| Autor |
Zpráva |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
 vypínání směrovek
co teď jezdím v autoškole tak se mi líbí to, že pokud hodím nějaký blinkr a pak zatočím tak se mi automaticky vypne. podle toho co mi říkal bratr to bylo i ve favoritu ale žeprý se to nějak pokazilo tak bych se chtěl zeptat kde by mohla být chyba...
všiml jsem si že na páčkách zezadu jsou takové plastové vesmisly které se vystrčí při zapnutí nějakého blinkru a pak na řídící tyči nějaký kousek železa jakoby tyčinky to je ten mechanismus tak primitivní ??
zkoušel jsem to ruzně dávat ale nikdy to nefungovalo
jak by to šlo spravit ?? předem díky
_________________ #2580 fávo 135 LSe - Get Hard
|
| 27.10.09, 17:25 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
 Re: vypínání směrovek
hardb píše: co teď jezdím v autoškole tak se mi líbí to, že pokud hodím nějaký blinkr a pak zatočím tak se mi automaticky vypne. podle toho co mi říkal bratr to bylo i ve favoritu ale žeprý se to nějak pokazilo tak bych se chtěl zeptat kde by mohla být chyba... všiml jsem si že na páčkách zezadu jsou takové plastové vesmisly které se vystrčí při zapnutí nějakého blinkru a pak na řídící tyči nějaký kousek železa jakoby tyčinky to je ten mechanismus tak primitivní ?? zkoušel jsem to ruzně dávat ale nikdy to nefungovalo jak by to šlo spravit ?? předem díky
pokud nesezenes nejake ze starych pacek tak ti to nikdy fungovat nebude ty nove jsou z nejakeho mekkeho materialu a vzdycky se ohnou
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 27.10.09, 17:35 |
|
 |
|
VeTeV
Senior TW team
Registrován: 18.6.09, 09:44 Příspěvky: 766 Bydliště: kde si ustelu, tam si lehnu...
|
todle vraceni je i ve 120  ) ale tam je to reseny asi jinak nez fako - takovej plisek zahaklej do plastu co to vraci 
_________________ Škoda 120GLS - renovace od základu, expediční vůz - cesta je cíl
Škoda 120L - spotřební vůz - končí
Xantia 1,8i 16v Break - ať se nám svět houpe
Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?
|
| 27.10.09, 18:15 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
na Fačku sú tie cuplíky čo trčia s páčky, občas prasknú, originál sa zohnať nedá, náhrady praskajú tiež, okrem toho treba mať dobre nastavený ten protikus na volantovej tyči.
mne sa asi pred týždňom zlomil, ale ešte som mal náhradný origo...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 27.10.09, 19:20 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
michalkatka píše: na Fačku sú tie cuplíky čo trčia s páčky, občas prasknú, originál sa zohnať nedá, náhrady praskajú tiež, okrem toho treba mať dobre nastavený ten protikus na volantovej tyči.
mne sa asi pred týždňom zlomil, ale ešte som mal náhradný origo...
jj takže sehnat druhy (pokud možno dobry) ty páčky ... ty konektory jsou stejny jak z novějších tak ze starších favoritů ?? nebo jsou rozdílny ?
|
| 27.10.09, 20:41 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
hardb píše: jj takže sehnat druhy (pokud možno dobry) ty páčky ... ty konektory jsou stejny jak z novějších tak ze starších favoritů ?? nebo jsou rozdílny ?
páčky sú rovnaké, jediné rozdiely sú hnedá - starý model, čierna - nový model...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 27.10.09, 20:46 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
tak to je dobře 
|
| 27.10.09, 21:31 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11977 Bydliště: Český Těšín
|
Ty plastové pičince si klidně vyměníš. Drží tam na dvou šroubech a zajišťuje je takové pérko...měl bys to snad pochopit. si klidně kup černou páčku, a přehoď jenom ty pičince.
A všichni strašně nadávají, jak se to u Fa láme a u nás je to 17 let a pořád klid...
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 27.10.09, 21:39 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
gokralik píše: Ty plastové pičince si klidně vyměníš. Drží tam na dvou šroubech a zajišťuje je takové pérko...měl bys to snad pochopit. si klidně kup černou páčku, a přehoď jenom ty pičince.
A všichni strašně nadávají, jak se to u Fa láme a u nás je to 17 let a pořád klid...
hmm asi je to o zacházení ... a u Felicii je to taky tak nebo vymysleli ještě jinačí způsob ?
|
| 27.10.09, 21:55 |
|
 |
|
Capricorn
Registrován: 15.6.09, 03:10 Příspěvky: 1545 Bydliště: Olomoucký kraj
|
hardb píše: hmm asi je to o zacházení ... a u Felicii je to taky tak nebo vymysleli ještě jinačí způsob ?
Ne u Feldy už tyhle problémy nejsou... Takhle debilně to mělo vyřešené jen Fáčko. Gokralikovi gratuluji protože je snad první o kom vím že má ještě původní a funkční vypínaní blinkru.
Jinak nejlepší řešení je vyměnit lucasy za ty z Feldy (návod je myslím tady na webu...) Kdo chce být originalista a feldí orgány nechce implantovat do Fava ani omylem tak "šestky" vyrobí z pérového plechu a pak jsou nesmrtelné. 
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
| 28.10.09, 00:53 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Nechceš mi jich pár "namotat"?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 28.10.09, 01:59 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Capricorn píše: hardb píše: hmm asi je to o zacházení ... a u Felicii je to taky tak nebo vymysleli ještě jinačí způsob ? Ne u Feldy už tyhle problémy nejsou... Takhle debilně to mělo vyřešené jen Fáčko. Gokralikovi gratuluji protože je snad první o kom vím že má ještě původní a funkční vypínaní blinkru. Jinak nejlepší řešení je vyměnit lucasy za ty z Feldy (návod je myslím tady na webu...) Kdo chce být originalista a feldí orgány nechce implantovat do Fava ani omylem tak "šestky" vyrobí z pérového plechu a pak jsou nesmrtelné. 
no feldácky lucasy mám, řídící tyč taky ale nevím jak bych to vyřešil z klaksonem (když ony ty feldy to mají jinak řešeny  )
a z tím "implantování" jiných než origo fávo věcí do fáva nemám 
|
| 28.10.09, 10:33 |
|
 |
|
IceBear
|
Capricorn píše: Kdo chce být originalista a feldí orgány nechce implantovat do Fava ani omylem tak "šestky" vyrobí z pérového plechu a pak jsou nesmrtelné. 
To je super nápad, já mám taky narozdíl od gokralika výměnu tak po třech měsících. Je fakt, že je mám koupený v mototechně a těžko budou origo (za dvacku jsem kdysi koupil snad půlkilový pytlík  ). Ale je pravda, že já například měl zase vždycky funční hydrokorektory na přední světla u obou Favoritů, nikdy se mi nepos.. , takže všechno je možné.
gokralik: používáš ty blinkry vůbec? 
_________________ Fávo Ferdinand 135 BMM 40kW, r.v. 1994, stále "homeless"
Auto Emocion
Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem
|
| 28.10.09, 21:40 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
"šestky" vyrobí z pérového plechu a pak jsou nesmrtelné.  [/quote]
moje stará má "šestky" orginál od přírody  asi nesmrtelné  erbeg jsem ji na její straně vypnul
ale domotat vypínání blinkru felda a fáčko to je nemyslitelné  miloš
|
| 28.10.09, 22:54 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11977 Bydliště: Český Těšín
|
Miloši ty boduješ.
To je fakt takový div?  Blikám normálně. Dokonce když jsem přehazoval interiér za černý, tak na černé páčce byla jedna šestka zlomená, tu jsem vyměnil a blikám a vracím dál bez problémů. 
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 28.10.09, 23:05 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |