Autor |
Zpráva |
varok
|
Rozvody Favorit?
Chtěl bych poprosit o radu. Rozvody u favoritů jdou slyšet jen na volnoběh? Už delší dobu mi něco jakoby chrastí v motoru. Tatík říká, že mám vůli na ventilech. V létě jsem je šteloval podle knížky, ale dělá to pořád. Jde to slyšet ale i při jízdě, spíše jen při sešlápnutém pedálu. Zdá se mi, že to není závislé na rychlosti, je to pořád stejný zvuk. Takové jakoby chrastění. Jsou to teda ty rozvody, nebo něco s ventily, nebo něco horšího?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
30.10.09, 18:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
rozvody maji najeto kolik ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
30.10.09, 18:43 |
|
|
PJDefort
|
takhle na dálku rozpoznávat zvuk...to je skoro nemožný...to nějak zkus natočit/nahrát...favorit vydává x zvuků a x chrastění...
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
30.10.09, 18:51 |
|
|
varok
|
Rozvody nevím kolik mají. Favorit má nyní asi něco kolem 125 000km. Jsem už asi čtvrtý majitel(podle papírů). V bazaru kde jsem to kupoval, bylo napsan0 1. majitel tak nevím. Bylo ale nádherně zachovalé, jen mírná koroze na tradičních místech. Podle p. Čepka z fy Excel motor byl v roce 1999 motor překopán. Ale jestli se dělali nové rozvody, asi ne. Ten zvuk je prostě hodně podobný rozvodům, ale myslel jsem, že ty jdou slyšet jen při volnoběhu. Zkusím nahrát, ale mám jen mobil. Zítra to tady zkusím dát.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
30.10.09, 19:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
dělá se to takto,
sděláš rozdělovač 2 x M6,
vysuneš opatrně a vidíš řetěz v té díře, prstíkem potáhneš za řetízek a pokud má vůli a není jak struna jsou rozvody KO, pak zasuneš rozdělovač, nikam ho nepokládej at ho nepotočíš miloš
|
30.10.09, 19:31 |
|
|
varok
|
Miloši: To tam jde dosáhnout i prstem? Já mám malou ruku a dost krátké prsty. Takže rozvodový řetěz musí být našponovaný, jinak je KO? Zkusím to tedy.
|
30.10.09, 21:06 |
|
|
Jarda S.
|
kdyžtak můžeš sundat řemenici tudy tam sáhneš spíš
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
30.10.09, 21:26 |
|
|
kwiko
|
Usetrim ti pracu, rozvody su K.O.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
30.10.09, 22:01 |
|
|
varok
|
Takže rozvody? A zvládne to takové máslo jako já, nebo to mám dát raději do servisu?
|
30.10.09, 22:15 |
|
|
Jarda S.
|
měl bys já to dělal ve středu
|
30.10.09, 22:16 |
|
|
Tonic
|
hele jestli maš jednobodku BMM tak to cvaká vstřikovací ventil
_________________ Fazola Forman BMM 40kw
|
31.10.09, 08:31 |
|
|
kwiko
|
Tonic píše: hele jestli maš jednobodku BMM tak to cvaká vstřikovací ventil
A keby mal Mpi tak by mu cvakali 2x 2 vstrekovace...
Jeho zjavne netrapi zvuk siaceho stroja pod kapotou, ale chrastenie.
Rozvody su relativne pohodova roboticka, len treba davat dole vanu a potom to zase utesnit ... ma ide pycnut ak nakoniec niekde presakuje olej
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
31.10.09, 09:33 |
|
|
Jarda S.
|
jo pohodová práce zvlášt když ti zareznou šroubky na vaně tak že je doluješ přes hodinu
|
31.10.09, 09:47 |
|
|
varok
|
Tak to by neměl být problém. Šrouby na vaně zarezlé nejsou, protože jsem v létě měnil olej. Při jednom jsem sundal i vanu, pořádně acetonem vyčistil od bordelu. Přetěsnil protože prosakoval olej. Já se jen bojím, protože v knížce je pořád upozornění, že se má zajistit nějak klikovka proti axiálnímu posuvu apod. Jinak jsem to ještě nedělal, ale v servisu si řekli dost velkou pálku, tak se mi tam moc nechce. Za výměnu rozvodů a přetěsnění motoru chtějí 2000,-kč. To je moc, ne? Vstřikovací ventil jsem nemyslel. Ten cvaká potichu. Slyšel jsem i jiné fáčka BMM, a šli docela potichu. Mě to hrozně chrastí. Nejvíce to jde slyšet na volnoběh, ale i při jízdě asi do 100km/h. Pak to motor přehluší. Více to ale při jízdě cvaká při sešlápnutém plyn pedálu. Když jedu bez pedálu, třeba dojíždím ke křižovatce a pod, tak to moc slyšet není, tak nevím.
|
31.10.09, 11:31 |
|
|
Jarda S.
|
já nic nezajištoval
|
31.10.09, 12:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|