Novacek mezi skodovakama ma par dotazu ;-)
| Autor |
Zpráva |
|
Holandan
|
 Novacek mezi skodovakama ma par dotazu ;-)
Dobry den vsem,
jsem tu u Vas novy. Nedavno jsem si koupil svou prvni skodovku ( nikdy jsem nemyslel ze se to nekdy stane, ja jsem uz davno dal sve srdce Audi  ) a sice Octavii Combi '02 1.9 SDI. Je to "snatek z rozumu" auto jsem poridil zaprve proto ze jsem svou posledni audi zdemoloval a nebyly jaksi prostredky na novou a navic se me pozadavky na vozidlo trosku zmenily. Octavii jsem si poridil hlavne jako pracovni auto, je upravena jako dodavka se zvednutou strechou a bez zadnich sedadel. Koukal jsem jak po roku vyroby,tak nakladech na provoz a v neposledni rade na cenu. Octavia byla z nabidky vozu na trhu nejvyhodnejsi, do Opelu Astra se mi dvakrat nechtelo a koupit si Ford Focus, to bych si musel sam nafackovat... Octavia prvni generace se mi vzdycky libila a mel jsem nekolik moznosti ji ridit. Jezdil jsem nekolikrat s TDI a byl jsem velice prijemne prekvapeny. Jizdni vlastnosti, dynamika, komfort, vzhled...vsechno sedelo.
S autem jsem uz najel cca 15tkm a jsem velice spokojeny. Spotreba max do 6L ( a to jeste s vlekem a po meste ) a na dlouhe trate 5.3L. A o toto mi slo predevsim. Jizdni vlastnosti na suche vozovce jsou nad ocekavani dobre....dovolim si s ni skoro totez jako s Audi Quattro...a to je sakra co rict. Nikdy jsem si neco takoveho s predokolkou nedovolil.
Jedine vypozorovane nedostatky jsou zatim: ponekud chabe brzdy a absence ABS, vecne hledani jednicky a za studena cistim zuby u dvojky, kdyz si nedam bacha...ty synchra jsou nic moc, neprijemny uhel a sila A sloupku, uz se mi tam parkrat schoval cyklista na kruhaci ( ziju v Holandsku a cyklistu je tu vic jak motoristu a vsechny krizovatky jsou dvojite ) . Rovnez autu dost vadi narazovy bocni vitr. A nakonec vykon u SDI, vedel jsem do ceho jdu, slo mi o spotrebu a byl jsem si vedom ze to nepotahne jako moje stara audi s V6 2.8, ale kdyz zapnu klimu tak je to jako by me kdosi chytl za tazne a drzel....vite co myslim...
Mel bych ohledne auta nekolik dotazu.
1 - da se u SDI nejak zvysit vykon? Precijen by to mohlo jet trosicku lip. Ale pouze pokud to neovlivni negativne spotrebu.
2 - je mozne zamenit prevodovku za 6st za rozumnou castku, nebo je to zbytecne nakladny nesmysl ktery nijak neprispeje cestovni rychlosti a spotrebe?
3 - pasuji dopredu nejake sedadla se sklopnym operakem, napriklad z Golfa 3dv? Vzhledem k tomu ze je to dodavka, je praktictejsi lehce sklopitelne sedadlo spolujezdce pro delsi predmety. Zahradka neni mozna vzhledem k nastavbe na strese.
4 - rad bych mel v aute tempomat, jde to "jednoduse" dodelat?
Predem dekuji za odpovedi. At Vam ty Vase auta jezdi
S pozdravem David
|
| 1.11.09, 21:10 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Drak
|
1. V rozumných mezích ne, jedině záměnou za TDi
2. jde, dodělávka 6. ve stávající 5qv. stojí materiálem cca 35.000,- + práce na zhruba den. U motoru SDi to ale nemá cenu, protože na 5. do kopce to nejede, na 6. to bude mít prapodivný chování
3. Ano, ale jen ze stejné typové řady, takže golf III jo, golf IV už ne
4. Velice jednoduše, stačí vyměnit páčku za kus s ovladačem, podle návodu nastrkat pět drátů tam, kam máš a povolit přes VAG v jednotce. V případě dodělávané 6qv. almary ti ale na 6. nepojede, protože se bude hádat rychlost s otáčkama motoru, protože jednotka šestku nezná.
Volit SDi v oktávce je trochu horší volba, natož pro auto s užitkovým vytížením. TDi má ABS ve standartu a spotřeba není o moc vyšší, než u SDi, já jezdím s 81kW TDi motorem kombinovanou za 5,4 l. Je to na ten motor poněkud těžký auto a abys to roztáhl, tak tomu musíš šlapat moc na měchy, proto je ta spotřeba skoro stejná. Třeba ve fabii je motor SDi schopný jezdit i za 3,8 L kombinovanou, tam se celkem hodí.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 1.11.09, 21:27 |
|
 |
|
sharpers
|
sory za OT, ale nemáš nějakou fotku toho auta ? zajimalo by mě co mysliš tou nastavbou
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
| 1.11.09, 21:33 |
|
 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Registrován: 19.2.08, 15:50 Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
To mě taky. Nevím o ničem takovém.
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
| 1.11.09, 21:34 |
|
 |
|
NOVON
Registrován: 15.7.08, 21:08 Příspěvky: 1841 Bydliště: KOPŘIVNICE
|
HOLANĎAN: Ty jo,přeběhlík..až se to doví na AC..  Nj ta bílá C4 byla pěkná..Jinak SDI jde čipnout jen lehce,to turbo tam prostě chybí..Zkus pohledat na nettu třebas www.cimbu.cz nebo jinou firmu zabývajicí se chiptuningem..S tím řazenim těžko říct,možná by pomohla výměna oleje,ale spíše bych zkusil poladit lanka řazení..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
| 1.11.09, 21:37 |
|
 |
|
Holandan
|
Drak: diky za vycerpavajici odpovedi. S tim vykonem a prevodovkou jsem to tak nejak predpokladal, jen jsem chtel aby mi to nekdo povolanejsi potvrdil. Octavie je na tenhle motor teska, to je jasne. Chtel jsem radeji TDI, ale ty jsou u nas skoro jednou tak drahe. Tahle octavie me prisla v prepoctu na 50tkc....to je si myslim docela padny argument pro koupi 
|
| 1.11.09, 21:41 |
|
 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Registrován: 19.2.08, 15:50 Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
Každopádně mě zajímá stavba té kastle. Vím, že se něco podobného vyrobilo v jednom exempláři, ale to je mimo civilní sféru.
|
| 1.11.09, 21:45 |
|
 |
|
Holandan
|
NOVON píše: HOLANĎAN: Ty jo,přeběhlík..až se to doví na AC..  Nj ta bílá C4 byla pěkná..Jinak SDI jde čipnout jen lehce,to turbo tam prostě chybí..Zkus pohledat na nettu třebas www.cimbu.cz nebo jinou firmu zabývajicí se chiptuningem..S tím řazenim těžko říct,možná by pomohla výměna oleje,ale spíše bych zkusil poladit lanka řazení..
Nazdar chlape  Ale kdepak prebehlik, moje srdce stale bije pro ctyri kruhy a to se nikdy nezmeni, ja jsem si jen "odbehl" pro rozumy nekde kde mi asi drive a lepe poradi. Na AC bych se asi tezko dockal, stacilo mi to na poslednim sraze...prekrtili mi ten modry zazrak na pohrebak 
|
| 1.11.09, 21:46 |
|
 |
|
Holandan
|
fotky Vam sem rad vlozim. Ale az prijdu na to jak...ten Vas navod v jak na to neni dostatecne blbu vzdorny 
|
| 1.11.09, 21:53 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
http://www.rajce.idnes.cz/ nahraj je sem a dej sem odkaz 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 1.11.09, 21:54 |
|
 |
|
Holandan
|
kouknete kdyztak sem
http://www.audi-club.cz/foto/345/1248550970.jpg
http://www.audi-club.cz/foto/345/1248607607.jpg
http://www.audi-club.cz/foto/345/1248607564.jpg
http://www.audi-club.cz/foto/345/1248607574.jpg
http://www.audi-club.cz/foto/345/1248607587.jpg
Je to prestavba na odpoctovou verzi urcenou vyhradne pro podnikatel/zivnostniky. Tato verze ma znacne ulevy na silnicni dani a je pri porizeni noveho vozu nebo pri importu oprostena od tzv. dane za motorove vozidlo ktera je v NL absurdnich 40% navic k puvodni porizovaci cene.
Podle mistnich predpisu musi byt svetla vyska stropu 20cm nad horni hranou bocnich oken, nakladovy prostor musi pojmout min. kvadr o rozmeru 90x120cm a prepazka nesmi byt blize nez 115cm od volantu v krajni dolni poloze. Trosku slozitejsi nez ceska obdoba N1.
|
| 1.11.09, 22:03 |
|
 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
Tak to smekám. Tohle je unikát. V celé republice vím o jediné a to je prototyp ve VOP
|
| 1.11.09, 22:09 |
|
 |
|
NOVON
Registrován: 15.7.08, 21:08 Příspěvky: 1841 Bydliště: KOPŘIVNICE
|
HOLANĎAN: No fotky já třebas vkládám přes RAJCE.CZ,udělám si tam album a frknu sem odkaz..Jinak,když si změníš název tématu v Garáži třebas na HOLANĎAN-ŠKODA OCTAVIA SDI,tak Pepa bude spokojený..a nebude remcat..  Jinak za 50 tis to je pěkná koupě  ..Kolik to má najeto atd?Jinak SDi-čko je dříč,který při základní údržbě-výměný oleje atd,bez problémů najede 500 tis.km i více..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
| 1.11.09, 22:09 |
|
 |
|
CrazyMan
|
ale bez turba to není vono
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
| 1.11.09, 22:13 |
|
 |
|
Holandan
|
Josef.Radocha píše: Tak to smekám. Tohle je unikát. V celé republice vím o jediné a to je prototyp ve VOP
no vsak na me taky vsichni na ceste cumeli jak na zjeveni jen co jsem s tim v lete strcil nos do CR...a nejvic octavkari hehe
Tos asi videl prave verzi kterou si objednal holandsky dovozce skoda  Tady takhle jezdi spousta kombiku. Opel Astra se dela rovnou jako Van se tremi dvermi. JE fakt ze tech Octavii tak moc neni,ale uz jsem jich par potkal. Prevazujou Astry...ale ty jejich ropaci ve me nebudi dvakrat velkou duveru.
Novon: prave proto jsem spis rozumem chtel SDI nez TDI, teoreticky se na tom nema co podelat a 1.9 D je lety provereny koncernovy drzak....
Auto melo pri koupi najeto 156tkm, oleje jsem dolil 1L po zhruba 13tkm...takze si myslim ze je to tezce v norme. Nehuli,neklepe se na volnobeh, neskube....spokojenost....jen je trosku astmaticky 
|
| 1.11.09, 22:19 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |