| Autor |
Zpráva |
|
Radek19_ae
Registrován: 25.6.08, 13:13 Příspěvky: 400 Bydliště: u Hostýnských vrchů
|
 Brzdy po technické FELDA
Kluci byl jsem na technické a předek OK, levej zadek taky, ale pravej zadek špatně brzdí (hydraulika). NA STK mi řekl že je to zátěžák, ale ja si myslím, že by nebrzdila ani pravá strana ne? Nevím, proto se ptám. Koupil jsem nový prasátko...
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
| 2.11.09, 11:19 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
 Re: Brzdy po technické FELDA
Radek19_ae píše: Kluci byl jsem na technické a předek OK, levej zadek taky, ale pravej zadek špatně brzdí (hydraulika). NA STK mi řekl že je to zátěžák, ale ja si myslím, že by nebrzdila ani pravá strana ne? Nevím, proto se ptám. Koupil jsem nový prasátko...
na kazde zadni kolo je jeden zatezak jsou namontovane na hlavnim brzdovem valci
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 2.11.09, 11:25 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11976 Bydliště: Český Těšín
|
Nevyteklo ti tam někdy prasátko? Ta brzdovka pak nasákne do paken a ty kloužou.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 2.11.09, 11:28 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Zátěžáky má jen pick-up, nevím, jak u feldy, ale favorit/forman má jen omezovací ventil, ten když jsou v něm špatné o-kroužky, může způsobit, že to brzdí moc, nebo se to blbě vrací. Když to brzdí málo, bude to spíš prasátko.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 2.11.09, 11:33 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
není tam jen jeden?na zadní nápravě? Nevím...váleček jsem koupil průměr 19,05, vidím, že by tam měl být 20,6 v prodejně říkali, že je to ok, snad jo teda
|
| 2.11.09, 11:33 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
gokralik píše: Nevyteklo ti tam někdy prasátko? Ta brzdovka pak nasákne do paken a ty kloužou.
měl jsem to před STK rozdělaný, všecko jsem odmastil, prase viditelně neteklo, ale říkám mám nový.
Nepér: takže mám chápat že zátěžák nemám jo? Ináč díky vyměním ho a snad to bude OK.
|
| 2.11.09, 11:38 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Nepér píše: Zátěžáky má jen pick-up, nevím, jak u feldy, ale favorit/forman má jen omezovací ventil, ten když jsou v něm špatné o-kroužky, může způsobit, že to brzdí moc, nebo se to blbě vrací. Když to brzdí málo, bude to spíš prasátko.
me d tim spletl jo ty omezovaci ventily sem mel na mysly
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 2.11.09, 12:24 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11976 Bydliště: Český Těšín
|
Radek19_ae píše: měl jsem to před STK rozdělaný, všecko jsem odmastil, prase viditelně neteklo, ale říkám mám nový.
Z té strusky na pakně to nikdy nedostaneš. Musí se vyměnit. Buben stačí odmastit. Ale záleží na tom, jestli to někdy teklo, taky to může být tím ventilem nebo prasátkem jak tady píšou ostatní. Já jen popisuju svou závadu, i když bylo prase a vše v pořádku (až na ty mastné pakny).
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 2.11.09, 15:45 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Radek19_ae píše: gokralik píše: Nevyteklo ti tam někdy prasátko? Ta brzdovka pak nasákne do paken a ty kloužou. měl jsem to před STK rozdělaný, všecko jsem odmastil, prase viditelně neteklo, ale říkám mám nový. Nepér: takže mám chápat že zátěžák nemám jo? Ináč díky vyměním ho a snad to bude OK.
tak příště vždycky zvedni prachovku na prasátku a uvidíš
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 2.11.09, 16:44 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
gokralik píše: Radek19_ae píše: měl jsem to před STK rozdělaný, všecko jsem odmastil, prase viditelně neteklo, ale říkám mám nový. Z té strusky na pakně to nikdy nedostaneš. Musí se vyměnit. Buben stačí odmastit. Ale záleží na tom, jestli to někdy teklo, taky to může být tím ventilem nebo prasátkem jak tady píšou ostatní. Já jen popisuju svou závadu, i když bylo prase a vše v pořádku (až na ty mastné pakny).
ale omez. ventil jak říká nepér to asi nebude, takže to prasátko snad...Potřeboval bych tak na válcovou brzdu, abysme to vyzkoušeli, ale to neklapne, musím to risknout na STK
Sadra: jo dík, příště budu důkladnější při kontrole.
|
| 2.11.09, 16:52 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
zátěžák má jen kombi, van-plus a pick-up, krátká má jen omezováky na hlavnim válci...
když už sme u toho, na FK je hodně lidí vyhazuje, co si myslíte vy?...když sednu do oktávky, kde je úplně stejnej systém brzd, ale sou akorát větší, tak je uplně zřejmý, že brzdí zadek, protože když stojim na místě třeba z kopečka, šlápnu na brzdu a odšlápnu, tak se viditelně povolí zadek, u feldy tohle nehrozí....větší brzdnej účinek by mě vůbec nevadil 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 2.11.09, 19:18 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
 Re: Brzdy po technické FELDA
Radek19_ae píše: Koupil jsem nový prasátko...
Pokud budeš měnit, tak raději obě prasátka, rovnou i všechny pakny, odmasti bubny, zkontroluj ložiska, a máš na pár let klid. 
|
| 2.11.09, 20:10 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
použij brzdovou stolici zdarma zafloku na asfaltce a změř si levou a pravou zadní čáru
já vám řeknu perlu ručka dobrá rozdíl v nožní 50%
až na potřetí jsme dali všechno nové na obou stranách, pakny stočené bubny, prasítka, hadičky trubky a na té nemocné straně jsem vykochal omezovák takže 4 STK zas 50% nakonec jsme se dohodli že si ty nové věci musí sednout
sem tam se prostě dějou nepochopitelné věci miloš
|
| 2.11.09, 20:41 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
Ondras83 píše: zátěžák má jen kombi, van-plus a pick-up, krátká má jen omezováky na hlavnim válci... když už sme u toho, na FK je hodně lidí vyhazuje, co si myslíte vy?...když sednu do oktávky, kde je úplně stejnej systém brzd, ale sou akorát větší, tak je uplně zřejmý, že brzdí zadek, protože když stojim na místě třeba z kopečka, šlápnu na brzdu a odšlápnu, tak se viditelně povolí zadek, u feldy tohle nehrozí....větší brzdnej účinek by mě vůbec nevadil 
sem se dneska díval když jsem měnil poloos že na levé straně vzadu je něco na nápravě s pružinou. To je teda co?
fatal: druhá strana je OK, tak do teho nechi zbytečně rejpat, obložení je ještě dost a výměna jen jednoho prasátka snad nevadí žejo
Miloš: obávám se, že se mi pravej zadek ani nezablokuje  zítra budu měnit to prasátko a to starý rozeberu a pokud bude zadrhávat, tak bych řekl, že mám skoro vyhráno, se uvidí...
Naposledy upravil Radek19_ae dne 3.11.09, 10:23, celkově upraveno 1
|
| 2.11.09, 23:02 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 2.11.09, 23:07 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |