|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
thepromise
|
favorit převodovka
Ahoj, mám problem...poslední dobou mi začala zlobit převodovka....když je motor studený tak při zařazení 5 rychlostního stupně mi jde jako by přes zuby a hodně to škrtne...poslední dobou se mi to stává i u zpátečky a dvojky...pozor je to jen při studeném motoru o to to je zvláštenější..když je motor teplý nikdy se mi tohle nestane..spojka až na zemi...čím to je? sem laik:) díky:D
|
4.11.09, 11:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Najprv by som pritiahol lanko od spojky (v motorovom priestore) a ak sa to zlepsi (zlepsenie bude ale len docasne) tak hura na nu
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
4.11.09, 12:03 |
|
|
gokralik
|
Kdy byl naposledy vyměněný olej? Pokud nikdy, tak okamžitě vyměnit za PP75.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
4.11.09, 12:42 |
|
|
kwiko
|
Zase by som to nehrotil... Favo prevodovka jazdi jak na PP90. Predpisana je PP80 a mozes tam naliat aj PP75... nieje to automat Rozvody na skoda motore su hlavne zvukova zalezitost...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
4.11.09, 14:19 |
|
|
gokralik
|
Jo, to jo...ale s tou 75kou jsem zatím naprosto spokojen. Předtím mi to na zimu taky řadilo ztuha a po vyjetí z garáže šla dvojka jen přes zuby...po zahřátí vše naprosto v pořádku. Ale pravda, že Fa převodovka zkousne cokoliv. To samé rozvody.
Samotná výměna převodového oleje není žádná katastrofa. Jen povolíš šroub, počkáš až to vyteče, utáhneš a naleješ novou náplň...
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
4.11.09, 16:01 |
|
|
thepromise
|
tak olej vyměněn...povolen šroub...vypuštěno....vyšroubový rychloměr...dolito lehce přes dva litry.. zašroubováno a převodovka jde lehce až moc...1 jde, dvojka občas přes zuby...trojka čtyřka prostě vypadne...řadící páka je strašně volná...pětku sem radši nezkoušel
|
4.11.09, 16:37 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
thepromise píše: tak olej vyměněn...povolen šroub...vypuštěno....vyšroubový rychloměr...dolito lehce přes dva litry.. zašroubováno a převodovka jde lehce až moc...1 jde, dvojka občas přes zuby...trojka čtyřka prostě vypadne...řadící páka je strašně volná...pětku sem radši nezkoušel
a spojkový pedeál je jak vysoko? o tři milimetry výš jak brzdový a že máš šajtroáku KO to ti někdo poradí na odkaz jak ji proříznout miloš
|
4.11.09, 16:51 |
|
|
thepromise
|
spojka je stejně vysoko jako předtím...jedničku dvojku zařadím, trojka čtyřka prostě nedrží na svém místě ale jinak násilím když jí držím ve předu eventuelně vzadu tak to jede bez pazvuku ale jinak páka nedrží:D...blbě se to popisuje...ale kdo by si to vyzkoušel možná by koukal
|
4.11.09, 17:12 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
no pokud máš ko řadící tyč oba klouby a vylítanou trubku na tyči do převodovky, tek se to nedá hodnotit dej si do pořádku řadící tyč miloš
|
4.11.09, 17:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|