Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 18:51

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Vybíjení baterie - mám nový alternátor Škoda Felicie r.v 98 
Autor Zpráva

Příspěvek Vybíjení baterie - mám nový alternátor Škoda Felicie r.v 98
Ahoj, mám problém, před 2měsíci mi v servisu vyměnili altík a dneska se mi vybila baterka, půjčil jsem si od kolegy nabitou a ujel jsem cca 150km a dojel už jsem po tmě bez světel atd. když jsem startoval, všiml jsem si, že mi nesvítila kontrolka baterie . Teď nabíjím abych viděl, jestli mi ta kontrolka bude svítit, nebo ne.S čím by mohl být problém, je to zase alternátor, nebo je chyba jinde. Díky moc za radu.

Naposledy upravil Rada dne 17.10.09, 18:48, celkově upraveno 3

17.10.09, 18:43
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Co je to za auto? (napiš si do podpisu), co je to za alternátor, jaké je napětí v síti, atd?

17.10.09, 18:45

Příspěvek Re: Vybíjení baterie - mám nový alternátor Škoda Felicie r.v
Rada píše:
Ahoj, mám problém, před 2měsíci mi v servisu vyměnili altík a dneska se mi vybila baterka, půjčil jsem si od kolegy nabitou a ujel jsem cca 150km a dojel už jsem po tmě bez světel atd. když jsem startoval, všiml jsem si, že mi nesvítila kontrolka baterie . Teď nabíjím abych viděl, jestli mi ta kontrolka bude svítit, nebo ne.S čím by mohl být problém, je to zase alternátor, nebo je chyba jinde. Díky moc za radu.
TA KONTROLKA JE PRO DOBÍJENÍ DŮLEŽITÁ POKUD PO OTOČENI KLÍČKU NESVÍTÍ NEMŮŽE ALTÍK DOBÍJET. Skoukni žárovku asi bude spálená. :roll:

17.10.09, 18:53

Příspěvek 
Tak buď to špatně pozapojovali, nebo je třeba špatná jen ta žárovka v kontrolce. Může být i špatně ukostřený altík apod.

18.10.09, 09:57

Příspěvek 
U feliciových altíků až tak důležitá není, pokud se kotva neodbudí např. po delším stání tak to dobíjí, sice chvíli trvá než to naběhne - 5-30s, dobíjí to mizerně a napětí kolísá ale jezdil jsem se zlomeným drátkem snad měsíc protože nebyl čas to měnit, kontrolka se rozsvítila tak jednou za týden no a baterie normálně fungovala. Špatně zapojit altík z felicie může jedině totální vůl, tlustý drát jinam ani dát nejde a jedině že by na B+ připojil nějaký jiný drát, nic jiného tam není. Jestli se ta baterie vybila během stání vozidla tak je to proražená některá dioda v můstku, pokud ne tak jedině nezapojená kontrolka dobíjení v kombinaci s odbuzenou kotvou a nebo regulátor. V případě feliciového alternátoru je jeho porucha asi tak 5x pravděpodobnější než porucha žárovky :D

18.10.09, 23:24
Profil ICQ

Příspěvek 
Ja na favorite menil regulator a alternator nenabehl i kdyz bylo vsechno zapojeno spravne.Musel jsem nabudit alternator rucne prez zkousecku od baterky + do serie zkousecka na buzeni jeste trochu pridal plyn a skousecka zhasla alternator zacal fungovat jako by regulator mel nejakou pamet sam nechapu proc to dela kdyz prehodim regulator musim alternator vzdicky rucne nabudit.Kdyz natartuju motor musim vytocit kratce motor tak na 2000 ot. az potom zacne dobijet.

19.10.09, 00:10

Příspěvek 
To je právě tím že se odbudí (odmagnetuje) kotva. Nebo pokud měníš starý regulátor, takový ten s žebrováním za nový - mají opačnou polaritu.

19.10.09, 07:38
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo tak to vypadá, že bude ono, občas se totiž potvora rozsvítí....Prozatím moc dík.

19.10.09, 20:44
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]