, v malých otáčkách.

já nastartuju na plnej sytič, uberu ho na 1500-2000, vyjedu, když vidím že nebudu zpomalovat, zavřu ho úplně skoro hned, po městě, kde potřebuju nižší otáčky, a rozjezdy si ho nechám na minimálně 1500 a ubírám s roustoucí teplotou... na 50-60 zavřu úplně vždy...

22.10.09, 19:19
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]