Voda v autě, kde se bere?
| Autor |
Zpráva |
|
big.jedla
|
mám stejný problém i přesně vím odkud to teče... ty dvě hadice co vedou do tělesa topení... zkoušel jsem nové svorky ale bude to chtít asi vyměnit...
rovnou bych vyměnil i to tesnění v kohoutku...
jen sem se chtěl zeptat jestli to jde udělat nějak "elegantněji" než vypouštět všechnu vodu z auta poněvadž do toho se mi nechce ani trochu...
je s tím moc práce nachytat všechnu vodu do nějaké čísté nádoby (nechci přijít o tu fůru fridexu) a pak zase s dolíváním a odvzdušňováním... ale jestli to jinak nejde budu to muset nějak udělat
|
| 8.2.07, 23:21 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Martin91
Registrován: 18.1.07, 15:16 Příspěvky: 4588 Bydliště: Citov Ol.Kraj
|
 haha
tak si zaskrt hadice jak to bude spravovat
|
| 8.2.07, 23:28 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
 Re: haha
vypustit vodu aniz bys ji uspinil jde v pohode..dole pod autem povol ty 2 vypustaky, je to v pohode..jen nezapomen mit otevrenej kohout topeni a odvzdusnovak...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 8.2.07, 23:45 |
|
 |
|
big.jedla
|
nj já vím a to se mi právě nechce  teď to je super odvzdušněné že za poslední dva roky to ani jednou nevyvařilo a super to topí tak nechcu zas nějak rozhodit
a kde mám vzít lavory na deset litrů vody
tolik práce kvůli takové blbině
|
| 9.2.07, 11:04 |
|
 |
|
big.jedla
|
to Kalista:
problém je v tom že právě ty hadice budou muset být asi nové... v místě spoje na topení sou už tak tvrdé že další spojkou bych je asi už rodrtil na prach
|
| 9.2.07, 11:06 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
ja pod auto davam bud malej kybl od primalexu nebo nalezato polozenej kanystr od kapaliny do ostrikovacu ( 5l) a da se to udelat tak, ze neotevres expanzku, jenom odvzdusnovak a ono to netece tak rychle a stihnes porohdit kyblyky nebo kanystry.. sice si nemusel 2 roky odvzdusnovat, ale kdyz to tam dobre nalejes, zase nebudes muset 2 roky nic nedat  navic 1x za roky by si mel kapalinu stejne menit 
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 9.2.07, 11:17 |
|
 |
|
big.jedla
|
no měl ale myslím že už to je jedno to auto je po dědovi který údržbě nikdy moc nedal takže mu to pořád jen vařilo, destilka tam nebyla snad nikdy protože kdykoli to vyvařilo dolila se voda z kohoutku a jezdilo se dál dokud to nevyvaří znovu... že by to chtělo odvzdušnit nebo najít příčinu proč to vaří to nic...
takže ta voda tam je teď 2roky i s fridexem který by měl tuším 2roky vydržet ne? Ale dokud mi ta voda mražáku nezmrzne tak to kašlu to auto už sežralo dost peněz. Někdy si říkám že kdybych místo "darovaného" auta rovnou koupil felicii ještě bych ušetřil  jenže mě baví se v tom hrabat no 
|
| 9.2.07, 11:57 |
|
 |
|
Bukaj
|
Jinak jestli chceš měnit jen ty 2 krátké hadice u topení a těsnění, tak nemusíš vypouštět celý systém, s úspěchem to lze dělat jen, že vypustíš to, co vyteče po rozpojení těch hadic.
Na podlahu u spolujezdce dáš podlážku (gumovou) a na ní nějaké savé hadry (bavlna, froté) a do mělké nádoby vypustíš několik litrů kapaliny.
Hadrama přitom pochytáváš to, co jsi netrefil do nádoby.
Podmínkou je zavřený odvzdušňovací ventil na hadičce v kufru a zavřené a dobře těsnící víčko expanzky. Dobré je postavit auto předkem do kopce (teda jestli se bavíme o š 742), aby na nás nechtělo vytéct moc vody.
Po nalití kapaliny zpět je dobré auto zahřát při otevřeném kohoutu topení - tím se to odvzdušní a zbytek vzduchu se dostane ven odvzdušňovacím kohoutkem v kufru - při zvýšených otáčkách motoru tento ventil otevřít a vždy jednu přívodní hadici zaškrtit a druhou odvzdušnit...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 9.2.07, 12:04 |
|
 |
|
Serifus
>>Ing. Ředitel Zeměkoule<<
|
 Re: Voda v autě, kde se bere?
brokky píše: Ted jak jsem jel do skoly, tak jsem zjistil že se mi nějakým mě záhadným způsobem oběvuje voda na koberečku před spolujezdcem, mi to musí z někamo kapat ale nevím od kud. Když jsem zkoušel přejet rukou po těch koberečkách pod palubkou tak ty byli suché tak nevím jestli z ventilace nebo kde se to tam bere.Měli jste někdo podobný problém,poradíte?
Hele, většinou se to svádí na topení... já bych to moc neuspěchal. U mě se to dělo taky. A bylo to díky tomu, že časem ty gumy okolo předního skla přestanou pořádně těsnit. Taky jsem z toho byl nešťastnej, až jsem na to pak přišel, že to je opravdu ono. Gumy jsem po obvodu objel silikonem a je to v pohodě. Zkus hadici na sklo, jestli budeš mít možnost a pak budeš mít jistotu 
_________________ ŠKODA 105L, r.v.1984 - NEJLEPŠÍ KÁRA
EX ŠKODA FAVORIT 136L, r.v.1991
BMW E34 525i, r.v.1994 Plná Palba 11,6l/100km
|
| 10.2.07, 18:11 |
|
 |
|
Bukaj
|
Serifus píše: brokky píše: Ted jak jsem jel do skoly, tak jsem zjistil že se mi nějakým mě záhadným způsobem oběvuje voda na koberečku před spolujezdcem, mi to musí z někamo kapat ale nevím od kud. Když jsem zkoušel přejet rukou po těch koberečkách pod palubkou tak ty byli suché tak nevím jestli z ventilace nebo kde se to tam bere.Měli jste někdo podobný problém,poradíte? Hele, většinou se to svádí na topení... já bych to moc neuspěchal. U mě se to dělo taky. A bylo to díky tomu, že časem ty gumy okolo předního skla přestanou pořádně těsnit. Taky jsem z toho byl nešťastnej, až jsem na to pak přišel, že to je opravdu ono. Gumy jsem po obvodu objel silikonem a je to v pohodě. Zkus hadici na sklo, jestli budeš mít možnost a pak budeš mít jistotu 
A není rychlejší determinační metoda "ochutnávka"? 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 11.2.07, 00:37 |
|
 |
|
Serifus
>>Ing. Ředitel Zeměkoule<<
|
Bukaj píše: Serifus píše: brokky píše: Ted jak jsem jel do skoly, tak jsem zjistil že se mi nějakým mě záhadným způsobem oběvuje voda na koberečku před spolujezdcem, mi to musí z někamo kapat ale nevím od kud. Když jsem zkoušel přejet rukou po těch koberečkách pod palubkou tak ty byli suché tak nevím jestli z ventilace nebo kde se to tam bere.Měli jste někdo podobný problém,poradíte? Hele, většinou se to svádí na topení... já bych to moc neuspěchal. U mě se to dělo taky. A bylo to díky tomu, že časem ty gumy okolo předního skla přestanou pořádně těsnit. Taky jsem z toho byl nešťastnej, až jsem na to pak přišel, že to je opravdu ono. Gumy jsem po obvodu objel silikonem a je to v pohodě. Zkus hadici na sklo, jestli budeš mít možnost a pak budeš mít jistotu  A není rychlejší determinační metoda "ochutnávka"? 
Aby se pro něho nestala z determinační spíše Terminační.... 
_________________ ŠKODA 105L, r.v.1984 - NEJLEPŠÍ KÁRA
EX ŠKODA FAVORIT 136L, r.v.1991
BMW E34 525i, r.v.1994 Plná Palba 11,6l/100km
|
| 11.2.07, 02:17 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|