Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 21:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Zadní lemy, nárazník + prahy 
Autor Zpráva

Příspěvek Zadní lemy, nárazník + prahy
Ahoj
Mám takový problém... Můj Favorit Green Line GLX je po motorové stránce, podvozku atd.. relativně v pořádku. Postupně investuji ( jsem student a tak nemám moc peněz ), ale když je něco potřeba, tak to koupim a vyměním a s autem jsem 100% spokojený. Jezdím každý den 60Km a v pohodě. Ale bohužel mi končí technická 4/2010 a k tomu ještě platnost bomby na LPG. A co jsem se tak ptal, tak, abych prošel technickou, tak bud musim koupit new nádrž a udělat si tlak. zkoušku a nebo si ji nechat vymontovat. Jelikož mi řekli za novou bobmu + nějaký ventily nehoráznou částku, tak jsem se rozhodl, že opustím LPG:-( ( nevíte někdo kolik si řekne nějaký servis LPG za vymontování a razítko )? Ale jeden z dalších problémů, kdy bych neprošel technickou jsou rezavé zadní lemy, tim pádem plechy, které drží dazní nárazník a taky prahy... na pravé straně mi ho hever promáčkl směrem dovnitř:-( A tak bych potřeboval nějakou radu, jak jde toto co nejlevněji opravit.. stačí mi, když projdu technickou, ještě max 2. roky pojezdim a pak se uvidí. Ale ted mi je fakt líto se auta zbavit, když je v pořádku a jsem sním spokojený.

Děkuji za nějaké nápady.

20.10.09, 20:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Pokud ještě neskončila platnost bomby, STK udělej teď a projít to musí.

Prohlý práh? Nejlevnější řešení je kit.

20.10.09, 20:51

Příspěvek 
Šemik píše:
Pokud ještě neskončila platnost bomby, STK udělej teď a projít to musí.

Prohlý práh? Nejlevnější řešení je kit.

Právě, že prošla před 14 dny a tim kittem... ze zadu od kola směrem dopředu jsou vidět díry, to mně napadlo mon. pěna + na to lepenkou.. a celý to zatřít něčim na podvozky. A ten práh zespoda asi ten kitt no.. nebo koupit plastový lemy a prahy a chodit to na to, ale ty ceny new se mi zdají dost vysoké:-(

20.10.09, 21:12

Příspěvek 
zalepit buď ipou nebo laminátem, montážpěna je nanic, leda bys počítal napevno že se toho do dvou let zbavíš...

20.10.09, 21:24

Příspěvek 
Tak bombu vyměnit mě přišlo na 5500,- a byla to snad největší jednorázová investice do tohoto auta, když nepočítám vyvaření. Holt koroze je sviňa, ale záleží jak se technik na TK cítí. Když vidí, že je o auto postaráno, tak odpustí i nějakou tu díru. Nejlepší by bylo vyřezat a navařit nové. Ale to je taky trochu nákladnější práce. Takže zakrýt lepenkou a zatmelit. Montážní pěnu opravdu nedávej, vyhnije to pak dvakrát rychleji.

20.10.09, 21:59

Příspěvek 
Někdy se najde servis LPG, kde dají starší bombu ale přezkoušenou. Tatík to tak dělal u fáčka asi před třemi lety. Dal za tu bombu asi 3500,- a nová by stála asi 6000,- kč. Ty lemy by šli obrousit a opravit trochu eprozinem apod. Samozřejmě záleží na stavu koroze. Pokud je to už moc, tak jedině vyřezat a vyměnit za nové. Ty prahy taky.

23.10.09, 17:58
Mistr mechanik

Příspěvek 
Tak lem mám zatim taky jen kitem se skelnym vláknem a už to překvapivě dlouho drží. No jinak co prý je dobré na zamaskování dír na spodku je noviny a přetřít eprozinem.

23.10.09, 18:28

Příspěvek 
Carlos píše:
Tak lem mám zatim taky jen kitem se skelnym vláknem a už to překvapivě dlouho drží. No jinak co prý je dobré na zamaskování dír na spodku je noviny a přetřít eprozinem.

noviny jsou papír a ten vytahuje vlhkost :roll: nejlepší na zmaskování dír je montážní pěna,nějaká studnařská páč ta vodu vytlačí,vstřebá a další tam nepustí.Pak jen zatřeš nějakým gumoasfaltem nebo zalepíš ipou

23.10.09, 18:49

Příspěvek 
Montážní pěna je na h....o! Pokud by to chtěl v budoucnu vyměnit, karosář mu urve hlavu. Pokud nejsou rezlé místa velké, postačí tmel se skelným vláknem. Větší díry půjdou možná tím eprozinem, podloženým obvazem nebo pod.

23.10.09, 19:10

Příspěvek 
můžu potvrdit.. montážní pěna hoří jak prase a nejde lehko uhasit

23.10.09, 19:32

Příspěvek 
Výměna: :wink: Pokud jde o díru/y na spodku např někde pod nápravou a tak nepočítám že by to někdo měnil.
Hoří: :wink: No a taky nepočítám s tím že bude jezdit nebo manipulovat s ohněm někde např. pod nápravou

23.10.09, 19:42

Příspěvek 
Pod nápravou :?: On se ale bavil o zadních lemech a prazích. Jestli to chce jen zamaskovat před blízkou technickou a za dva roky to auto vyhodit, tak ať si tam tu pěnu klidně dá. Pokud ale chce jen provizorně opravit a v budoucnu to pořádně povyměňovat a vyvařit, tak nebude mít co. Kdysy to měl kámoš na rapidu a za rok tam ty prahy skoro nebyly.

31.10.09, 12:12

Příspěvek 
mam vsetko co potrebujes..ale potrebujes nekoho kto ma co2 a vie to vyvarit..a budis si z ceska

5.11.09, 23:14

Příspěvek Stříkání lemu a prahu
Čau lidičky mam favorita, na něm zavařený prahy a lemy. Achtěl bych se hlavně zeptat uživatele Kukyna jestli by mi poradil, na týhle stránce http://www.auto-samolepky.cz/index.php/ ... 972/page/2 pokuť vý jaka barva je přesná nebo aspon trochu přesná z jeho barvou na autě.. Koukal jsem na tvého favorita na ty obrázky a máš uplně stejnou barvu a já nevim jakou přesně mám koupit... jinak pěknéj favorit

23.12.09, 14:18
Mistr mechanik

Příspěvek Re: Stříkání lemu a prahu
VASICEK Michal píše:
Čau lidičky mam favorita, na něm zavařený prahy a lemy. Achtěl bych se hlavně zeptat uživatele Kukyna jestli by mi poradil, na týhle stránce http://www.auto-samolepky.cz/index.php/ ... 972/page/2 pokuť vý jaka barva je přesná nebo aspon trochu přesná z jeho barvou na autě.. Koukal jsem na tvého favorita na ty obrázky a máš uplně stejnou barvu a já nevim jakou přesně mám koupit... jinak pěknéj favorit

sprej to je jen taková vodička a červené nekryjou dělá se to tak že přijdeš do drogerie nebo barvy laky vemeš motyp vzorník barev a hledáš,

pokud máš origo techničák tak je tam kaorserie barva a číslo nahla to číslo barvy

přijdeš do barvy laky kde mají míchárnu a tam ti udělají velká sprej za 330 korun nebo dvě deci barvy s rychlým tužidlem za 380 a pistolí je nastříkáš nejlépe to rychlé tužidlo je dobré když nelakuješ tak ti to nesteče miloš

23.12.09, 14:54
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další